دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
با حوادث زندگی چگونه برخورد کنیم؟
عوامل متعددی در شکل گیری خلقیات همه ی انسانها ازجمله ایرانیها مؤثرند که مهمترین آنها «خودمان» هستیم. هر یک از ما نقش تعیین کنندهای در سرنوشتمان داریم و با افکار و کردار و رفتارمان نه تنها شخصیت خود را شکل میدهیم، بلکه تصویر حال و آینده خود را بر بوم تاریخ نقش میبندیم. از خود بپرسیم که جزو کدام دسته از افراد هستیم؟ کسانیکه تسلیم حوادث میشوند؟
یا کسانیکه از حوادث مختلفی که در زندگیشان بهوجود میآید، ایجاد فرصت میکنند؟ آیا وقتی حادثه ی ناخوشایندی برای شما اتفاق افتد، سریعاً به دنبال چاره میافتید؟ یا اینکه ناامید و دلسرد و پریشان، تسلیم شده، زمین و زمان را عامل پیشآمدن آن میدانید؟ فیالمثل، چرا دانشجو نمره ی قابل قبول کسب نمی کند؟ آیا استاد و دانشکده و دانشجویان و خانواده و نظام آموزشی و دولت و .... مقصرند یا اشکال در خود دانشجو است؟ چرا فکر میکنیم در محیط کار، فردی موفق نیستیم و درآمد مکفی کسب نمیکنیم؟ چرا میپنداریم همیشه با تشویش و اضطراب روبهرو هستیم؟ چرا گمان میکنیم شادی و شور را کمتر تجربه میکنیم؟ و دهها چراهای دیگری که میتوان در ابعاد خرد و کلان مطرح کرد.
اعتقاد دارم که برای پاسخگوئی به تمامی «چراها» باید ابتدا خلقیات خود را کنکاش کرده، به چگونگی احساس و دیدمان به محیط پیرامونی نظر افکنیم. اجازه دهید که به موضوع مورد مطالعه که همان چگونگی برخورد با حوادث بود، برگردم. آیا ما به استقبال حوادث میرویم یا از آن گریزان و هراسناکیم؟ آیا تا کنون اینگونه اندیشیدهایم هر حادثهای که در زندگی ما رخ میدهد، دلیل و حکمتی دارد؟ شاید خیر و صلاح ما در آن بوده است. شاید منفعتی که از آن در آینده خواهیم دید، به مراتب بیشتر از نقصانی باشد که امروز فکر میکنیم با آن روبه رو شدهایم. شاید آن حادثه بتواند به ارتقاء و بلوغ فکری ما کمک کرده، ما را مقاومتر کند. شاید آن حادثه به ما کمک کرده از آن طریق بتوانیم اطرافیان و فضای پیرامون خود را بهتر بشناسیم. شاید اگر آن حادثه اتفاق نمیافتاد، حوادث ناگوارتری که مقابله با آنها بهمراتب سختتر مینمود، رُخ میداد.
بنابراین اگر نگاهمان به حوادثی که در زندگی با آنها روبهرو میشویم اینگونه باشد، آنگاه درخواهیم یافت که حوادث، بخشی جداناشدنی از زندگی تک تک ما را تشکیل میدهند؛ و اصلاً زندگی بدون اینگونه حوادث، سرد و بی روح و خشک و خستهکننده خواهد بود. تمامی لحظاتِ لذت بخشی که در زندگی ما پدیدار شده و ما از آنها مسرور و شادمان میشویم؛ تمامی زیبائیهائی که در اطراف خود مشاهده کرده و از داشتن و دیدنشان لذت میبریم، بدون حوادثی که آنها را ناگوار فرض میکنیم، بیمعنی میشوند. ما میتوانیم در زمانی که با حادثهای روبهرو میشویم، با تولید انرژی مثبت، آنرا به یک فرصت قابل استفاده تبدیل کنیم. فرصتی که امکان پیدائی آن در غیر این صورت، برایمان ممکن نخواهد بود. پس همانطور که ملاحظه میکنید، بستگی دارد چگونه به مسایل نگاه میکنیم و به تولید چه انرژیی مبادرت میورزیم.
میتوانیم در مقابل هر حادثهای حالت تدافعی گرفته، از آن گریزان شده، نالان و مضطرب و پریشان شویم یا به استقبال حوادث رفته و آنها را تبدیل به فرصتی شیرین و خاطرهانگیز کنیم. آری؛ خلقیات ما اینگونه ساخته میشوند که تماماً به «خودمان» بستگی دارد. اطمینان داشته باشیم که با کمی صبر و ممارست، موفق خواهیم شد از تلخترین حوادث، شیرینترین فرصتها را بیافرینیم.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست