پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
مجله ویستا

نکات مهم و ضروری در آشپزی و شیرینی پزی


نکات مهم و ضروری در آشپزی و شیرینی پزی

هر کسی که حداقل یک بار شیرینی تهیه کرده باشد به خوبی به اهمیت پختن آن پی برده و متوجه شده است که اگر خمیر شیرینی به بهترین نحو ممکن تهیه شود ولی خوب نپزد، زحمت بیهوده ای کشیده شده، …

هر کسی که حداقل یک بار شیرینی تهیه کرده باشد به خوبی به اهمیت پختن آن پی برده و متوجه شده است که اگر خمیر شیرینی به بهترین نحو ممکن تهیه شود ولی خوب نپزد، زحمت بیهوده ای کشیده شده، بنابراین لازم است که در مورد پخت شیرینی و نحوه کار کردن با فرهای خانگی نکات زیر را بدانید؛

معمولا کیک و شیرینی هایی که دارای حجم زیادتری هستند با حرارت متوسط و مدت زمان زیاد، پخته می شوند. کیک و شیرینی هایی که ریز و کوچک هستند (به جز شیرینی هایی که سفیده یا زرده زیاد در آنها به کار رفته) حرارت زیاد و وقت کمتری برای پخت نیاز دارند.

اگر حرارت فر برای پخت شیرینی زیاد باشد باعث می شود که روی آن پخته و وسط خمیر خام بماند، زمانی که این حالت پیش آمد بهتر است یک تکه کاغذ فویل را چند لایه کرده روی شیرینی بیندازید به نحوی که به شیرینی آسیب نرساند و دوباره آن را در فر قرار دهید، در این حالت وسط خمیر نیز پخته خواهد شد. درجه حرارت فر در فرهای مختلف بر اساس سانتیگراد و فارنهایت است که با در دست داشتن جدول زیر می توان هر کیک یا شیرینی را در هر فری به راحتی پخت.

درجه سانتیگراد درجه فارنهایت

۲۵۰درجه سانتیگراد معادل ۱۲۰ درجه فارنهایت

۳۰۰ درجه سانتیگراد معادل ۱۵۰ درجه فارنهایت

۳۲۵ درجه سانتیگراد معادل۱۶۰ درجه فارنهایت

۳۵۰ درجه سانتیگراد معادل ۱۸۰ درجه فارنهایت

۳۷۵ درجه سانتیگراد معادل ۱۹۰ درجه فارنهایت

۴۰۰ درجه سانتیگراد معادل۲۰۰ درجه فارنهایت

۴۵۰ درجه سانتیگراد معادل ۲۳۰ درجه فارنهایت

ـ توجه؛

با وجود داشتن این جدول، حتما به دستورالعمل فر نیز توجه کنید. فرهایی که حداکثر حرارت آنها ۵۰۰ یا ۵۵۰ باشد بر اساس فارنهایت تنظیم شده اند. فرهایی که حداکثر حرارت آنها ۲۵۰ تا ۳۰۰ درجه است بر اساس سانتیگراد تنظیم شده اند.

تبدیل درجه های سانتیگراد به فارنهایت یا برژس دارای فرمول است ولی می توان به صورت تقریبی درجه فارنهایت را نصف کرد و درجه سانتیگراد را به دست آورد مثلا اگر حرارت روی ۴۰۰ درجه فارنهایت باشد باید فرهای سانتیگرادی را روی درجه ۲۰۰ تنظیم کرد. برای طبخ انواع شیرینی یا غذا باید فر را حداقل ۱۵-۳۰ دقیقه قبل از پخت گرم کرد.در مورد مواد مختلف و تبدیل آنها بر حسب وزن و پیمانه می توانید از چنین مقیاسی استفاده کنید؛

۱ پیمانه آرد، ۱۰۰ گرم

۱ پیمانه پودر قند، ۱۲۵ گرم

۱ پیمانه شکر، ۱۵۰ گرم

۱ پیمانه روغن (جامد یا مایع)، ۱۵۰ گرم

پیمانه ها را همیشه با قاشق پر کنید و هیچگاه خود پیمانه را در آرد و روغن فرو نکنید.

هوای اضافی داخل مواد جامد را با حرکت عمودی قاشق در پیمانه بگیرید و روی پیمانه را با کارد صاف کنید. اندازه تخم مرغ مصرفی در دستورات به مقدار تقریبی ۵۰-۶۰ گرم است که معادل وزن یک تخم مرغ متوسط با پوست می باشد.

اگر در دستور العمل ها مقدار وزنی تخم مرغ داده شده است، ابتدا آن را به آرامی هم زده سپس مقدار مورد نیاز را وزن و جدا می کنیم، توجه کنید که تخم مرغ باعث تغییر طعم شیرینی می شود بنابراین حتما مقدار ذکر شده باید مصرف شود. هر جا کلمه تخم مرغ به تنهایی ذکر شد منظور یک تخم مرغ کامل است.