پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

چتر بازی, غواصی, جودو


چتر بازی, غواصی, جودو

زیر نظر عباس سلگی در لشکر ۱۰ سیدالشهدا باشگاه فجر روی تاتامی رفت در لیگ های بسیج و استانی و رقابت های کشوری شرکت کرد در حالی که آن روزها کلاس سنگین وزن وجود نداشت پس از دو سال تمرین در سال ۷۹ وارد تیم ملی جوانان شد طی اولین مسابقات آسیایی اش به رقابت جوانان ماکائو اعزام شد و از ناحیه کتف دچار آسیب دیدگی شد

محمدرضا رودکی در اسفند ۶۲ در شیراز متولد شد. او ۲ خواهر و ۲ برادر دارد و در صدد ازدواج است. محمدرضا با تشویق های پدرش که ورزشکار حرفه ای در رشته های بوکس و کشتی بود به سمت ورزش سوق پیدا کرد. از دوران کودکی و سن ۶ تا ۱۰ سالگی ورزش حرفه ای را با سوارکاری و شنا شروع کرد. پس از آن چتر بازی را امتحان کرد و در ۱۶ - ۱۷ سالگی جوان ترین چترباز ایران در رشته پاراگلایدر لقب گرفت. یک دوره یکساله غواصی را گذراند و در رشته کشتی ۲ سال در باشگاه صنایع دفاع روی تشک رفت و سپس با جودو آشنا شد. از شیوه آشنایی اش با جودو می گوید: «همسایه سردار درخشان بودیم و جودو را پیگیری می کردم. مسابقات را می دیدم و خوشم آمد.»

زیر نظر عباس سلگی در لشکر ۱۰ سیدالشهدا باشگاه فجر روی تاتامی رفت. در لیگ های بسیج و استانی و رقابت های کشوری شرکت کرد در حالی که آن روزها کلاس سنگین وزن وجود نداشت. پس از دو سال تمرین در سال ۷۹ وارد تیم ملی جوانان شد. طی اولین مسابقات آسیایی اش به رقابت جوانان ماکائو اعزام شد و از ناحیه کتف دچار آسیب دیدگی شد.

در رده جوانان در رقابت آسیایی سوریه که یک سال بعد برگزار شد مقام اول را به دست آورد. یک سال پس از آن در رقابت جوانان جهان در جزیره جی جو کره جنوبی ۳ نفر شامل رودکی، ایوب رستمی و ذکریا مرادی، اعزام شدند که او مقام دوم جوانان جهان را به دست آورد ذکریا سوم شد.

روند موفقیت های او ادامه داشت در مسابقات آسیایی ماکائو دوباره به مدال برنز رسید. پس از آن با بالا رفتن سن با رده جوانان خداحافظی کرد و به تیم ملی بزرگسالان پیوست. زیر نظر مربیان تیم ملی یک سال و نیم تمرینات فشرده را پشت سر گذاشت تا بالاخره در وزن ۱۰۰+ نفر ثابت شد. در این رده در مسابقات آسیایی ازبکستان اول شد و اولین ایرانی نام گرفت که هم مقام اول را به دست آورد و هم ستاره مسابقه ها شد. او اولین مدال ۱۰۰+ کیلوگرم جودوی ایران را به ارمغان آورد. پیش از او میران به مدال طلا رسیده بود اما در وزن آزاد و نه در ۱۰۰+ کیلوگرم.

در مسابقات جهانی مصر مقام پنجم را کسب کرد و یک سال بعد در بازیهای آسیایی دوحه اولین مدال کاروان ایران در رشته جودو را به دست آورد. او بر سکوی دوم ایستاد. در رقابت آسیایی کویت هم به مدال نقره رسید و در آخرین فرصت کسب سهمیه المپیک در کره جنوبی امسال مدال نقره را به گردن آویخت.

او طی ۸ - ۷ سال در تیم ملی در کلیه تورنمنت های بزرگ دنیا و مسابقه های بین المللی جام فجر شرکت کرد و انواع مدال های رنگی را کسب کرد.

● نگاه ویژه جوان ولی باتجربه

پس از آرش میراسماعیلی، محمدرضا رودکی را باید یکی از پرامیدترین جودوکاران اعزامی به المپیک بدانیم.

او پس از فیکس شدن در ترکیب تیم اعزامی به خوبی تمرینات را پشت سر گذاشته و امروز چه از لحاظ روحی و چه از لحاظ آمادگی جسمانی در وضعیت کاملا مطلوبی به سر می برد.

رودکی که در هر مسابقه ای حاضر شده دست خالی میدان را ترک نکرده است حالا در کلکسیون مدال هایش نشان المپیک را کم دارد و به همین دلیل با انگیزه بسیار زیاد چشم انتظار شروع این مسابقات در پکن است.

ساختار بدنی مناسب، تجربه کافی و نیروی جوانی را می توانیم از ویژگی های این سنگین وزن جودوی کشورمان بدانیم و با تکیه بر آنها امید زیادی برای درخشش او در چین داشته باشیم.

رودکی امروز در سنی به اوج آمادگی و تجربه رسیده است که به عقیده بسیاری از کارشناسان بهترین مقطع برای رسیدن به نقطه اوج موفقیت است.

● کسب سهمیه رودکی ۱۶۵ امتیاز

جودوی سنگین وزن کشورمان از پر افتخارترین اوزان با حضور میران با تجربه، و رودکی جوان بود. تا پیش از رقابت های آسیایی کره جنوبی که به عنوان آخرین فرصت کسب سهمیه امسال برگزارشد، جودوکاران سنگین با کسب امتیازات لازم پس از ژاپن که با ۲۵۵ امتیاز درصدر بود، مکان دوم را به دست آوردند. محمدرضا رودکی با کسب مدال نقره در رقابت های آسیایی دوحه قطر، قهرمانی آسیا در کویت و طلای جام فجر تهران ۱۲۰ امتیاز کسب کرده بود. محمود میران، علی ملکی پور و سعید خسروی نژاد جمع امتیازات را به ۱۷۰ رساندند. کره با ۱۳۱ امتیاز سوم بود و ازبکستان با ۱۳۰ امتیاز و قزاقستان با ۱۰۰ امتیاز چهارم و پنجم بودند.

در رقابت جی جو کره رودکی به مدال نقره رسید تا ۴۵ امتیاز به امتیازات خود و تیم اضافه کرده و جواز حضور در المپیک را به دست آورد.