شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
تغذیه تحصیلی
در دوران مدرسه رشد کودکان به صورت یکنواختی ادامه دارد و در سالهای آخر دبستان و با شروع جهش رشد به ویژه در دختران این موضوع اهمیت بسیار زیادی پیدا میکند. از آنجایی که میزان انرژی مورد نیاز کودکان مدرسهای به دلیل تفاوت در اندازه بدن، میزان تحرک و سرعت رشد آنها متفاوت خواهد بود بنابراین هرچه میزان فعالیت بدنی دانشآموز بیشتر باشد طبعا به انرژی بیشتری نیاز دارد که این انرژی توسط کربوهیدراتها که عمدتا در نان و غلات وجود دارند تامین خواهد شد البته چربیها نیز منابع تامینکننده انرژی هستند. در صورتی که انرژی مورد نیاز فرد از این منابع تامین شود پروتئین مصرفی که باید صرف رشد و ترمیم بافتهای بدن شود صرف تولید انرژی میشود. بهتر است برای تامین انرژی مورد نیاز کودکان سنین مدرسه گروه نان و غلاتی مثل برنج، ماکارونی ... را در برنامه غذایی آنان بگنجانیم چون تغذیه صحیح در قدرت یادگیری کودکان موثر است، از این رو توجه به ایمن بودن خوراک (مخصوصا غذاهایی که در خارج از منزل تهیه میشود) بسیار حایز اهمیت است...
نکات مهم ایمنی تغذیه دانشآموزان
۱) حتما وعده صبحانه را مصرف کنند زیرا عدم مصرف صبحانه اثرات منفی بر یادگیری آنان خواهد داشت به خصوص آنکه کارایی آنان در انجام تکالیف ریاضی کاهش پیدا میکند.
۲) حتیالمقدور شبها شام را زودتر میل کنند و در ساعت معینی به رختخواب بروند تا صبحها زودتر از خواب بلند شوند و وقت کافی برای مصرف صبحانه را داشته باشند.
۳) در وعده صبحانه استفاده از غذاهایی از قبیل نان و پنیر و گردو، نان و کره و مربا، نان و تخممرغ همراه با یک لیوان شیر و... توصیه میشود.
۴) حتما استفاده از میانوعده فراموش نشود البته میانوعدههایی مثل میوههای تازه و خشکباری مانند کشمش، خرما، انجیر، پسته، بادام، گردو، توتخشک، نان و پنیر و گردو، نان و تخممرغ و شیر و کیک، شیر و کلوچه، ساندویچ مرغ و عدسی و... توصیه میشود.
۵) سعی کنند مصرف شکلات، شیرینی، نوشابههای گازدار، ساندویچ سوسیس و کالباس، پفک، چیپس، لواشک، آلوچه، یخمک، پاستیل و... را محدود کنند زیرا استفاده بیرویه از این مواد علاوه بر اینکه باعث مستعد شدن کودک به ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت، چاقی و ... میشود به دلیل آنکه سیری کاذب و کماشتهایی به دنبال دارد جایگزین یک وعده اصلی غذا شده و در نتیجه دانشآموز دچار کمبودهای تغذیهای و افت یادگیری خواهد شد.
۶) سعی کنند از هلههولههایی مثل کیک و بیسکوییت و شکلات کمتر استفاده کنند زیرا باقی ماندن این مواد روی دندانها باعث پوسیدگی آنها میشود لذا پس از مصرف چنین موادی حتما دندانها را خوب بشویند و یا لااقل کمی آب بنوشند.
۷) از خرید مواد غذایی که توسط دورهگردها به فروش میرسد جدا خودداری نمایند زیرا موادی که اغلب به وسیله این افراد عرضه و توزیع میشوند بسیار آلوده است و اصول بهداشتی در تهیه آن رعایت نشده و گرد و غبار و دود محیط هم اغلب با این مواد غذایی آمیخته میشود که برای سلامت مضر است.
۸) هیچگاه از افراد غریبه مواد غذایی قبول نکنند زیرا ممکن است آلوده و خطرناک باشند.
۹) سعی کنند موادغذایی را به اندازه نیاز خود مصرف نمایند و از افراط و تفریط دوری کنند.
۱۰) قبل از خوردن مواد غذایی حتما دستهای خود را با آب و صابون بشویند.
۱۱) در هنگام خرید موادغذایی به تاریخ تولید و تاریخ انقضای آن توجه کنند.
الهه شکرالله بابایی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست