پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

وقتی بدن به درد می آید


وقتی بدن به درد می آید

دردهای عضلانی و ماهیچه ای در بین تمام گروه های سنی شایع هستند، اما اگر این قبیل دردها دائمی شوند بدون شک روی فعالیتهای روزمره تاثیر نامطلوبی بر جای می گذارند و در کارهای عادی …

دردهای عضلانی و ماهیچه ای در بین تمام گروه های سنی شایع هستند، اما اگر این قبیل دردها دائمی شوند بدون شک روی فعالیتهای روزمره تاثیر نامطلوبی بر جای می گذارند و در کارهای عادی زندگی اختلال ایجاد می کنند.

فیبرومیالژی که تقریبا ۳۰ درصد جوامع را مبتلا می کند یک مشکل عضلانی است که مهم ترین علائم آن دردهای عضلانی، خستگی و احساس درد و آسیب پذیری در نواحی مثل ستون فقرات، گردن، شانه ها و لگن است. این نقاط از بدن در طول روز آسیب می بینند بویژه وقتی بیش از حد کشیده شوند مثلا در موقع کار با رایانه یا وقتی سر خود را زیاد به سمت پایین نگه می داریم این عارضه بروز می کند. این عارضه در زنان شایع تر است و در مردانی هم که فعالیتهای جسمی شدید دارند بیشتر بروز می کند.

به گزارش پایگاه اینترنتی بیس.دی پزشکان می گویند با وجودی که این عارضه در تمام گروه های سنی بروز می کند اما افراد ۲۰ تا ۳۵ ساله بیشتر مستعد ابتلا به آن هستند و احتمال ابتلا به فیبرومیالژی در متخصصانی که الگوی زندگی بی تحرک و پشت میزنشینی دارند بیشتر است.

مهم ترین علائم فیبرومیالژی شامل مشکل در خوابیدن، احساس خستگی حتی پس از خواب کامل شبانه، سردردهای مکرر، احساس بی حسی و کرختی در دست ها و پاها، خشکی و سفتی بدن، تنبلی و مشکل در بیدار شدن از خواب هستند. بعلاوه در برخی از مبتلایان حالت هایی مثل تحریک پذیری و افسردگی شدید بروز می کند و بالاخره بارزترین نشانه این عارضه بروز درد در نواحی مختلف بدن بویژه در بالای گردن و شانه ها است.

به گفته متخصصان، هیچ دلیل مشخصی برای بروز فیبرومیالژی وجود ندارد اما برخی از فاکتورها مثل تصادف، زایمان، استرس، عادتهای غلط خوابیدن (مثلا مکرر روی شکم خوابیدن)، موجب بروز علائم این عارضه می شوند. وقتی عضله یا رباطی در بدن طی یک دوره زمانی به شدت کشیده می شود، فیبرومیالژی بروز می کند. همچنین آسیب دیدگی شدید عضلانی می تواند عامل ابتلا به این عارضه باشد. اخیراً پزشکان دریافته اند که فقدان سروتونین در سیستم اعصاب مرکزی و در نتیجه به هم خوردن تعادل عصبی بدن عامل بروز فیبرومیالژی است.

برای درمان فیبرومیالژی چندین راهکار وجود دارد:

۱) برای برخی بیماران مصرف قرص های خوراکی شل کننده عضلات تجویز می شود.

۲) در شرایط حادتر انجام فیزیوتراپی به طور منظم توصیه می شود.

۳) گاهی اوقات این عارضه موجب بروز افسردگی می شود و در نتیجه بیمار طبق تجویز پزشک باید داروی افسردگی مصرف کند.

۴) انجام ورزش های کششی برای بهبود خشکی و سفتی بدن در این بیماری موثر است. برای این منظور به جای استفاده از وسایل ورزشی، تمرینات کششی یوگا ترجیح داده می شود. البته بهتر است این تمرینات طبق نظر مربی و با اطلاع وی از بیماری شما انجام شوند.

۵) شنا کردن برای آرام سازی ذهن، انرژی دادن به بدن و بالاخره آرام کردن کل بدن موثر است.

۶) حمام آب گرم و ماساژ بدن روغن های آرام بخش احساس تنبلی پس از بیدار شدن از خواب را از بین می برد.

۷) تمرینات تنفس عمیق و مراقبه برای یک دوره طولانی به آرام کردن عضلات کشیده شده کمک می کند.