سه شنبه, ۲۶ تیر, ۱۴۰۳ / 16 July, 2024
مجله ویستا

بُرج مسکونی به ارتفاع ۳.۲ کیلومتر!


بُرج مسکونی به ارتفاع ۳.۲ کیلومتر!

رفتن از طبقه همکف این برج مسکونی به آخرین طبقه آن با آسانسور سریع‌السیر نزدیک ۱۰ دقیقه طول می‌‌کشد!
باز هم طبیعت به منبع الهامی برای دانشمندان و مهندسان تبدیل شده است. در سراسر …

رفتن از طبقه همکف این برج مسکونی به آخرین طبقه آن با آسانسور سریع‌السیر نزدیک ۱۰ دقیقه طول می‌‌کشد!

باز هم طبیعت به منبع الهامی برای دانشمندان و مهندسان تبدیل شده است. در سراسر جهان از جمله دوبی و شرق دور، برج‌های سر به فلک کشیده متعدد و زیبایی دیده می‌شوند که با استفاده از آخرین فناوری‌های روز ساختمان‌سازی طراحی و ساخته‌ شده‌اند. البته ارتفاع این برج‌ها عمدتا از ۴۰۰ یا ۵۰۰ متر تجاوز نمی‌کند. اکنون تصور کنید در آینده‌ای نزدیک، برجی مسکونی یا بهتر بگوییم شهری عمودی به ارتفاع ۲ مایل ( بیش از ۳ کیلومتر!) با عرض پا به پیش از یک مایل ساخته شود که جمعیتی بالغ بر یک میلیون نفر نیز در آن ساکن خواهند شد. ساخت این سازه عظیم به عنوان یکی از تازه‌ترین راهکارهای بشر برای مقابله با افزایش جمعیت و پاسخی به نیاز آنها به مسکن است.

این برج استثناییUltima Tower نام دارد که طراحی و ساخت آن از سوی شرکت آمریکایی موسوم به Eugene Tsui مورد بررسی قرار گرفته است. این سازه عظیم که با استفاده از مدرن‌ترین تکنیک‌های استاندارد ساختمان‌سازی و با توجه به معیارهایی نظیر مقاومت در برابر زمین لرزه و سیل ساخته خواهد شد، بیش از آنکه یک پروژه معماری / عمران باشد، مجموعه‌ای از آکوسیستم‌ها البته در ابعاد کوچک است.

این پروژه به صورت خودکار، ایده‌های استثنایی در خصوص چگونگی تولید انرژی، استفاده موثر از آب و مسائلی دیگر از جمله چگونگی حمل و نقل و جابجایی را مطرح می‌کند.

قرار است این برج با هزینه‌ای بالغ بر ۱۵۰میلیارد دلار و در آینده‌ای نزدیک، در نقطه‌ای که هنوز تصمیم نهایی درباره آن اتخاذ نشده است ساخته شود؛ اما به نظر می‌رسد با توجه به ادامه روند نگران کننده ازدیاد جمعیت، این پروژه زودتر تصورات مدیران شرکت Eugene Tsui آغاز به کارکند.

شکلی کلی این برج همچون لانه موریانه‌ها است که در کناره‌ها، دیواره‌هایی با خمیدگی ملایم خواهد داشت.

همچنین برای خنک‌سازی این برج، از روش‌هایی همچون استفاده از جریان آب و انتقال حرارت اضافی به سطوح فوقانی سازه، و در نهایت انتقال آن به سطوح بالای اتمسفر زمین، استفاده خواهد شد.

گفته می‌شود تمامی سطح خارجی این سازه از صفحات خورشیدی پوشیده خواهد شد و از آن گذشته، وجود اختلاف فشار هوا میان قسمت پایین و بالای برج، کمک زیادی به تولید انرژی الکتریسیته (برق) خواهد کرد قرار است این برج در ۱۲۰ بخش مجزا که هر یک شامل چندین طبقه و اکوسیستم خاص خود است ساخته شود. همچنین، انبارهای بزرگ آبی در ۱۲ قسمت مجزای این سازه ساخته خواهد شد تا از آنها برای اطفای حریق استفاده شود.