پنجشنبه, ۷ تیر, ۱۴۰۳ / 27 June, 2024
مجله ویستا

پربازدیدترین موزه های جهان


پربازدیدترین موزه های جهان

موزه لوور یکی از بزرگ ترین موزه ها و یادمانی تاریخی است اصلی ترین دیدنی فرانسه در کنار رودخانه سن در محله بخش نخست پاریس واقع شده است نزدیک ۳۵ هزار شیء از دوران پیش از تاریخ تا قرن ۲۱ در محیطی حدود ۶۰ هزار متر به نمایش درآمده است لوور با افزون بر هشت میلیون بازدید کننده در سال, پربازدیدترین موزه جهان است

موزه ها از جمله مکان هایی هستند که در حوزه گردشگری اهمیت فراوانی دارند. بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده در سال ۲۰۱۲ پنج موزه ای که در زیر به آنها اشاره شده جزو پر بازدیدترین موزه های جهان است.

موزه لوور: موزه لوور یکی از بزرگ ترین موزه ها و یادمانی تاریخی است. اصلی ترین دیدنی فرانسه در کنار رودخانه سن در محله (بخش) نخست پاریس واقع شده است. نزدیک ۳۵ هزار شیء از دوران پیش از تاریخ تا قرن ۲۱ در محیطی حدود ۶۰ هزار متر به نمایش درآمده است. لوور با افزون بر هشت میلیون بازدید کننده در سال، پربازدیدترین موزه جهان است.

این موزه در کاخ لوور (که به عنوان دژ اواخر قرن دوازدهم میلادی تحت فرمان فیلیپ دوم ساخته شده بود) جای گرفته است. باقیمانده های دژ در زیرزمین موزه قابل مشاهده است. این ساختمان بارها گسترش یافته تا به کاخ لوور کنونی بدل شده است. در ۱۶۸۲ لویی چهاردهم کاخ ورسای را برای خانواده اش برگزید. لوور، اولین بار سال ۱۶۹۲ به منظور نمایش کلکسیون سلطنتی شامل مجموعه ای از مجسمه های آنتیک استفاده شد. طی انقلاب فرانسه، مجمع ملی فرمان داد لوور به عنوان موزه، شاهکارهای ملی را به نمایش بگذارد.

موزه در دهم آگوست ۱۷۹۳ با نمایش ۵۳۷ نقاشی آغاز به کار کرد که بیشتر آنها آثار سلطنتی یا دارایی مصادره شده کلیسا بود. به سبب مشکلات ساختمانی، موزه از ۱۷۹۶ تا ۱۸۰۱ بسته ماند. کلکسیون ها در زمان ناپلئون افزایش یافت و لوور به موزه ناپلئون تغییر نام یافت. پس از شکست ناپلئون در واترلو، بسیاری از آثار توسط ارتش او مصادره شد تا به مالک اصلی اش بازگردانده شود.

مجموعه در طول پادشاهی لویی هجدهم و شارل دهم گسترش چندباره یافت. گنجینه لوور از انقلاب سوم به سبب اهدایی ها و هدیه ها رشد یافت. در آخرین تغییرات از سال ۲۰۰۸، مجموعه ها در هشت گروه دسته بندی شد؛ عتیقه های خاور نزدیک ـ یونانی، اتروسکان و عتیقه های رومی ـ هنر اسلامی، پیکره ، هنرهای تزئینی، نقاشی ها، چاپ و طراحی.

موزه هنر متروپولیتن: موزه هنر متروپولیتن، در نیویورک سیتی واقع شده است. این موزه بزرگ ترین موزه ایالات متحده است که بیشترین کلکسیون های برجسته هنری را دارد و همواره در فهرست سه موزه بزرگ جهان قرار داشته است. مجموعه های دائم آن بیش از دو میلیون اثر نگهداری شده در ۱۷ بخش را دربرمی گیرد؛ ساختمان اصلی ـ واقع در ضلع شرقی سنترال پارک در راستای موزه منهتن ـ یکی از بزرگ ترین نمایشگاه های هنری جهان است. یک شعبه کوچک تر نیز در بخش شمالی منهتن دارد که هنر قرون وسطی را به نمایش می گذارد.در مجموعه دائم که به آن اشاره شد کارهایی موجود است از عهد عتیق و مصر باستان، نقاشی ها و پیکره هایی تقریبا از همه بزرگان اروپا و یک مجموعه آمریکایی کامل از هنر مدرن.

موزه متروپولیتن دارایی های گسترده ای از آفریقا، آسیا، اقیانوسیه، بیزانس و هنر اسلامی را دربردارد. این موزه همچنین مهد کلکسیون جامع ابزارآلات موسیقی، لباس های سنتی، لوازم تزئینی، سلاح ها و زره های عتیقه از سراسر جهان به شمار می آید. آثار شگفت آور بسیاری از قرن نخست روم تا طراحی مدرن آمریکایی برای همیشه در گالری های متروپولیتن خانه کرده است. موزه هنر متروپولیتن در ۱۸۷۰ به دست گروهی شهروند آمریکایی بنیان گذاشته شد. این بنیانگذاران از تاجران، سرمایه گذاران، رهبران هنری و اندیشمندان زمان بودند؛ کسانی که می خواستند هنر و آموزش هنر را برای مردم آمریکا به ارمغان بیاورند.

از ۲۰۱۲ متروپولیتن محیطی ۱۹۰ هزار متری را به خدمت گرفته است.

موزه بریتانیا: موزه بریتانیا در لندن با هشت میلیون اثر در میان بزرگ ترین و گسترده ترین کلکسیون های موجود جای دارد و از همه قاره ها، داستان فرهنگ بشری از آغاز تاکنون را به تصویر می کشد و مستند می سازد.

موزه انگلستان بر پایه کلکسیون هانس سلون، فیزیکدان و دانشمند بنا شد. موزه، پانزدهم ژانویه ۱۷۵۹ برای عموم مردم گشایش یافت. گسترش موزه طی دو قرن و نیم به نوعی ردپای استعمار بریتانیا را نمایان می کند. وجود برخی اشیا در این گنجینه، حاشیه ها و انتقادات تندی را مبنی بر بازگردانی آنها به کشورهایشان به بار آورده است.

در ۱۹۹۷، وقتی کتابخانه بریتانیا به بخش جدید انتقال یافت، موزه بریتانیا بسیار ویژه شد، چراکه موزه بریتانیا، خانه آثار باستانی و کتابخانه ملی هم شده بود. این موزه چند بخشی نیست و تنها دارای یک دپارتمان است شامل فرهنگ، رسانه ها و ورزش. موزه بریتانیا همچون دیگر موزه های انگلستان هزینه ورودی ندارد.

موزه تیت: موزه تیت، یک گالری مدرن در لندن است. تیت، گالری ملی هنر مدرن بریتانیا و پرورنده گروه تیت است. (تیت بریتانیایی، تیت لیورپول، تیت آنلاین و...). این موزه با ۴.۷ میلیون بازدید کننده در سال پربازدیدترین گالری هنر مدرن در جهان است. تیت، نگاهدارنده هنر مدرن و معاصر جهانی است و از گنجینه های هنری بریتانیا محسوب می شود.

نشنال گالری: نشنال گالری، دیگر موزه هنر در لندن است که آغاز کار آن به سال ۱۸۲۴ میلادی برمی گردد. نشنال گالری مجموعه ای افزون بر ۲۳۰۰ نقاشی از میانه قرن ۱۳میلادی تا ۱۹۰۰ را در بر دارد. برخلاف بیشتر موزه های اروپا، نشنال گالری یک نگارخانه هنر سلطنتی یا شاهانه نیست. قدمت این موزه برمی گردد به ۱۸۲۴ که دولت انگلستان به عنوان کارگزار بیمه و پشتیبان هنرها ۳۸ تابلو نقاشی از میراث جان جولیوس انگراستین را خرید. پس از این نخستین خرید، گالری توسط گردانندگان اولیه اش افتتاح شد. میراث شخصی چارلز لاک ایستلیک، دو سوم مجموعه را دربر می گیرد.

این مجموعه در برابر بسیاری از گالری های ملی اروپا چندان بزرگ نیست، اما در حوزه خود جامع است. بیشتر پیشرفت های کلان در نقاشی غرب، از جوتو تا سزان با آثار شاخص شان در این گالری نشان داده شده است. گفتنی است این نگارخانه یکی از معدود گالری های ملی است که تمام آثارش همیشه نمایش داده می شود.

منبع: hoteliermiddleeast

مترجم: پریا رحیمی