سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مـشـکـلات مـردانـه دیـابـت
شاید اگر مبتلا به دیابت هستید یا همسرتان چنین مشکلی دارد این سوال ذهنتان را آشفته کند که «دیابت ناتوانی جنسی میآورد یا نه؟» جواب این سوال مثبت است؛ اما نه همیشه!
عوارض ثانویه دیابت بر قلب و عروق، خونرسانی به آلت تناسلی را ضعیف و این مساله، نعوظ را دچار مشکل میکند. شاید زن با این مساله کنار بیاید و در لذت او اختلالی ایجاد نکند ولی این مساله در مردان باعث بازگشت اسپرم به سمت بیضهها خواهد شد.
البته مبتلایان به دیابت میتوانند روابط زناشویی خود را داشته باشند اما رعایت برخی مسایل لازم است. مثلا لازم است قبل از آغاز رابطه به کمک قندهای نیمهساده مثل بیسکویت یا یک تکه نان، ذخایر قند خود را شارژ کنند. ضمنا بهتر است مبتلایان از کاندوم استفاده کنند تا از انتقال عفونتهای جنسی پیشگیری شود. مبتلایانی که از پمپهای انسولین استفاده میکنند نیز میتوانند حین رابطه آن را از خود جدا کنند. در صورتی که خانمی متوجه بروز مشکل جنسی شد، باید سریعا به متخصص زنان مراجعه کند. پزشک با تجویز ژلهای واژنی نهتنها مانع از خشکی واژن و دردناکی مقاربت میشود بلکه از بروز عفونتهای قارچی نیز پیشگیری میکند اما مردان لازم است حتی قبل از بروز مشکل با پزشک خود مشورت کنند. هر نوع درمان جنسی با توجه به مشکلات هورمونی، عصبی، روانی، قلبی - عروقی و پروستاتی فرد باید سنجیده و تجویز شود. بعد از آنکه پزشک فرد را از همه جوانب، مورد بررسی قرار داد، ممکن است مصرف داروهایی نظیر ویاگرا یا لویترا یا سیالیس را تجویز کند که به نعوظ سریعتر کمک میکنند.
مکملهای آندروژنیک یا همان هورمونهای مردانه نیز در شرایطی که فرد دچار نارسایی بیضوی باشد کاربرد دارد. تزریق بعضی داروها به آلتتناسلی نیز در شرایطی که مشکل مربوط به اعصاب باشد، مناسب است. ضمنا بسیاری از مشکلات روانی نیز میتوانند عامل کاهش میل جنسی دیابتیها باشند. بسیاری از داروهای خوراکی میتوانند این حالتها را از بین ببرند و لذت جنسی را به فرد بازگردانند اما به هر حال نباید مشکلات روانی را کوچک یا بیاهمیت شمرد.
افسردگی وابسته به دیابت یا جدا از آن میتواند باعث مشکلات نعوظی شود و بر سایر درمانهای دارویی نیز تاثیر منفی بگذارد. مراجعه به پزشک متخصص غدد در کنار متخصص بیماریهای جنسی و روانپزشک و دریافت مجموعهای از درمانها در بهبود مشکلات بسیار موثر خواهد بود. ورزش نیز بر روابط زناشویی در مبتلایان به دیابت تاثیر مثبت میگذارد. مردانی که ورزش میکنند و تناسب اندام بهتری دارند از نظر جنسی در رتبه بالاتری قرار دارند. در صورتی که مبتلا به دیابت هستید و تحت درمان قرار دارید، بهتر است همسرتان را از این موضوع مطلع کنید چون در این صورت همراهی دارید که میتواند در صورت فراموشی مصرف دارو را به شما یادآوری کند.
از هر ۱۰ پزشک متخصص غدد ۹ نفر اعتراف میکنند که در رابطه با مشکلات جنسی با بیمار خود صحبت نمیکنند. در حالی که ۸۷ درصد مردان و ۷۳ درصد زنان مبتلا معتقدند که لازم است در این رابطه پزشک آنها را مطلع کند؛ همانطور که اطلاعاتی در رابطه با تغذیه، ورزش و... در اختیار آنها قرار داده میشود.
منبع: medisite
ترجمه: سمیه مقصودعلی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست