پنجشنبه, ۱۰ خرداد, ۱۴۰۳ / 30 May, 2024
مجله ویستا

خورش زردآلو


خورش زردآلو

● مواد لازم :
▪ زردآلو : ۵۰۰ گرم
▪ کره : ۵۰ گرم
▪ هویج : ۳ تا ۴ عدد
▪ پیاز : یک عدد متوسط
▪ نمک و فلفل سیاه : به میزان لازم
▪ زعفران آب کرده : دو قاشق غذا خوری
▪ فلفل دلمه ای : نصف یک عدد
▪ چوب دارچین …

مواد لازم :

زردآلو :

۵۰۰ گرم

کره :

۵۰ گرم

هویج :

۳ تا ۴ عدد

پیاز :

یک عدد متوسط

نمک و فلفل سیاه :

به میزان لازم

زعفران آب کرده :

دو قاشق غذا خوری

فلفل دلمه ای :

نصف یک عدد

چوب دارچین :

به میزان دلخواه

گوشت مغز ران یا راسته گوساله :

۴۰۰ تا ۵۰۰ گرم

پیاز سرخ شده :

دو قاشق غذا خوری

شکر:

۳ تا ۴ قاشق غذا خوری

آب لیمو ترش تازه :

حدود دو قاشق غذاخوری

طرز تهیه :

ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد کرده فلفل دلمه ای ها را نیز به شکل خلالی ریز میکنیم و با مقداری روغن و یک چهارم قاشق چایخوری زردچوبه ، داخل قابلمه نسبتاً بزرگی ریخته و روی حرارت میگذاریم تا تفت بخورند.

برای این خورش لازم نیست پیازها مثل پیاز داغ طلایی شوند ، کمی که تفت خورد و بلوری و سبک شد تکه های گوشت را داخل مواد ریخته کمی سرخ میکنیم تا رنگ روی آنها عوض شود. روی این مواد یک یا دو قاشق غذاخوری زعفران آب کرده میریزیم و به مواد مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه میکنیم .

گوشت ها و مقداری پیاز و فلفل را در قابلمه ای جداگانه یا زودپز می پزیم . پیاز سرخ شده را نیز به آن اضافه میکنیم و اجازه می دهیم گوشت کاملاً مغز پخت شود. در باقی مانده پیاز و روغنی که در آن گوشت سرخ کرده ایم ۵۰گرم کره ریخته زردآلوها را به دو قسمت مساوی تقسیم از هسته جدا کرده و به آن اضافه میکنیم .

مقداری زردآلوها را در این ظرف تفت می دهیم . ولی باید حواسمان باشد آنها کاملاً له نشود. گوشت پخته شده را با آب آن به زردآلوها اضافه میکنیم . چوبهای دارچین شکر و آب لیموترش را هم به آن اضافه میکنیم و اجازه می دهیم خورش بجوشد و جا بیفتد.

هویج ها را نیز جداگانه پوست کنده به صورت حلقه حلقه خرد کرده و میپزیم . در نهایت وقتی خورش در حال آماده شدن بود هویجها را نیز به آن اضافه کرده و اجازه می دهیم چند جوش بزند. در نهایت خورش آماده شده و آماده سرو است.

می توانیم در آخر کار مقداری زعفران آب کرده به خورش اضافه کنیم . اگر میخواهیم زردآلوها درسته بمانند کمی قبل از این که خورش را از روی اجاق بردارید تعدادی زردآلوی نیمه شده رو روی خورش اضافه میکنیم و میگذاریم کمی بپزد.

زرد آلو ، میوه ای مقوی و لذیذ است که سرشار از ویتامین های a , b , c است و مواد معدنی مختلفی شامل کلسیم ، منیزیم ، فسفر ، پتاسیم ، گوگرد ، سدیم و مقدار کمی مس آهن و روی نیز دارد. مغز شیرین هسته زردآلو مقوی و مغذی است و طبیعتی گرم و خشک دارد. در ضمن مواد پروتئینی چربی قند ویتامین a و آنزیم های مختلفی نیز در آن وجود دارد.

http://kadbanoooo.blogfa.com