چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
منظومه شمسی
● سیاره عطارد-Mercury Planet
این سیاره هم همچون قمر زمین ماه دارای شکاف هایی است که از برخورد شهابسنگها به وجود آمده اند. قطر ایت سیاره ۴۸۷۸ کیلومتر است. رصد این سیاره برای ساکنان زمینی کمی سخت است چون فاصله ای بسیار نزدیک به خورشید دارد و ارتفاع کمی از افق می گیرد. جو آن بسیار رقیق و از جنس هلیوم است. یکی از داغ ترین مناطق این سیاره مشهور به حوضه کالوریس به قطر ۱۳۰۰ کیلومتر است. هسته این سیاره از جنس آهن است که ۷۰% جرم کل را تشکیل می دهد.
▪ اطلاعات از سیاره عطارد(تیر) :
قطر:۴۸۷۸ کیلومتر- فاصله از خورشید: در حداکثر ۷۰۰۰۰۰۰۰ کیلومتر و در حداقل ۴۶۰۰۰۰۰۰ کیلومتر-طول سال: ۸۸ روز ( نسبت به زمین)- طول روز: ۵۹ روز - جرم: ۰/۰۵۵ زمین-چگالی: ۰/۹۸ زمین- دمای سطح: در قسمت رو به خورشید: ۴۵۰ درجه سانتیگراد و در قسمت تاریک: ۱۷۰- سانتیگراد-دارای قمر نیست.
● سیاره زهره-Venus Planet
در گذشته اعتقاد داشتند که در زهره حیات وجود دارد اما سفینه هایی که بر سطح آن فرود آمدند وجود حیات را تکذیب کردند. زیرا دمایی در حدود ۵۰۰ درجه سانتیگراد دارد. جو آن بسیار غلیظ و نابود کننده است که عمدتا از دی اکسید کربن تشکیل شده که باعث درخشندگی بسیار زیاد آن در آسمان است و دارای ابرهایی از جنس اسید سولفوریک است.
اندازه آن تقریبا اندازه گهواره ما یعنی زمین است و هسته ای مایع دارد و پوسته ای نازک صخره ای.
▪ اطلاعات:
فاصله از خورشید(حداکثر:۱۰۹۰۰۰۰۰۰ کیلومتر) و (حداقل: ۱۰۸۰۰۰۰۰۰ کیلومتر) - طول سال: ۲۲۵ روز - طول روز:۱۱۷ روز - جرم: ۰/۸۲ زمین - چگالی:۰/۸۹ چگالی زمین- دمای سطح:۵۰۰ درجه سانتیگراد.- دارای قمر نیست.
● سیاره مریخ-Mars Planet
سیاره ای که اکنون حیات از نوع کاملا ابتدایی در آن وجود دارد ( باکتری های یخ زده) و تحمل پذیر ترین جا در منظومه شمسی است که اگر ماشین ها و مراکز صنعتی را به این سیاره ببریم و این سیاره را داغ کنیم مثل زمین شرایطی دارای حیات به خود می گیرد. مریخ نزدیکترین سیاره به زمین است. مرتفع ترین قله در مریخ به نام الیمپوس به ارتفاع ۲۳ کیلومتر است و طول بزرگترین دره مریخ به نام مارینر به ۴۰۰۰ کیلومتر می رسد.
▪ اطلاعات:
قطر: ۶۷۹۴ کیلومتر-فاصله از خورشید: ( حدااکثر: ۲۹۴۰۰۰۰۰۰ کیلومتر) و (حداقل: ۲۰۷۰۰۰۰۰۰ کیلومتر)طول سال:۶۷۸ روز-طول روز: ۲۳ ساعت و ۳۷ ثانیه-جرم:۰/۱۱ زمین- چگالی:۰/۷۱ زمین- دمای سطح: حداقل: ۲۰- سانتیگراد و در شب به ۱۰۰- هم می رسد- دارای دو قمر به نام های فوبوس و دیموس است.
● سیاره مشتری-Jupiter Planet
بزرگترین سیاره منظومه شمسی است و دارای ۶۱ قمر می باشد که معروفترین آنها که حتی با دوربین خای دو چشمی کوچک هم نمایان هستند به نام های یو-اوروپا-کالسیتو-گانیمد هستند و از آنها به اقمار گالیله ای هم یاد می شود. مشتری به قدری بزرگ است که در آن می توان ۱۰۰۰ تا سیاره زمین جای داد. مشتری دارای ترکیبات جوی مشابه به خورشید است و عناصر هلیوم ، هیدروژن ، کربن و ازت را داراست.
این سیاره اگر کمی پرجرم تر از زمان کنونی اش می شد به ستاره ای تبدیل می شد . دمای هسته سیاره مشتری حدود ۳۰۰۰۰+ درجه سانتیگراد است و ابرهای آن دمایی در حدود ۱۵۰- دارند. در این سیاره طوفانهایی با سرعت ۵۴۰ کیلومتر بر ساعت در حال وزیدنند که سفینه فضایی ویجر آن را مشخص کرد.
▪ اطلاعات: فاصله از خورشید:(حداکثر: ۸۱۶۰۰۰۰۰۰ کیلومتر) و ( حداقل: ۷۴۱۰۰۰۰۰۰ کیلومتر)- طول سال: ۱۱/۹ سال زمینی-طول روز: ۹ ساعت و ۵۰ دقیقه-جرم:۳۱۸ برابر زمین-چگالی: ۰/۳۹ زمین-دمای سطح: ۱۵۰-
● سیاره زحل-Saturn Planet
از این سیاره به عنوان مروارید منظومه شمسی یاد می کنند زیرا در بین چهار سیاره ای که دارای حلقه هستند( مشتری،اورانوس و نپتون) این سیاره دارای حلقه هایی فوق العاده درخشان است که حتی با تلسکوپ های کوچک هم قابل مشاهده است. این سیاره دارای ۳۲ قمر است که معروف ترین آن تیتان است. جنس حلقه های سیاره زحل از جنس خرده سنگ ها و یخ است که به دور این سیاره قرار گرفته اند.
در جو این سیاره هلیوم و هیدروژن وجود دارد و دمای هسته صخره ای آن حدود ۱۲۰۰۰ درجه سانتیگراد است. در زحل حدود ۷۰۰ زمین جای می گیرد.
▪ اطلاعات:
فاصله از خورشید: (حد اکثر: ۱۵۰۷۰۰۰۰۰۰ کیلومتر) و (حداقل:۱۳۴۷۰۰۰۰۰۰ کیلومتر)-طول سال: ۲۹/۵ سال زمینی-طول روز: ۱۰ ساعت و ۱۴ دقیقه-جرم: ۹۵ برابر زمین-چگالی ۰/۱۳ زمین-دمای سطح: ۱۷۰-
● سیاره اورانوس-Uranus Planet
یک از عجیب ترین سیارات منظومه شمسی اورانوس است زیرا دارای زاویه میل ۹۸ درجه است و این نشان دهنده ان است که اورانوس از در مدار خود به پهلو می چرخد در واقع می توان نتیجه گرفت که در اورانوس۲۱ سال روز است و در نیمه دیگر ان ۲۱ سال شب است.اورانوس ۱۵ قمر دارد که بزرگترین آنها تیتانیا و کوچکترین آنها میراندا است.
اندازه آن تقریبا ۴ برابر زمین است. کشف اورانوس توسط ویلیام هرشل انجام گرفت. این سیاره دارای هسته ای از جنس آهن و سیلیکات است.
▪ اطلاعات:
فاصله از خورشید: (حداکثر: ۳۰۰۰۷۰۰۰۰۰۰ کیلومتر) و (حداقل:۲۷۳۷۰۰۰۰۰۰ کیلومتر) -جرم: ۱۴/۶ برابر زمین-چگالی : ۲۲% زمین- دمای سطح: ۲۰۰- سانتیگراد.
● سیاره نپتون-Neptune Planet
نپتون سیاره ای دور دست است که دارای هسته ای از جنس سیلیسوم و آهن است و دارای گوشته ای از جنس متان و آمونیاک. این سیاره منبع گرمایی درونی دارد و همین باعث می شود که دمای آن با اورانوس زیاد اختلاف نداشته باشد. این سیاره به وسیله کوچ آدامز کشف شد. این سیاره دارای ۸ قمر است که بزرگترین آن به نام تریتون است که جهت گردش این قمر به دور نپتون بر عکس گردش سایر قمرهای دیکر این سیاره است.
▪ اطلاعات:
دما: ۲۱۰- سانتیگراد-فاصله از خورشید: (حداکثر: ۴۵۴۰۰۰۰۰۰۰ کیلومتر) و ( حداقل: ۴۴۶۲۰۰۰۰۰۰ کیلومتر)-طول سال: ۱۶۴/۸ سال زمینی- طول روز: ۱۸ ساعت زمینی-جرم: ۱۷ برابر زمین-چگالی ۰/۰۳ زمین.
▪ سیاره پلوتو-Pluto Planet
از این سیاره اطلاعات زیادی در دست نیست. قطر آن حدود ۲۲۰۰ کیلومتر یعنی از ماه هم کوچکتر و دارای ۳ قمر است.
▪ اطلاعات:
فاصله از خورشید:(حداکثر:۷۳۸۸۰۰۰۰۰۰۰۰۰ کیلومتر) و ( حداقل:۴۴۴۲۰۰۰۰۰۰۰۰۰ کیلومتر)-دمای سطح: ۲۳۰- جرم:۰/۰۰۲ زمین-چگالی:۰/۶۴ زمین
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست