شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
مجله ویستا

بررسی تاثیر ناتامایسین در افزایش مدت ماندگاری پنیر فتای UF


بررسی تاثیر ناتامایسین در افزایش مدت ماندگاری پنیر فتای UF

رشد کپک و مخمر در پنیر فتای UF از دلایل اصلی پایین بودن ماندگاری این فرآورده است هدف از این پژوهش بررسی اثر ناتامایسین به عنوان یک نگهدارنده بیولوژیک بر ماندگاری پنیر بوده است

رشد کپک و مخمر در پنیر فتای UF از دلایل اصلی پایین بودن ماندگاری این فرآورده است. هدف از این پژوهش بررسی اثر ناتامایسین به عنوان یک نگهدارنده بیولوژیک بر ماندگاری پنیر بوده است. برای این منظور از مقادیر ۰.۵ ، ۱، ۲ و ۴ قسمت در میلیون ناتامایسین در دو فصل بهار و تابستان و در شرایط مختلف انبارمانی استفاده گردید. اثر ناتامایسین بر pH، شمارش کپک و مخمر، شمارش کل میکروبی، ویژگی های ارگانولپتیک و درصد نمونه های رد شده ناشی از رشد ظاهری قارچ بررسی گردید. نتایج نشان می دهد که ناتامایسین در مقادیر مورد استفاده هیچگونه تاثیر معنی داری بر pH، شمارش کل و ویژگی های ارگانولپتیک نداشته است (N.S) اما اثر ناتامایسین در مقادیر ۱، ۲ و ۴ قسمت در میلیون بر شمارش کپک و مخمر معنی دار بود که بسته به فصل و شرایط نگهداری در انبار نتایج متفاوت است. همچنین میزان افزایش ماندگاری از نظر آماری معنی دار بوده و این مقدار برای تیمارهای فصل بهار بین ۲۵ تا ۵۰% و برای تیمارهای فصل تابستان بین ۵۰ تا ۵۰۰% افزایش نشان می دهد.

عنوان فایل
بررسی تاثیر ناتامایسین در افزایش مدت ماندگاری پنیر فتای UF application/pdf
tasire natamaisin dar afzayeshe modate mandegari panir.pdf
804 KB
دانلود

علی محمدی ثانی

محمدرضا احسانی

مهناز مظاهری اسدی