یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
تاثیر مثبت چسب نیکوتین بر حافظه
بر اساس تحقیقات جدیدی که توسط گروهی از محققان دانشگاهی انجام شده است، استفاده از چسبهای حاوی نیکوتین که بسیاری از افراد برای ترک سیگار از آن استفاده میکنند، میتواند راهکار مؤثری برای جلوگیری از ابتلا به اختلالات شناختی و همچنین ابتلا به آلزایمر در سالمندی باشد.
بسیاری از افرادی که در میانسالی دچار اختلالات شناختی شدهاند، در میانسالی به بیماری آلزایمر مبتلا میشوند. البته این یافتهها به این معنی نیست که نیکوتین میتواند داروی مناسبی برای جلوگیری از زوال عقل و فراموشی باشد.
بر اساس نتایج به دست آمده از این تحقیقات، تنها در افرادی که نشانههای اولیه از اختلالات شناختی را دارند، میتوان بهکمک این راهکار احتمال زوال عقل را در سنین بالاتر کاهش داد.
البته افرادی که بتازگی دچار فراموشی میشوند نباید با شنیدن این خبر شروع به کشیدن سیگار یا استفاده از برچسبهای نیکوتینی کنند، زیرا کشیدن سیگار تهدیدی علیه سلامت است و استفاده از نیکوتین به عنوان دارو باید تحت نظر پزشک باشد.
به نظر میرسد لازم است تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود تا درباره تاثیر استفاده از نیکوتین در بلندمدت به یافتههای قابل قبولی دست یافت. نیکوتین گیرندههای مغزی را که در تمرکز و حافظه نقش دارد، تحریک کرده و به عنوان یک محافظ در برابر آسیبهایی که سلولهای عصبی را مورد تهدید قرار میدهد، عمل میکند. در افرادی که به آلزایمر مبتلا میشوند بسیاری از این گیرندهها آسیب میبیند.
به هر حال، اگر شما از جمله افرادی هستید که سیگارتان را ترک کردهاید، نباید با شنیدن این خبر از تصمیمی که گرفتهاید، احساس ندامت کنید.
اگرچه نیکوتین توانمندیهای ذهنی را افزایش میدهد و موجب بهبود فرآیند پردازش اطلاعات میشود، اما سیگار از بسیاری جهات دیگر سلامتتان را در معرض تهدید قرار میدهد.
به گفته محققان، در افرادی که هیچ علائم و نشانهای از زوال عقل و ابتلا به اختلالات شناختی دیده نمیشود، نیکوتین هیچ تاثیری بر بهبود عملکرد مغز و حافظه ندارد.
در این افراد مصرف بیش از اندازه فرآوردههای نیکوتینی زمینهای مناسب برای ابتلا به انواع مختلفی از بیماریها را فراهم کرده و تهدیدی علیه سلامت است. گرچه دستاورد این تحقیق بسیار جالب و شگفتانگیز است، اما همه ما نیکوتین را به عنوان قاتل بزرگ انسانها میشناسیم و پذیرفتن چنین ویژگی درباره آن تا حدودی دور از ذهن است.
ممکن است با انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه، دانشمندان بتوانند به راهکارهایی برای چگونگی استفاده از نیکوتین به عنوان دارویی برای به تاخیرانداختن کاهش قدرت حافظه یا تغییر در روند پیشرفت بیماریهایی مانند آلزایمر دست یابند.
مترجم: فرانک فراهانیجم
منبع: wired
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست