سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
این پارازیت های بی صاحب
هنوز افکار عمومی درباره مضرات تشعشعات آنتن های BTS توجیه نشده که پخش پارازیت ها روج امواج ماهواره ای به یکی دیگر از دغدغه های فکری شهروندان تهرانی در این روزها تبدیل شده است. متاسفانه پخش پارازیت کاملا بی ضابطه صورت می گیرد و تنها چیزی که به آن توجه نمی شود، سلامت شهروندان است.اگرچه ایجاد اختلال یا پارازیت انداختن روی امواج ماهواره ای پدیده تازه ای نیست اما، اخیرا این اتفاق واکنش های متفاوتی رابه دنبال داشته و سبب موضع گیری برخی از مسولان دولتی و انتقاد واعتراض بسیاری از کارشناسان شده است.
این اعتراضات نه به جهت محروم کردن شهروندان تهرانی از برنامه های ماهواره ای است، بلکه اثرات مخرب این تشعشعات بر سلامتی افراد بیشتر باعت برانگیخته شدن این انتقادات و واکنش صریح بسیاری از کارشناس بوده است؛ چرا که به نظر می رسد در ارسال پارازیت های ماهواره ای یک بعد قضیه که همان سلامت مردم است، نادیده گرفته شده و سلامت کسانی که شاید بخشی ازآنها اصلا رنگ ماهواره و شبکه های سیاسی را هم ندیده اند، مورد تهدید قرار گرفته است.اما در این بین عدم پاسخ گویی سازمان ها و نهادهای مربوطه به منشا وچگونگی بخش پارازیت ها موجب شده شایعات زیادی در این رابطه در کشور مطرح شود.
● پارازیت های خطرناک
در اینجا این پرسش مطرح می شود که آیا امواج پارازیت های پراکنده در سطح کشور برای افراد رهگذر و شهروندان خطرناک است و تا چه میزان سلامتی آنها را تهدید می کند؟ این سوال ازجمله دغدغه های ذهنی اکثر شهروندان تهرانی در این روزها بوده که تاکنون به صورت صریح به آن پاسخ داده نشده است.
بیشتر گزارش ها و تحقیقات بر خطرناک بودن امواج پارازیتی زمی نی برای سلامت جسمی و روانی انسان تاکید می کنند. در حال حاضر بسیاری از پزشکان و کارشناسان نگران سلامت شهروندان بوده و همگی متفق القول به زیان رسانی بالای این تشعشعات اعتقاد دارند.
بیشترین علت نارضایتی کارشناسان بهداشتی اثر سوء این دستگا ه ها بر باروری زنان و مردان است. هر چقدر به محل ارسال سیگنال نزدیک ترباشیم، سلامت افراد بیشتر به خطر می افتد و درصورت قرار گرفتن در کنار دیش ماهواره، مشکلات هورمونی برای افراد ایجاد می شود.
پارازیت یا نویز ماهواره ای که برای جلوگیری از پخش برنامه های برخی شبکه های ماهواره ای فرستاده می شود، گیجی و خستگی، ناشنوایی مزمن، التهابات و سرطان های پوستی، خونی، نخاع و غیره را به همراه دارد و هر روز افراد بیشتری را در معرض اختلال های هورمونی قرار می دهد.
تحقیقات همچنین نشان داده که امواج پارازیت تاثیرات مخربی بر اعصاب و روان انسان نیز بر جای می گذارند. گفته می شود این امواج ممکن است در اثر تداوم، ناشنوایی مزمن را به همراه داشته باشد و برای افراد التهابات پوستی را به دنبال بیاورد.
برخی متخصصان معتقدند که امواج پارازیت علاوه بر تهدید سلامت، در سیستم مخابراتی و الکترونیکی تمام دستگاه های ایمنی، از جمله سیستم های پزشکی بیمارستان ها، شبکه بانکی و سیستم هدایت هواپیما نیز تداخل ایجاد می کنند.
بررسی های پزشکی در نقاط محتلف جهان نشان می دهد که امواج الکترومغناطیس و پارازیت های ماهواره، باعث بروز مشکلات خونی و مغزی برای شهروندان می شود. البته شدت اثرگذاری این امواج یا پارازیت های متقابل که در فضا منتشر می شوند، به دو عامل شدت امواج و میزان در معرض بودن انسان بستگی دارد.امواج الکترومغناطیس در قسمت های عضلانی بدن نسبت به بافت های چربی، عمق نفوذ کمتر و جذب بیشتری دارند، لذا امواج مایکروویو بر روی بافت های عضلانی بیشترین تاثیر را داشته و این امواج پس از نفوذ، نوعی اثر گرمایی در بدن تولید می کنند.
● پارازیت ها و حیوانات
محققان می گویند که این امواج نه تنها روی انسان بلکه روی سایر موجودات نیز تاثیرات سوء می گذارند، به طوری که برخورد این امواج با انسان و سایر موجودات باعث بروز اختلالات خونی می شوند.چندی پیش خبری مبنی بر مهاجرت نیمی از پرندگان تهران به دلیل وجود امواج الکترومغناطیس دکل های BTS منتشر شد. این اتفاق بیانگر آن است که این اشعه ها زندگی جانوران و گیاهان را تحث تاثیر قرار می دهند و در چرخه طبیعت اختلال ایجاد می کنند.محققان محیط زیست معتقدند که این امواج با تاثیر روی سیستم جهت یابی پرندگان، حیات آنها را در معرض خطر قرار داده و سبب ساز کوچ دسته جمعی آنها می شوند.
به گفته آنها به دلیل استفاده نادرست و نابه جا از این امواج، شاهد تاثیرات مخربی بر محیط زیست خواهیم بود که شاید اثرات آنها در سال های طولانی باقی مانده و نمود اصلی خود را در آینده نشان دهند.
● پارازیت های دولتی
افزایش پارازیت های ماهواره ای و نگرانی برخی از نمایندگان مجلس از تاثیر آن بر سلامت مردم موجب شد وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در کمیسیون بهداشت حاضر شده و به سوالات نمایندگان پاسخ گوید، گرچه رضا تقی پور اعلام کرد که ارسال پارازیت های اخیر از سوی این وزارتخانه نبوده و این پارازیت ها به دلیل طول موج کوتاهشان بر سلامتی افراد اثرگذار نیستند.
درهمین حال مدیرعامل شرکت مخابرات ایران نیز با تاکید بر این که پارازیت ها را مخابرات ارسال نکرده است می گوید: ارسال پارازیت های ماهواره ای در حوزه مسوولیتی این شرکت نیست و مخابرات تنها قادر به ارسال فرکانس های کمتر از ۱۸۰۰مگاهرتز است. درحالی که فرکانس هایی که برای پارازیت های ماهواره ای ارسال می شود، از قدرتی به مراتب بیشتر از فرکانس های شرکت مخابرات برخوردار است.
به گفته صابر فیضی ارسال پارازیت های ماهواره ای بسیار هزینه بر است و بودجه محدود شرکت مخابرات اجازه ارسال این پارازیت ها را نمی دهد.این مقام مسوول می گوید بلندترین دکل های شرکت مخابرات ۴۸متر است اما برای ارسال پارازیت های ماهواره ای دکل های بسیار بلندی باید مورد استفاده قرار گیرد.
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز به عنوان نهاد مسوول و مدعی پایش فضای فرکانسی کشور، درباره پخش پارازیت بر روی امواج ماهوراه ای اظهار بی اطلاعی کرده و اعلام می کند که این پارازیت ها هیچ ربطی به رگولاتوری ندارد.
محمدرضا فرنقی زاد مدیر روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات در این باره می گوید: ما اصلاً نمی دانیم این موضوع به وسیله چه کسانی هدایت می شود.
باید گفت که سازمان تنظیم مقررات به عنوان تنها نهاد متولی مدیریت، نظارت و هماهنگ کننده فضای فرکانسی کشور معرفی شده و ارسال هر نوع فرکانس با هر میزان شدت، ارتفاع و مدت زمان باید زیرنظر و با هماهنگی رگولاتوری صورت پذیرد.
● پارازیت های مجلسی
دامنه پخش پارازیت ها بر روی امواج ماهواره ای به جایی رسید که مجلسیان دراین باره ساکت نماندند و کمیسیون های مختلف واکنش های متفاوتی در این باره از خود نشان دادند.
در این بین شاید بتوان مهم ترین واکنش در مورد مساله ارسال پارازیت های ماهواره ای را متعلق به اعضای کمیسیون بهداشت در مجلس دانست. اگرچه نمایندگان این کمیسیون تخصصی گفته اند تاکنون هیچ گزارشی از متراژ و دوز متری فرکانس های پارازیت های ارسالی به آنها ارائه نشده است. اما درهر صورت دلیل ارزیابی آثار این پارازیت ها بر سلامت افراد دقیقا نامشخص است.
اعضای کمیسیون تخصصی بهداشت با احضار وزیر اطلاعات، وزیر ارتباطات و معاون سلامت وزارت بهداشت تحقیقات خود را در این زمینه آغاز کرده و اعلام کردند که موضوع ارسال پارازیت ها و اثرات آن بر سلامت مردم تهران توسط آنها بررسی می شود، چرا که اگر این فرکانس ها بیش از حد استاندارد باشد، مساله ای قابل قبول نیست.
درهرحال تاکنون احضار هریک از دعوت شدگان و مسوولان مربوطه برای پاسخگویی به ماجرای پارازیت هیچ نتیجه مناسبی را به دنبال نداشته و تنها منجر به ادامه تحقیقات این کمیسیون شده است.
بر همین اساس شهاب الدین صدر رییس کمیسیون بهداشت می گوید: مساله پارازیت ها موضوعی است که احتیاج به مطالعه عمیق و دقیق دارد که به این زودی ها به نتیجه نمی رسد، اما به محض مشخص شدن نتایج این تحقیقات، آخرین گزارش ها به اطلاع مردم می رسد.
درهمین حال نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس شورای اسلامی درباره تاثیر مخرب پارازیت های ماهواره ای و مخابراتی بر وضعیت سلامت شهروندان تهرانی هشدار داده است. انوشیروان محسنی بندپی، با اظهار تاسف از اینک ه چندی است پارازیت های مخابراتی به شدت افزایش یافته، معتقد است که شدت گرفتن پارازیت های ارسالی مطمئناً برای سلامت تهرانی ها نگران کننده است، به ویژه که کلان شهر تهران با مشکلات دیگری همچون آلودگی هم روبه رو است.
نماینده چالوس در مجلس شورای اسلامی همچنین می گوید: گزارش ها و تحقیقات متعدد حکایت از خطرناک بودن امواج پارازیتی زمینی برای سلامت جسمی و روانی انسان دارد.
اما برخلاف اعتقاد محسنی بندپی، امامی رضوی معاون سلامت وزارت بهداشت معتقد است در صورتی که ارسال و وجود امواج پارازیت در تهران ثابت شود، بنابر اطلاعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی این امواج هیچ مشکلی برای انسان و محیط زیست ایجاد نخواهد کرد.در همین حال مسعود پزشکیان از دیگر نمایندگان کمیسیون بهداشت با واکنشی صریح ، خواستار توجه جدی به عواقب پخش امواج مخرب بر سلامت شهروندان تهرانی شده است. به اعتقاد نماینده تبریز، متاسفانه پخش پارازیت به صورت کاملا بی ضابطه ای صورت می گیرد و در این مساله اصلا به سلامت شهروندان توجه نمی شود.
نماینده تبریز بر نقش نظارتی مجلس در دفاع از حقوق شهروندان تاکید می کند و معتقد است که مجلس در این مورد باید به صورت جدی وارد شود و از سلامت مردم دفاع کند.
در این میان رییس کمیته مخابرات با تایید و پذیرش وجود پارازیت در تهران می گوید: برای تایید میزان آن به دستگاه های پیشرفته و اندازه گیری دقیق نیاز است و از نظر قانونی سازمان تنظیم و مقررات در وزارت ارتباطات مسوول بررسی این موضوع است که باید در این مورد پاسخگو باشد.علی مطهری با بیان این که وزارت ارتباطات درباره پخش پارازیت ها پاسخگو نیست، می گوید: دولت قطعا باید پاسخگو باشد، چرا که اگر وزارت ارتباطات می گوید به من مربوط نیست، دولت باید به عنوان مرجع بالاتر پاسخگو باشد.
● پارازیت های بهداشتی
دراین بین وزارت بهداشت نیز ساکت ننشست و واکنشی دیگر به موضوع ارسال پارازیت بر امواج ماهواره نشان داد. این وزارتخانه اعلام کرد که موضوع "پارازیت ها" را به صورت "جدی" پیگیری می کند.
مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد که این وزارتخانه برای بررسی "همه جانبه" موضوع پارازیت ها، جلسات پیوسته ای را با وزارت ارتباطات برگزار می کند. دلیل برگزاری این جلسات این است که مسوولان بدانند درباره این موضوع چه باید بکنند و سپس اقدامات عملی را انجام بدهند.به این ترتیب وزیر بهداشت با وجود تایید زیان بار بودن این امواج، از هرگونه توضیحی درباره جزییات دیگر آن و این که این امواج از سوی کدام دستگاه یا نهاد و با دستور کدام مرجع منتشرمی شوند، مانند سایر دستگاه ها و نهادها خودداری می کند.
● عاقبت پارازیت ها
با افزایش پارازیت های ماهواره ای و نگرانی برخی از نمایندگان مجلس از تاثیر آن بر سلامت مردم و از طرفی دیگرعدم پاسخگویی هیچ نهاد و مرجع معتبری به پخش این پارازیت ها، احتمال دارد این موضوع شخص رییس جمهور را به صحن علنی بکشاند. دراین باره مجید نصیرپور نماینده شهرکرد می گوید: در شرایطی که وزیر ارتباطات نمی تواند در زمینه پخش پارازیت ها اعمال نفوذ داشته باشد، به هرحال یک نفر باید پاسخگوی این مساله باشد. به همین دلیل تمام پیکان ها به سمت محمود احمدی نژاد به عنوان رئیس دولت نشانه می رود.به اعتقاد او، موضوع پارازیت در مرحله اول جزو وظایف وزارت ارتباطات و فناوری است، اما اگر وزیر ارتباطات می گوید من خبر ندارم باید رده بالاتر پاسخ دهد. به دلیل آن که مطمئناً به وزیر رفاه یا مسکن مربوط نمی شود.
اما مسلم است که پخش پارازیت ها مساله ای است که باید توسط مسوولان بالارتبه کشور مورد بررسی قرار گیرد، چرا که درمجموع سلامتی انسان ها موضوعی است که در این بین مطرح بوده و به راحتی نمی توان از کنار آن عبور کرد.
در همین حال نباید منتظر اتفاقات ناگوار بود و سازمان ها و دستگاه های مربوطه با شانه خالی کردن و زیر بار مسوولیت آن نرفتن و مورد اتهام قراردادن یگدیگر نباید زندگی و سلامتی افراد جامعه را مورد تهدید قرار دهند، چرا که آنها به عنوان مراجع مسوول با حداقل اقدام خود یعنی اطلاع رسانی از طریق رسانه های جمعی می توانند تا حد امکان زمینه آگاه سازی شهروندان را ایجاد کرده و تا جای ممکن از خطرات احتمالی این امواج بکاهند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست