پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

بـه درصـد چـربـی و نـمک پـنـیـرها تـوجه کنـید


بـه درصـد چـربـی و نـمک پـنـیـرها تـوجه کنـید

پنیر، از سنتی‌ترین خوراکی‌های دنیا و از محصول‌هایی است که در سبد خرید خانواده‌های ایرانی، جایگاه خاصی دارد. گاهی پنیر کشوری بسیار معروف می‌شود؛ مانند پنیر لیقوان ایران …

پنیر، از سنتی‌ترین خوراکی‌های دنیا و از محصول‌هایی است که در سبد خرید خانواده‌های ایرانی، جایگاه خاصی دارد. گاهی پنیر کشوری بسیار معروف می‌شود؛ مانند پنیر لیقوان ایران و پنیر کامومبرت فرانسه و... که نشان‌دهنده تاریخچه لبنی هر کشور است...

درواقع بسیاری از کشورها با حفظ پنیرهای سنتی، بخشی از تاریخ، فرهنگ و ریشه‌های اجتماعی خود را حفظ می‌کنند.

پنیر از موادغذایی‌ای است که با طعم‌های متفاوتی که دارد، می‌تواند به سادگی پاسخگوی هر نیاز و سلیقه‌ای باشد. بیش از ۳ هزار نوع پنیر در طعم‌ها، بافت­?ها، رنگ ها، شکل‌ها و اندازه ­های گوناگون در دنیا به ثبت رسیده است که هر کدام خواص و ویژگی های مربوط به خود را دارند.

پنیر از نظر ویژگی ­های شیمیایی (نوع و درصد) مانند چربی، پروتئین، کربوهیدرات و افزودنی‌هایی مانند رنگ، طعم‌‌دهنده و نگهدارنده­ ضدمیکروبی، مختلف و متنوع است بنابراین در کنار تمام فواید و مزایای این محصول، باید به میزان چربی و نمک آن نیز توجه داشت. پنیرها معمولا حدود ۱۵ تا بیش از ۳۰ درصد چربی و حدود ۲ تا ۶ درصد نمک دارند. از این­ رو، ممکن است مصرف بیش‌ازحد آنها برای افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی – عروقی، فشارخون و کلسترول بالا عوارضی ایجاد کند و بهتر است این افراد در مصرف نوع و مقدار پنیر با پزشک متخصص مشورت کنند.

علاوه بر این، افزودنی‌های ضدمیکروبی که به پنیر افزوده می‌شود، باید بی‌ضرر باشند و خوشبختانه در کشور ما بر اساس استاندارد ملی، فقط استفاده از نگهدارنده­ های طبیعی که کاملا بی ­زیان هستند، مجاز است. از آنجا که ممکن است بار آلودگی میکروبی برخی پنیرهای سنتی (غیرصنعتی) نسبتا بالا باشد، افرادی که دچار نقص در سیستم ایمنی هستند، حتما باید تحت نظر پزشک متخصص این پنیرها را مصرف کنند.

نگاه متخصص صنایع غذایی

دکتر سیدامیرمحمد مرتضویان

دانشیار انستیتو تحقیقات تغذیه کشور و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی