چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
چغاله بادام
چغاله بادام یکی از میوه های نوبر فصل بهار و در واقع میوه درخت بادام است که قشر خارجی آن سبز رنگ و پوشیده از کرک های ظریف بوده و داخل آن روکش سفید و نرمی وجود دارد که مغز آبکی و نازک بادام را در خود نگهداری می کند.
در این حالت میوه بادام کاملا رشد نکرده و کال است که با عنوان چغاله بادام مصرف می شود. در قدیم معتقد بودند این میوه نارس باعث تقویت لثه و ریشه دندان ها می شود و برای خشکی دهان مفید است.
چغاله هایی که مقداری تلخی دارند حاوی مقدار بسیار کمی اسیدسیانیدریک و ترکیبی از سم خطرناک سیانور هستند که مصرف زیاد آن می تواند منجر به مسمومیت در مصرف کننده شود.
به طور کلی مواد مغذی میوه کال و نارس بادام کمتر از میوه های رسیده است و از نظر کلسیم، آهن و به طور کلی املاح معدنی در سطح پایین تری قرار دارد. رسیده این میوه افراد را در برابر بیماری هایی چون پوکی استخوان ، افزایش کلسترول ، کم خونی و چسبندگی روده ها محافظت می کند، اما تا وقتی کال است از این ویژگی ها برخوردار نیست.
البته این میوه در صورت عدم افراط و رعایت برخی نکات بهداشتی فایده مهمی چون جلوگیری از گرفتگی عضلات دارد. در واقع میوه سبزرنگی نظیر چغاله بادام که کال و نارس است سرشار از کلروفیل است. کلروفیل داخل بدن در مسیر کانال گوارشی به تولید منیزیم کمک شایانی می کند و از آنجا که منیزیم برای کاهش گرفتگی عضلات نقش بسزایی دارد، خوردن متعادل آن می تواند تا حدی در بهبود گرفتگی عضلات مفید واقع شود.
از سوی دیگر این نوبرانه ترکیبات اسیدی دارد که وجود آنها در معده مانع آسیب رسیدن به بافت معده و بروز سرطان معده می شود; البته باید گفت این نوبرانه از نظر ویتامینC کامل نیست و کم کالری بودن آن نیز موجب لاغری نمی شود.
این میوه اغلب هضم سنگینی دارد و از آنجا که با هدف کسب سود بیشتر توسط باغداران با وسوسه دلالان و واسطه ها زودهنگام عرضه می شود بیش از حد کال و نارس بوده و طبیعت آن بسیار سرد است به گونه ای که فرد با مصرف بیش از اندازه آن به اصطلاح عامیانه سردی می کند و گاهی دچار عوارضی از قبیل دل درد، تهوع، اسهال و سردرد می شود.
اگر چغاله بادام به صورت بهداشتی کمپوت، خورش یا ترشی شود مصرف متعادل آن می تواند تا حدودی مواد مغذی را به بدن برساند.چون این میوه با پوست مصرف می شود باید حتما در ضدعفونی کردن و شستن آن دقت کرد.
اغلب میوه فروشان و فروشندگان دوره گرد با آب جوی یا چاه مبادرت به شستن این میوه می کنند که می تواند عاملی برای بروز بیماری های گوارشی بویژه حصبه شود.
بیماری حصبه نوعی عفونت باکتریایی است که از طریق مصرف آب یا غذای آلوده می تواند به انسان منتقل شود که در کودکان و افراد بالای ۶۰ سال رایج تر است.
عوارض این بیماری شامل کاهش شدید آب و املاح بدن ، سوراخ شدن روده ها، خونریزی دستگاه گوارش، عفونت استخوان و هپاتیت است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست