جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

میزان مفید مصرف چربی‌ها


میزان مفید مصرف چربی‌ها

در واقع بیشتر ما فکر می کنیم که مصرف بی رویه ی چربی ها باعث افزایش وزن می شود ولی در حقیقت مصرف بی رویه انواع منابع کالری ( چربی ، پروتئین ، کربوهیدراتها ) می تواند باعث تشکیل چربی …

در واقع بیشتر ما فکر می کنیم که مصرف بی رویه ی چربی ها باعث افزایش وزن می شود ولی در حقیقت مصرف بی رویه انواع منابع کالری ( چربی ، پروتئین ، کربوهیدراتها ) می تواند باعث تشکیل چربی ها شود یعنی ممکن است ما با مصرف زیاد نان ، برنج ، شیرینی باعث تجمع مقدار زیاد چربی و افزایش وزن بدنمان شویم. به طور مثال یک نفر می تواند ۲ قرص نان یا یک پرس برنج و یا ۳۰۰ گرم کیک را به راحتی مصرف کند ولی قادر به مصرف ۱۰۰ گرم چربی ( کره) نباشد.

به این نکته توجه داشته باشید که یکی از عوامل مهم در افزایش چربی بدن، پرخوری است. عامل اصلی در ایجاد چاقی، عادات بد غذایی ( پرخوری، ریزه خواری و خوردن غذاهای چرب) و عدم تعادل رژیم غذایی با روش زندگی و میزان فعالیت فرد می باشد.

به عنوان مثال: شخصی که ۲ وعده برنج در روز مصرف می کند، با خوردن ۵ قاشق برنج پخته شده اضافی در هر وعده ( به شرط عدم تغییر فعالیت روزانه) می تواند در سال حدود۱۰کیلوگرم افزایش وزن پیدا کند.

پس این شخص می تواند با کاهش همین مقدار برنج باعث کاهش ۱۰کیلوگرمی در وزن خود شود. مصرف چربی ها باید ۳۵-۳۰% از کل کالری مورد نیاز را شامل شود. حتی ورزشکاران باید رژیم غذایی خود را در همین حد حفظ کنند. سعی کنید بیشتر چربی دریافتی خود را از روغن های گیاهی با هضم آسان، ماهی ها، مغزها و دانه ها بدست آورید.

در مصرف محصولات لبنی مثل کره، پنیر و تخم مرغ محتاط باشید. گوشت قرمز نیز حاوی مقداری از چربی اشباع شده است. بنابراین باید با احتیاط بیشتر مصرف شود.

دکتر محسن بختی

پزشک عمومی

www.drbakhti.com