یکشنبه, ۵ اسفند, ۱۴۰۳ / 23 February, 2025
موز جایگزینی مناسب برای نوشابههای انرژیزا

موز میوهای است که از گذشتههای دور به عنوان منبعی غنی از انرژی مورد توجه بوده است. این میوه سرشار از پتاسیم و دیگر مواد غذایی است و میتواند میان وعده غذایی مناسبی برای افزایش قوای جسمانی ورزشکاران و بویژه دوچرخهسواران، دوندهها و کوهنوردان باشد.
بررسی مقایسهای اثرات موز و نوشیدنیهای انرژیزا بر بدن نشان میدهد انرژی دریافتی بدن از خوردن یک عدد موز نه تنها با انرژی دریافتی از نوشیدن یک بطری نوشابه انرژی زا برابری میکند بلکه در موز آنتی اکسیدانهایی وجود دارد که در نوشابههای انرژیزا هیچ ردپایی از این مواد که میتواند نقش مهمی در سلامت بدن داشته باشد، یافت نمیشود.
علاوه بر این، موز حاوی فیبر، پتاسیم و ویتامین B۶ است و قند موجود در موز در مقایسه با قندی که در نوشابههای انرژیزا وجود دارد سالمتر است و به این ترتیب میتواند جایگزین مناسبی برای نوشابههای انرژیزای کربوهیدراته باشد.
کلسیم، فسفر، پتاسیم، منیزیم، آهن، سدیم، روی و تانن از جمله مواد معدنی است که در موز وجود دارد، به گفته متخصصان تغذیه، این میوه از نظر مواد غذایی با گوشت برابری میکند و تنها تفاوت آن با گوشت در این است که چربی و کلسیم کمتری دارد.
غلظت ویتامینهای موجود در موز به اندازهای است که جذب آن را در بدن تسهیل میکند. از آنجا که این میوه سرشار از انرژی است، خوردن آن به افرادی که فعالیتهای بدنی انجام میدهند، توصیه میشود.
اگر این میوه در برنامه غذایی افراد جایگزین شیرینی و میان وعدههای کمکالری و پرحجم شود، سلامت آنها به میزان قابل توجهی بهبود پیدا میکند و البته با توجه به اینکه این میوه حاوی مقادیر زیادی ماده قندی و کربوهیدرات است، افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند و مشکل اضافه وزن دارند، نباید در خوردن آن زیادهروی کنند.
همچنین موز میوهای است که خطر ابتلا به حملات قلبی را کاهش میدهد و فشار خون را تنظیم میکند. مادهای که موجب تنظیم گردش خون در بدن میشود، همان پتاسیم موجود در موز است.
مصرف روزانه پتاسیم به عنوان یک مکمل غذایی خطر حملات قلبی را کاهش میدهد. اغلب افرادی که با مشکل فشار خون بالا مواجه هستند، در صورتی که مواد غذایی حاوی پتاسیم مانند موز را در برنامه غذایی روزانهشان بگنجانند؛ نیازی به مصرف دارو نداشته یا باید داروی کمتری مصرف کنند.
در موز یک ماده شیمیایی بازدارنده وجود دارد که به عنوان سدی نفوذناپذیر در برابر باکتریهای ایجاد کننده زخمهای گوارشی عمل میکند.
علاوه بر این در موزهای رسیده مادهای تولید میشود که ساختار شیمیایی آن شبیه به لایه پوششی تولید شده در معده است که مانع از آسیبدیدگی بافت معده در مجاورت اسید ترشح شده در معده میشود. به این ترتیب میتوان گفت این میوه انرژیزا میتواند سلامت بدنتان را هم تضمین کند.
پرنیان قربانپور
کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست