یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

ده نکته‌ی مهم برای بهبودِ بخش جست و جوی سایت


ده نکته‌ی مهم برای بهبودِ بخش جست و جوی سایت

در اینترنت جست و جو تنها محدود به موتورهای جستجوی بزرگ وب نیست. یکی از مهم‌ترین بخش‌های سایت‌های بزرگ، امکان جست و جو در اطلاعات و صفحات همان سایت است.
بسیاری از طراحان و توسعه …

در اینترنت جست و جو تنها محدود به موتورهای جستجوی بزرگ وب نیست. یکی از مهم‌ترین بخش‌های سایت‌های بزرگ، امکان جست و جو در اطلاعات و صفحات همان سایت است.

بسیاری از طراحان و توسعه دهندگان وب، خود اقدام به طراحی یک موتور جستجو برای سایت مشتری خویش می‌کنند و عده‌ای نیز از ابزارهای رایگان یا تجاری در این زمینه بهره می‌برند.

برخی از شرکت‌های مطرح مانند گوگل یا Fast Search نیز اقدام به ارائه راه حل‌ها و محصولاتی در همین زمینه کرده اند که به صورت انحصاری اقدام به گردش در صفحات یک سایت و ایندکس‌سازی صفحات و اطلاعات آن می‌کنند.

مواردی که در این نوشتار خواهید خواند، گوشه‌ای از نکات مهمی‌ست که شرکت گوگل به مدیران سایت‌ها برای بهبودِبخش جستجو در سایت توصیه می‌کند. بی‌گمان، این نکات حاصل تجربه‌ی این شرکت در زمینه‌ی جست و جوست و نشان از اهمیت این بخش در سایت‌ها دارد.

۱) کاربران و جست و جوگران را راضی نگه‌ دارید.

مردم از ابزارهای جستجو برای بدست آوردن نتایج مورد نیاز خود استفاده می‌کنند.

اگر جست و جوگر درست کار نکند و کاربران واقعا" به نتایج حاصل از جست و جو نیاز داشته باشند، تکنولوژی و اطلاعاتی که در سایت قرار داده‌اید، تنها تلف کردن وقت و سرمایه است.

پس از کاربران حرفه‌ای خود بخواهید برای بهبودِ بخش جست و جوی سایت خود، به شما کمک کنند.

۲) جست و جوی خود را سریع کنید.

جست و جو و نمایش نتایج آن باید سریع باشد. سرعت بیش‌تر جست‌ و جو ،کاربران را تشویق می‌کند تا بیش‌تر از این بخش، استفاده کنند. اکثرا کاربران، تکنولوژی و سایت‌هایی را انتخاب خواهند کرد که استفاده از آن‌ها آسان باشد و نتایج را به سرعت نمایش دهد.

۳) امکان جستجو در هر لحظه

باید امکان جست و جو برای کاربران در هر لحظه و یا در هر صفحه‌ی وب سایت شما که هستند، فراهم باشد.سعی کنید جعبه‌ی جست و جو و یا دست کم لینک به صفحه‌ی جست و جو در تمام صفحات وب سایت شما تکرار شود و در صفحات نتایج جست و جو نیز همواره یک جعبه‌ی جست و جو قرار گرفته باشد.

۴) صفحات نتایج جستجو را ساده نگه دارید

در طراحی قالب و طرح صفحات حاصل از جست و جو، سعی کنید سادگی و خلوت بودن را رعایت کنید. جست و جو‌ی پیشرفته و دیگر امکانات غیر ضروری را در صفحات دیگر قرار دهید. همچنین در نمایش آیتم‌ها و نتایج جست و جو، به عناصر مهم و اساسی اکتفا کرده و از نمایش نتایج و یا لینک‌های مرتبط و یا غیر ضروری پرهیز کنید.

۵) هر چیزی را که ممکن است، ایندکس کنید

مهم‌ترین دلیلی که افراد نمی‌توانند سند یا صفحه ای را که به دنبال‌آن هستند، در نتایج جست و جو بیابند، آن است که آن سندها در بانک اطلاعات موتور جست و جو درج نشده اند.

اگر سند و یا صفحه‌ای از سایت شما مهم است، حتما" مطمئن شوید که در بانک اطلاعات موتور جست و جوی سایت شما نیز درج و در صفحات نتایج نشان داده می‌شود.

۶) صفحات و اسنادی که HTML نیستند را فراموش نکنید

در کنار جست و جو و ایندکس صفحات HTML سایت خود، دیگر فایل‌ها و مستندات غیر HTML (مانند فایلهای PDF ویا MS Word) را فراموش نکرده و آنها را نیز به موتور جست و جو سایت معرفی کنید.

۷) انتشار مطالب

بسیاری از اطلاعات و مستندات یا در ذهن کارمندان و یا در روی میزهای کار آنها قرار دارند. بهتر است آنها را در جایی قرار دهید تا بتوان در آن‌ها جست و جو کرد.

هرگونه سند و یا اطلاعاتی را که می‌توانید بر روی سایت خود و یا در اختیار موتورهای جست و جو قرار دهید.

۸) از ایندکس کردن و جست و جو اسناد محرمانه نترسید

موتور جست و جوی خود را از ایندکس مستندات مهم و یا اسنادی که در بخش‌های اعضا و یا حفاظت شده HTTPS هستند، منع نکنید.

اگر سندی واقعا" محرمانه نیست، آن را در بخش‌های حفاظت شده قرار ندهید. می‌توانید همه‌ی اسناد را ایندکس و در بانک موتور جستجو قرار دهید و طبیعی است که این اسناد تنها برای اعضای معتبر نمایش داده خواهند شد.

۹) کلمات و درخواستهای متعدد جست و جوگر سایت خود را آزمایش کنید

بعد از ایندکس کردن و یا درج اطلاعات در بانک موتور جستجو، درخواست‌ها و کلمات متعددی را با هدف پیدا کردن اسناد و صفحات مهم سایت خود آزمایش کنید.

از کلمات کلیدی مهم و مرتبط با صفحات سایت خود در جست و جو استفاده کنید . این روشی ساده برای پیدا کردن مشکلات ایندکس و یا جستجو و همچنین پیدا کردن صفحات و اسنادی با آدرس‌های اشتباه است. همچنین مفید خواهد بود اگر از کاربران سایت نیز در این آزمایشها کمک بگیرید.

۱۰) منافع و نگاه به آینده

اطلاعات سازمان‌ها و یا شرکت‌ها و همچنین کاربران سایت‌ها در حال افزایش است. آزمایش و اطلاع از تعداد جست و جوهایی که هر کاربر در روز و یا در محدوده‌ی زمانی خاصی انجام می‌دهد یا می‌تواند انجام دهد، به شما در بهبود بخش جست و جوی سایت کمک ‌می‌کند.

مطمئن شوید که بخش جست و جوی سایت شما به راحتی گسترش پیدا می‌کند، بدون آن که لازم به هزینه‌ی بسیار بیش‌تری به خاطر تجهیزات نرم افزاری و یا سخت افزاری و همچنین مدیریت آن باشد.

نوشته شده توسط : علی رضا شیرازی

ارسال:شجاعی