یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

رسانه ها و تاثیر آن در مخاطبان


رسانه ها و تاثیر آن در مخاطبان

امروزه بیش از یک قرن از انقلاب صنعتی می گذرد و جهانیان شاهد پیشرفت در تکنو لوژی و فن آوری از جمله در عرصه رسانه ها و تاثیر آن در زندگی خود هستند بطوریکه اهمیت بکارگیری ابزارهای …

امروزه بیش از یک قرن از انقلاب صنعتی می گذرد و جهانیان شاهد پیشرفت در تکنو لوژی و فن آوری از جمله در عرصه رسانه ها و تاثیر آن در زندگی خود هستند بطوریکه اهمیت بکارگیری ابزارهای مدر ن رسانه ای مانند: شبکه های ماهواره ای، اینترنتی و رادیویی و بنگاههای خبری بر کسی پوشیده نیست و از آنها به عنوان رکن چهارم دولتها یاد می شود.

این ابزارهای رسانه ای توانسته اند به شکل بسیار اساسی مفهوم قدرت را در روابط بین الملل و داخل مرزهای یک کشور تغییر دهند و تعریفی جدید از خود ارائه نمایند.هم اکنون دولتها و نهاد های غیر دولتی در جهان درراستای فعالیتهای سیاسی ، تجاری ، فرهنگی و...از آن بیشترین بهره رامی گیرند، زیرا در کمترین زمان خواسته ها و اغراض و اهداف خود را به سمع و نظر مخا طبان می رسانند.

در این زمینه دول استعماری و سلطه گر برای پیشبرد اهداف نا مشروع خود سابقه ای طولانی و زیادی دارند. استفاده از واژه های مانند: حقوق شهروندی، دفاع از دموگراسی و آزادیهای مدنی ،صلح و بسیاری از واژه های مشابه دیگر دستاویز رسانه های همسو ی غربی در راستای منافع مشترک آنان در منطقه یا در کشور خاص می باشد.

از آغاز انقلاب اسلامی تا هم اکنون تبلیغات علیه ایران اسلامی بطور مستمر ادامه داشته است .این تهاجم و تبلیغات در زمانهای انتخابات مجلس شورای اسلامی ، شوراها و انتخابات ریاست جمهوری پر رنکتر و شدید تر می شود. هدایت افکار عمومی به بهانه دلسوزی و همدردی با مخا طبان از شکردهای رسانه های بیگانه و وابسته می باشد.

ارائه، موضوع انرژی هسته ای در ایران از سوی رسانه های وابسته به دول غربی به شنونده گان و بیننده گان خود بالحنی از سر دلسوزی کاذب می گویند ایران بیشترین ذخایر انرژی را دارد چرا به دنبال انرژی هسته ای هستید و نیازی نیست برای آن هزینه ای تحمل کنید می توان بیان کرد .

و یا با اشاعه تحریف عناوین رسمی مناطق جغرافیایی مربوط به یک کشور مانند ، تکرار خلیج .... به جای اسم اصلی آن خلیج فارس سعی در تضعیف حاکمیت و اقتدار سیاسی کشور مورد هدف را دارند ، ویا با تصرف خاک یک کشور از قوای مهاجم به عنوان ارتش آزادی خواه یاد می کنندو از شکست رژیم های غیر مشروع در جنک هاآن را عنوان پیروز ی بر می شمارند.

ونیز در گزارشهای خبری با نام بردن از کشوری به عنوان یک کشور مدرن و دارای آزادی الگو سازی نموده و آن را عنوان مدینه فاضله نشان می دهند.تا در نهایت حساسیتهای افکار عمومی و مخاطبان را نسبت به آن موضوع ملی و یا مذهبی گاهش و خنثی و تغییر آن را عادی جلوه نمایند . تعدادی از اهداف رسانه های بیگانه به شرح زیر میباشد:

۱) استفاده از ابزارهای رسانه ای مدرن به منظور رساندن خبر به مخاطبان.

۲) الگو سازی و ارائه نمونه ای از یک کشور به مخا طبان به عنوان بهترین کشور.

۳) تحریف واقعیت های تاریخی و حذف گزینه ای عناوین و اسامی مناطق جغرافیایی و جعل اسناد تاریخی در رسانه ها غربی.

۴) اشغال و تصرف و گشتار مردم یک کشور یا کشور ها به بهانه ارائه آزادی ، دمو کراسی و صلح.

۵) تکرارو انتشار خبر یک موضوع جعلی و ساختکی در رسانه های همسوی به منظور القای درستی آن.

۶) تهاجم و تضعیف حاکمیت دولتها و نظام های مخالف سیاست های آنان از طریق رسانه های همسوی بیگانه غربی.

۷) تضعیف روحیه مردم یک کشور و منفعل نمودن آنان در عدم مشارکتهای مدنی و اجتماعی و سیاسی مانند، عدم مشارکت در انتخابات و همه پرسی های داخلی.

۸) پر رنگ نشان دادن و بزرک نمای از مشکلات مردم در داخل حاکمیت دولتهای مخالف با آنان با ارائه آمارهای غلط و میز کرد های تلو یز یونی و ماهواره ای .

۹) وارونه جلوه دادن واقعیت ها واد عای اینکه ما داریم حقایق را می گوییم.

۱۰) سیاه نمای و ترور شخصیت افراد واشخاصی که مخا لف منافع نا مشروع آنان هستند در رسانه های وابسته به منابع مالی تامین و کنندگان اعتبارات دلاری آن از سوی دول غربی.

جملگی از اهمیت رسانه ها و بکارگیری آن از سوی دولتهای سلطه گر و زیاده خواه در سیاست های اتخاذ شده در سطح منطقه و جهان دارد.

حسین محمدی فومنی کارشناس ارشد ـ روابط بین الملل