سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

چگونه و چه سوالاتی بپرسیم


چگونه و چه سوالاتی بپرسیم

تا حرف ازدواج به میان می آید گونه های تان سرخ می شود, رنگ تان تغییر می کند و تازه با کلی ناز می گویید «نه بابا ما که قصد ازدواج نداریم » اما هم من می دانم هم خودتان که اگر پایش بیفتد خیلی هم قصد ازدواج دارید و دلتان می خواهد مزدوج شوید و بروید قاطی مرغ ها

تا حرف ازدواج به میان می‌آید گونه‌های‌تان سرخ می‌شود، رنگ‌تان تغییر می‌کند و تازه با کلی ناز می‌گویید: «نه بابا ما که قصد ازدواج نداریم!» اما هم من می‌دانم هم خودتان که اگر پایش بیفتد خیلی هم قصد ازدواج دارید و دلتان می‌خواهد مزدوج شوید و بروید قاطی مرغ‌ها! از آن‌جا که هفته‌ای که گذشت به نام ازدواج بود و باز از آن‌جا که خیلی از شماها با این که قصد ازدواج ندارید به گزینه‌های مختلف فکر می‌کنید یا جواب خیلی از گزینه‌ها را باید بدهید، تصمیم گرفتیم در این شماره جزر و مد سری به یک جلسه خواستگاری یعنی یکی از مهم‌ترین و سرنوشت‌سازترین جلسات زندگی هر آدمی‌ بزنیم. اگر شما هم این روزها درگیر خواستگاری هستید خیال‌تان راحت که کارتان را آسان کرده‌ایم!

● می‌خواهم ازدواج کنم چون...

برای این‌که ازدواج کنید تنها تصمیم گرفتن کافی نیست! یعنی همین که با خودتان تصمیم بگیرید فردا ازدواج کنید ازدواج اتفاق نمی‌افتد، چون ازدواج از آن مواردی است که آدم اگر چشم بسته و یک‌هو جوگیر شود و تن به آن بدهد مطمئن باشد که بدبخت می‌شود!! برای همین قبل از این‌که جو عروس و دامادی دامن شما را بگیرد و قبل از هر قصد ازدواجی که خدا را شکر همگی دارید کمی‌ بنشینید، فکر کنید و چند سوال مهم را از خودتان بپرسید و بعد بروید خواستگاری یا خواستگار راه بدهید! این سوالات، کلی شناخت از خودتان به خودتان می‌دهد و شما متوجه می‌شوید که این قصد ازدواج تان یک حرکت نمادین و جوگیری است یا یک امر مقدس؟! یک کاغذ بردارید و به سوالات زیر پاسخ دهید:

۱) اول از همه از خودتان بپرسید چرا می‌خواهم ازدواج کنم؟ یعنی مثلا ازدواج کردم خب که چی؟

۲) حالا بپرسید چرا فلانی را برای ازدواج انتخاب کرده‌ام؟ یعنی چرا می‌خواهم با او ازدواج کنم؟

۳) فلانی چرا می‌خواهد با من ازدواج کند؟

۴) برای این‌که ازدواج کنم و یک زندگی جدید و دو نفره را شروع کنم چه آمادگی‌هایی لازم دارم؟ آمادگی‌های شخصیتی، مادی، اجتماعی و... بعد در ادامه از خودتان بپرسید چه قدر از این آمادگی‌ها را دارم و چه قدرش را ندارم و باید به دست بیاورم؟

۵) برای این‌که به این آمادگی‌ها برسم چه قدر وقت لازم دارم؟

استثنائا شما در جواب دادن به این سوالات می‌توانید تقلب کنید یعنی علاوه بر بزرگ‌ترها که راهنمای خیلی خوبی هستند مشاوران ازدواج هم می‌توانند در جواب دادن به این سوالات به شما کمک کنند. اگر این سوالات را درست و منطقی جواب دهید آن وقت می‌فهمید شما از ازدواج به دنبال چه چیزی هستید و بعد راحت می‌توانید گزینه مورد نظرتان را انتخاب کنید و یا در مورد او تصمیم بگیرید و البته در هنگام خواستگاری بهتر بتوانید خودتان را معرفی کنید و یا طرف مقابل‌تان را بشناسید. با فرض این که شما جواب این سوالات را داده‌اید و فرد مورد نظرتان را انتخاب کرده‌اید وارد جلسه خواستگاری می‌شویم.

● میزگرد خواستگاری

راستش با اجازه شما، ما فرض می‌گیریم شما همه اصول انتخاب همسر را طی کرده‌اید تحقیقات را انجام داده‌اید، ملاک‌های همسر آینده‌تان را در نظر گرفته‌اید و بر مبنای این ملاک‌ها فرد مورد نظرتان را انتخاب کرده‌اید و قرار است در یک جلسه مهم به نام خواستگاری شما دو جوان نو شکفته با هم صحبت کنید. دغدغه خیلی از عروس و دامادها در این جلسه مهم علاوه بر این که چی بپوشیم؟ این سوال مهم است که چه چیزی از هم بپرسیم و چگونه بپرسیم؟! این جاست که عده‌ای تازه متوجه می‌شوند که تا به امروز در چه اشتباه بزرگی به سر می‌بردند که تصور می‌کردند کنکور سخت‌ترین امتحان زندگی‌شان است، چون جلسه خواستگاری سخت‌تر و معمولا پر اضطراب‌تر از جلسه کنکور است! چون این که شما چه اطلاعاتی به طرف مقابل‌تان می‌دهید و چه اطلاعاتی می‌گیرید می‌تواند روی یک عمر زندگی شما تاثیر بگذارد. بنابراین جلسه خواستگاری جلسه‌ای برای گفتن، شنیدن و دیدن است. در این جلسه شما باید خوب صحبت کنید یعنی بدون حاشیه، واضح، صریح و رک صحبت کنید و در مقابل خوب، درست و منطقی و بدون برداشت گوش دهید. این که شما چه چیزهایی را باید بگویید به شناختی که نسبت به خودتان دارید و به جواب سوالات بالا بستگی دارد. این‌که چه چیزهایی را باید از طرف مقابل بپرسید به اطلاعات شما در مورد او بستگی دارد هرچه اطلاعات شما بیش‌تر باشد و شناخت بهتری از طرف مقابل داشته باشید بهتر می‌توانید سوالات خود را جمع بندی کنید و سوالات کلیدی‌تر را بپرسید و از حواشی فاصله بگیرید. یک اصل مهم و اساسی در یک جلسه خواستگاری صداقت است، فراموش نکنید هیچ زندگی با دروغ عاقبت بخیر نشده است و هیچ جلسه خواستگاری هم نباید حتما به ازدواج بینجامد پس شما همانی باشید که هستید به آن چیزی که هستید مطمئن باشید و خودتان را دوست داشته باشید در این صورت نیازی نیست برای سر گرفتن این ازدواج دروغ تحویل همسر آینده‌تان دهید.

● آمادگی‌های روز خواستگاری

قبل از این‌که جلسه خواستگاری شروع شود همان‌طور که گفتیم به طور طبیعی شما کمی ‌اضطراب و استرس دارید اما سعی کنید این اضطراب را کنترل کنید، چون می‌تواند در نوع برخورد و حتی بیان صحبت‌های شما تاثیر بگذارد و اجازه ندهد شما خوب صحبت کنید یا فکرتان را برای خوب شنیدن متمرکز کنید.

سعی کنید زمان جلسه خواستگاری را طوری انتخاب کنید که امکان حداقل دو ساعت صحبت برای شما باشد. یعنی خیلی دیر وقت نگذارید که استرس دیر شدن هم به استرس‌های دیگرتان اضافه شود. از همان ابتدا زمانش را مشخص کنید و با خانواده طرف مقابل‌تان هماهنگ کنید که مثلا دو جلسه ۳ ساعته.

برای روز خواستگاری قشون کشی نکنید همین که مادر و پدر شما و مادر و پدر طرف مقابل‌تان باشد کافی است این جوری نه حوصله آن‌ها سر می‌رود و نه شما نگران وقت عمه و خاله و دایی هستید و هم آن‌ها هی نمی‌زنند توی ذوق شما که زود باشید، چه خبر است، خلاصه‌اش کنید و...

حتما و حتما حرف‌ها و سوالات خود را روی یک برگه بنویسید این طوری خیال‌تان راحت است که فراموش نمی‌کنید. داشتن یک خودکار و برگه برای یادداشت صحبت‌های همسر آینده هم خوب است. حداقل می‌توانید بنویسید و بعد در موردش فکر کنید یا اگر وسط صحبتش چیزی به ذهن‌تان آمد یادداشت کنید و توی حرفش نپرید.

اصلا توصیه نمی‌کنیم که حرف‌های‌تان را ضبط کنید چون اگر این خواستگاری به ثمر برسد حرف‌هایی که شما یا همسرتان زده‌اید بعدا در آینده دردسر ساز می‌شود و اگر به ثمر نرسد می‌تواند مورد سوء استفاده قرار بگیرد پس دور تکنولوژی را در این جلسه خط بکشید.

جلسه خواستگاری جلسه پرسیدن سوالات کلیدی و مهم است سوالاتی که به شما یک شناخت جامع و کامل از شخصیت طرف مقابل‌تان می‌دهد نه این‌که تنها از علائق او سر در بیاورید! این که طرف مقابل زنگ زرد را دوست دارد یا صورتی خیلی در خوشبختی زندگی شما تاثیر گذار نیست. اگر زرنگ باشید با چند سوال کلیدی می‌توانید پاسخ خیلی از سوالات جزئی خود را بگیرید پس قبلش حتما چند موضوع کلی را در نظر بگیرید.

بهترین نوع سوالات، سوالاتی هستند که مصداقی باشند. یعنی طرف مقابل‌تان را در یک موقعیت قرار دهید یا در مورد موارد مصداقی سوال کنید نه مسایل ذهنی و انتزاعی. از او بخواهید برای هر سوال به شما مصداق بدهد مثلا اگر می‌گوید من به حجاب اهمیت می‌دهم، بپرسید منظورش چه نوع حجاب و پوششی است و...

فعلا خودتان به این موارد فکر و برای خودتان موضوعات اصلی را مشخص کنید. سپس یک فهرست سوال تهیه کنید تا در شماره بعد بگوییم در روز خواستگاری از چه چیزهایی و چگونه سوال کنید.

نویسنده: وجیهه محمدپور مقدم



همچنین مشاهده کنید