پنجشنبه, ۱۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 30 January, 2025
مجله ویستا

شرایط نگهداری پسته


شرایط نگهداری پسته

پسته‌ها اغلب با پوست استخوانی و در محفظه‌های دردار جهت جلوگیری از آلودگی به حشرات نگهداری می‌شوند. پسته‌های با پوست استخوانی می‌تواند در دمای صفر تا ۲/۷ درجه سلسیوس به مدت …

پسته‌ها اغلب با پوست استخوانی و در محفظه‌های دردار جهت جلوگیری از آلودگی به حشرات نگهداری می‌شوند. پسته‌های با پوست استخوانی می‌تواند در دمای صفر تا ۲/۷ درجه سلسیوس به مدت یک سال و در دمای C ْ۸/۱۷- به مدت سه سال ذخیره شود. اما مغز پسته را می‌توان در دمای صفر درجه سلسیوس به مدت یک سال و در دمای C ْ۸/۱۷- به مدت سه سال نگهداری کرد...

پسته‌ها اغلب با پوست استخوانی و در محفظه‌های دردار جهت جلوگیری از آلودگی به حشرات نگهداری می‌شوند. پسته‌های با پوست استخوانی می‌تواند در دمای صفر تا ۲/۷ درجه سلسیوس به مدت یک سال و در دمای C ْ۸/۱۷- به مدت سه سال ذخیره شود. اما مغز پسته را می‌توان در دمای صفر درجه سلسیوس به مدت یک سال و در دمای C ْ۸/۱۷- به مدت سه سال نگهداری کرد. اما برای حفظ کیفیت آن لازم است تا شرایطی فراهم شود که رعایت این نکات برای ایجاد این شرایط ضروری به نظر می‌سد:

۱) زود برداشت کردن نیز مانند دیر برداشت کردن از کیفیت و کمیت محصول پسته می‌کاهد به طوری که زود برداشت کردن پسته علاوه بر اینکه موجب افت وزن می‌شود، مدت زمان انبارداری را نیز کاهش می‌دهد.

۲) پسته‌ها را باید بلافاصله بعد از برداشت به منظور به حداقل رساندن لکه پوست استخوانی و اطمینان از سالم بودن کیفی آن، پوست‌گیری و خشک کرد. اگر به هر دلیلی مثل خرابی خط فرآوری مجبور باشیم که پسته‌ها را به طور موقت با پوست سبز رویی انبار کنیم باید این عمل پیش از اینکه پوست‌گیری انجام شود در صفر درجه و رطوبت نسبی پایین‌تر از ۷۰ درصد صورت گیرد.

۳) پسته‌هایی که اغلب روی آب قرار می‌گیرند پسته‌هایی هستند که دارای مغز رشد نکرده، مقدار رطوبت کم، آفت‌زده و پرنده‌زده‌اند. پسته‌های روآبی به طور مجزا از پسته‌های ته‌نشین شده مورد استفاده قرار می‌گیرند و بعد از جداسازی آن‌ها در مخزن آب باید پسته‌ها را خشک کرده تا رطوبت‌شان به شش درصد برسد.

۴) پسته‌های آماده نشده برای فروش، باید در فعالیت آبی پایین‌تر از ۷/۰ در ۲۵ درجه سلسیوس با میزان رطوبت کمتر از ۷ درصد نگهداری شوند.

۵) رطوبت نسبی انبار پسته باید پایین‌تر از ۷۰ درصد باشد در این صورت رشد قارچ‌ها به طور آشکارا متوقف می‌شود.