چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

۱۴ دی ـ ۴ ژانویه ـ سرلشکر حسن بهزادی و سرهنگ امیر هوشنگ کاویانی به اعدام محکوم شدند


دادگاه انقلاب تهران در این روز در سال۱۳۵۸ (یازده ماه پس از پیروزی انقلاب) احكامی را كه چند روز پیش از آن صادر كرده بود از جمله چهار حكم اعدام جهت اجرا به داسرای انقلاب ابلاغ كرد. …

دادگاه انقلاب تهران در این روز در سال۱۳۵۸ (یازده ماه پس از پیروزی انقلاب) احكامی را كه چند روز پیش از آن صادر كرده بود از جمله چهار حكم اعدام جهت اجرا به داسرای انقلاب ابلاغ كرد. طبق این احكام، سرلشكر بازنشسته ژاندارم حسن بهزادی (متولد مازندران) و سرهنگ ژاندارم امیر هوشنگ كاویانی و دو درجه دار ارتش به نامهای ابوطالب جواهری و محمد داربرزین به اعدام محكوم شده بودند.

سرلشكر بهزادی و سرهنگ كاویانی متهم به شركت در سركوبی قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲( ۱۶ سال پیش از محاكمه) شده بودند. سرلشكر بهزادی كه در سال ۱۳۴۲ سرهنگ و رئیس واحد فرهنگی ژاندارمری( آموزشگاههای گروهبانی واقع در خیابان مولوی) بود در دفاع از خود گفته بود كه در آن روز چند كامیون به محوطه آموزشگاهها فرستاده بودند و از من خواسته بودند كه چون در خیابان مولوی تظاهرات است نفرات را مسلح و در اختیار بگذارم و من مامور بودم و معذور. سرهنگ كاویانی هم كه در سال ۱۳۴۲ سروان و فرمانده گروهان شهر ری بود گفته بود كه پاسگاه قاسم آباد شهر ری تنها چند ژاندارم داشت و بقیه افراد از تهران فرستاده شده بودند و نظامیان جز اطاعت از مافوق كار دیگری نمی توانند بكنند. (متن احكام این چهار نفر و دیگران از جمله سپهبد احمد دولو قاجار، سرلشكر عباس صدوقی ، سرهنگ یدالله قیائی، سرهنگ ابراهیم بهروان و سرگرد علی بهداد كه به زندان محكوم شده بودند در روزنامه اطلاعات مورخ ۴ دی ماه ۱۳۵۸ مندرج است).