جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

هندی ها از اقتصاد شان ناراضی اند


هندی ها از اقتصاد شان ناراضی اند

تنها ۳۵ درصد از مردم هند معتقدند که اقتصاد هند در سال ۲۰۱۳ پیشرفت خواهدکرد به دنبال پایین آمدن سطح رشد اقتصادی و افزایش فشار روی دولت به خاطر رسوایی های به بار آمده از فساد اقتصادی, مردم هندوستان دیگر امید چندانی به آینده اقتصادی کشورشان ندارند

تنها ۳۵ درصد از مردم هند معتقدند که اقتصاد هند در سال ۲۰۱۳ پیشرفت خواهدکرد. به دنبال پایین آمدن سطح رشد اقتصادی و افزایش فشار روی دولت به خاطر رسوایی‌های به بار آمده از فساد اقتصادی، مردم هندوستان دیگر امید چندانی به آینده اقتصادی کشورشان ندارند.

در پژوهش‌های انجام شده، تنها ۳۸ درصد از مردم هند با جهت‌گیری‌های اقتصادی کشورشان در سال ۲۰۱۲ موافق بوده اند، که این رقم نسبت به سال پیش از آن در هند ۱۳ درصد افت داشته و در میان ۱۷ کشور مورد تحقیق در سال‌های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ بیشترین درصد افت را دارا بوده است.

از این منظر، هند نسبت به کشورهایی چون برزیل و چین در سطح پایین تری جای دارد، اما در برابر ایالات متحده از شرایط مطلوب تری برخوردار است چرا که تنها ۲۹ درصد از مردم آمریکا از سیاست‌های اقتصادی کشورشان رضایت دارند، در حالی که این رقم در مورد مردم چین ۸۲ درصد و در برزیل نیز ۵۳ درصد گزارش شده است. طبق پژوهش‌های صورت گرفته، از هر ۱۰ هندی، ۸ نفر بر این باورند که شکل نوین سیاست‌های اقتصادی، بیکاری و بالا رفتن قیمت‌ها از جمله بزرگ‌ترین مشکلاتی است که آنها با آن روبه‌رو‌ هستند.

این در حالی است که در دنیایی که در آن آمریکایی‌ها، اروپایی‌ها و حتی چینی‌ها دلایلی محکم‌تر برای نگرانی نسبت به شرایط اقتصادی‌شان دارند، این هندی‌ها هستند که امید به آینده اقتصادی‌شان را از دست داده‌اند.

اقتصاد هند در بهار سال ۲۰۱۲، ۵/۵ درصد رشد داشته و این در حالی است که پیشرفت اقتصادی هند در بهار ۲۰۱۱ به ۸ درصد می‌رسیده است.

وضعیت نابسامان اقتصادی منعکس‌کننده بی‌نظمی در حزب کنگره است که هدایت دولت را نیز در دست دارد. این امر منجر به افزایش رسوایی‌های اقتصادی می‌شود و از سویی دیگر حزب‌های مخالف نیز با مخالفت علیه دولت، دولت را فلج کرده و امکان فعالیت اقتصادی را از آن سلب نموده‌اند.

امروزه بیشتر مردم هند نسبت به آینده اقتصادی کشورشان ناامیدند و تنها ۳۵ درصد معتقدند که اقتصاد هند در سال ۲۰۱۳ پیشرفت خواهد کرد. شمار این گروه در سال ۲۰۱۱ به ۶۰ درصد می‌رسید. از نظر اینان، در پس پرده سناریوی فقر اقتصادی هند، دولت این کشور بیشترین تقصیر را به گردن دارد.

با این همه، حدود دو سوم مردم هند بر این باورند که وضعیت مالی شخصی‌شان از شرایط مطلوبی برخوردار است. نیمی از آنها نیز معتقدند وضع مالی‌شان نسبت به پنج سال گذشته بهبود یافته و دو سوم آنان نیز بر این باورند که استاندارد زندگیشان نسبت به والدینشان در همین سن بالاتر رفته است و از طرفی هم دو سوم جمعیت این کشور، نگران آینده شغلی و مالی فرزندانشان هستند.

جرم، فساد و کمبود انرژی برق نیز از جمله مسائل چالش‌برانگیز این دوره است.

نتایج این نظرسنجی از راه گفت‌وگو‌های تلفنی یا رودررو در ۲۱ کشور جهان انجام شده. در هند ۴۰۱۸ خانوار مورد مصاحبه قرار گرفتند و نتایج به دست آمده از نظرسنجی برای انعکاس اطلاعات در مورد مردم شهری و روستایی در هند، اندازه‌گیری شد. درصد خطا در این نظر‌سنجی حدود ۵/۳ درصد در هند بوده است.

یکی از نکات جالب توجه در این نظرسنجی آن است، در حالی که روابط هند با پاکستان، چین و ایران در رده اهمیتی بالایی برای مردم شهرنشین هند قرار دارد، دو سوم از جمعیت هند که در مناطق روستایی این کشور زندگی می‌کنند، نسبت به کشورهای نام برده شده بی‌تفاوت بوده‌اند.

مونیزا نقوی

مترجم: سیمین کلاته

دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات هند، دانشگاه تهران

منبع: Seattle Times