یکشنبه, ۵ اسفند, ۱۴۰۳ / 23 February, 2025
طبخ غذای سالم و مغذی راه دارد

وقتی از اصول طبخ غذای مغذی آگاهی داشته باشید، آماده کردن وعده های غذایی سالم دیگر کار دشواری نخواهد بود.
شما حتی می توانید زودتر غذا را آماده کنید چون نیازی به استفاده از محتویات خوراکی فانتزی و لوکس نخواهید داشت و برای طبخ یک غذای مغذی، دسترسی به مواد خوراکی مفید و سالم کافی است.
در ابتدا منوی غذای خود را در نظر بگیرید و غذاهایی را سرو کنید که به تازگی پخته شده اند و تا حد امکان از گرم کردن مجدد غذا پرهیز کنید. گرم کردن غذا ارزش تغذیه ای و هم چنین مزه اصلی آن را خراب می کند.
روی مواد خوراکی را قبل از قرار دادن درون فریزر با پوشش پلاستیکی بپوشانید تا طعم و بوی آنها با هم مخلوط نشود.
به خاطر داشته باشید که غذا علاوه بر اینکه کالری بدن را تامین می کند باید به رشد، حفظ و ترمیم بافت های بدن نیز کمک کند و از ابتلا به بیماری ها جلوگیری نماید.
متخصصان تغذیه توصیه می کنند که از پختن زیاد سبزی ها خودداری کنید. این مواد خوراکی هرچه سریعتر پخته شوند کمتر مواد مغذی خود را از دست می دهند.
سبزی های تازه، زود می پزند و نیازی به چاشنی ندارند. به علاوه اکثر سبزی ها آغشته به آفت کش ها و سم زدا ها هستند بنابراین باید برای شست و شوی کافی، آنها را داخل ظرف پر از پرمنگنات پتاسیم بشوئید و بعد با آب تمیز، خوب آبکشی کنید.
حفظ رنگ و طعم
سبزی جات به هنگام پخت
سبزیجات دارای برگ های پهن و سبزرنگ تیره نباید درون محیط اسیدی مثل آبلیمو پخته شوند. برای اینکه سبزیجات را زیاد نپزید، ابتدا آب خالی را جوش بیاورید و بعد سبزی را داخل آن بریزید و آنرا روی شعله کم بگذارید و به محض پختن از روی اجاق بردارید.
نکته دیگر اینکه پیاز نیز سرشار از آنتی اکسیدان ها و مواد فیتوشیمیایی است. اما اشتباه ما در مصرف پیاز این است که بلافاصله پس از خرد کردن، آن را می خوریم، در حالی که پیاز باید حداقل ۱۰ دقیقه قبل از مصرف، خرد شود تا در این فاصله آنتی آکسیدان های آن فعال شوند.
همچنین به یاد داشته باشید که شیر غیرپاستوریزه باید حداقل ۱۰ تا ۱۵ دقیقه جوشانده شود تا میکروب ها و باکتری های موجود در آن از بین بروند.
در انتخاب ظرف طبخ غذا نیز باید دقت کنید چون برخی از ظرف های رنگی از مواد سمی سرب و نقره ساخته می شوند که با حرارت، ترکیبات خطرناکی از آنها تولید می شود که می توانند اختلالات گوارشی مهمی را در فرد ایجاد کنند.
استفاده از ظروف آلومینیومی برای پختن غذا مناسب نیست، چون مقدار آلومینیوم را در بافت مغز افزایش می دهد و جداسازی آلومینیوم از بدن کار دشواری است. متخصصان می گویند اغلب در بافت مغزی مبتلایان به آلزایمر مقادیر زیادی آلومینیوم یافت می شود. بنابراین بهترین ظروف برای پختن غذا ظروف پیرکس و فولاد ضد زنگ هستند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست