چهارشنبه, ۲ خرداد, ۱۴۰۳ / 22 May, 2024
مجله ویستا

عوامل موثر بر روی رنگ پوست وگوشت طیور


اهمیت رنگ پوست و گوشت مرغ در بازار یابی محصولات طیور كاملا مشخص بوده و به منظور شناسایی و تعیین عوامل موثر بر روی این خصوصیات تحقیقات فراوانی در مراكز علمی و پژوهشی دنیا صورت …

اهمیت رنگ پوست و گوشت مرغ در بازار یابی محصولات طیور كاملا مشخص بوده و به منظور شناسایی و تعیین عوامل موثر بر روی این خصوصیات تحقیقات فراوانی در مراكز علمی و پژوهشی دنیا صورت میپذیرد. در این راستا اخیرا پژوهشگران مركز تحقیقـات كشـــاورزی ایالت جورجیا در امریكا طی پژو هشی اثر سن،جیره و قطع خوراك پیش از كشتار بر روی رنگ فیله حاصل از سینه مرغ را مورد بررسی قرار دادند. به منظور این تحقیق, پرندگان گوشتی با جیره هایی به ترتیب حاوی ۵/۶۹ درصد ذرت ،۷/۶۹ درصد مایلو و یا ۶/۷۳درصد گندم تغذیه شدند. خوراك گروهی از پرندگان مورد آزمایش ۸ ساعت قبل از كشتار قطع گردید. سپس گروههای مختلف آزمایشی از سن ۴۲ الی ۵۲ روزگی مطابق با شرایط تجاری كشتار شدند و لاشه ها ۴ ساعت پس از كشتار و سرد شدن, استخوان گیری شده و برای تعیین میزان رنگ گوشت شامل روشنی،قرمزی و زردی مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج حاصل از این تحقیق مشخص نمود كه سن پرنده تاثیری بر روی رنگ فیله ندارد.از سوی دیگر فیله های حاصل از پرندگان تغذیه شده باگندم روشن تر از فیله های حاصل از پرندگانی بود كه جیره حاوی ذرت و مایلو مصرف كرده بودند. همچنین مایلو موجب قرمز تر شدن فیله نسبت به ذرت و گندم گردید و نیز ذرت باعث زردی بیشتری گوشت نسبت به مایلو و گندم شد.قطع خوراك پیش از كشتار نیز به طور معنی داری موجب افزایش روشنی لاشه ،كاهش قرمزی و افزایش زردی گشت.بطور خلاصه از این طرح پژوهشی چنین نتیجه گیری شد كه رنگ فیله خام حاصل از گو شت سینه مرغ به میزان معنی داری تحت تاثیر جیره و نیز قطع خوراك پیش از كشتار قرار می گیرد.اما سن گله و زمان كشتار بر روی آن تاثیر ندارد. علاوه بر این گروهی دیگر از محققین در دانشگاه بلونا (Bologna) ایتالیا اثر زمان نگهداری بر روی رنگ لاشه طیور را از ۲۰ دقیقه پس از كشتار تا روز هشتم با استفاده از دستگاه كالریمتر (Colorimeter)مورد بررسی قرار دادند و چنین نتیجه گیری كردند كه رنگ پوست و گوشت مرغ طی ۶ ساعت اول پس از كشتار دچار تغییرات زیادی شده و بعد از این مدت میزان تغییر رنگ بسیار نامحسوس است.