سه شنبه, ۲۵ دی, ۱۴۰۳ / 14 January, 2025
عقبماندگی ذهنی کودکان
عقبماندگی ذهنی اختلالی است که با عملکرد هوشی زیر حد طبیعی و اختلال در مهارتهای انطباقی مشخص میشود. امروز دیگر از کلمه عقبماندگی ذهنی استفاده نمیشود بلکه به این بیماری، کمتوان ذهنی گفته میشود؛ زیرا میزان توان ذهنی بسیار متفاوت ارزیابی میشود. بچههایی که از یک میزان مشخص توانایی ذهنی کمتر برخوردار باشند؛ کم توان ذهنی شناخته میشوند. البته این کودکان میتوانند همیشه کمتوان باقی نمانند؛ اما بستگی به درجه و میزان توان ذهنی دارد. پس باید گفت ممکن است که این نوع کودکان، از نظر توان ذهنی به حد بچههای دیگر برسند.
چه کنیم که بچههای کم توان ذهنی زودتر رشد کنند؟
کاردرمانی بسیار موثر است و میتواند کمک کند که بچههای کمتوان ذهنی بتوانند با جامعه و همسن و سالهای خود زودتر کنار بیایند.
اگر کودک کمتوان ذهنی بتواند راحتتر با بچهها در مدرسه بازی کند؛ بتدریج در مدرسه و مهدکودک موفقیتهایی کسب میکند و میشود به از بین رفتن کمتوانی ذهنیاش، امیدوار بود. همچنین والدین باید بدانند که مصرف دارو برای باهوشتر شدن کودک اشتباه است. باید کودکان را با هر توان ذهنی بپذیرید، به آنها عزت نفس دهید و اجازه دهید در اجتماع شرکت و زندگی کنند. آنها را در مدارس با بچههای معمولی ادغام کنید، ولی معلم آنها با مهارتهای آموزشی خاصی آشنا باشد یا اگر لازم است مدرسه خاصی بروند، نباید در مقابل آن مقاومت کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست