چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

مقاومت نمی میرد


مقاومت نمی میرد

دی ماه سال گذشته رژیم صهیونیستی با حمله وحشیانه به نوار غزه بیش از ۱۴۰۰ فلسطینی که یک سوم آنان را کودکان تشکیل می دادند, به شهادت رسانده و بیش از ۶۰۰۰ فلسطینی دیگر را مجروح و شمار بسیاری را آواره کرد

دی ماه سال گذشته رژیم صهیونیستی با حمله وحشیانه به نوار غزه بیش از ۱۴۰۰ فلسطینی که یک سوم آنان را کودکان تشکیل می دادند، به شهادت رسانده و بیش از ۶۰۰۰ فلسطینی دیگر را مجروح و شمار بسیاری را آواره کرد. در این جنگ نابرابر که پس از ماهها محاصره اقتصادی و نظامی غزه صورت گرفت و به بهانه آزادسازی گلعاد شالیط و با هدف اشغال نوار غزه و نابودی جنبش مقاومت حماس به راه افتاده بود، اسرائیل جنایتکار به هیچ کدام از اهداف خود نرسید و پس از شکستی مفتضحانه، بعد از ۲۲ روز، وادار به عقب نشینی از این منطقه شد. جنگ ۲۲ روزه در تاریخ مبارزات مردم فلسطین علیه استعمار انگلیس و اشغالگری رژیم صهیونیستی، جزو بزرگترین پیروزی ها ثبت شده است.

مردم مظلوم غزه این روزها سالگرد پیروزی مقاومت علیه چهارمین ارتش مجهز جهان را در حالی جشن می گیرند که هنوز در محاصره اقتصادی، غذایی، دارویی و حتی آب به سر برده و در مرز رفح شاهد دسیسه مشترک مبارک و رژیم صهیونیستی در احداث دیوار فولادی هستند.

با آنکه این روزها ظاهراً آتش بار توپخانه صهیونیستها و هواپیماهای اسرائیلی در اندازه و حجم جنگ ۲۲روزه گلوله و بمب بر سر مردم بی پناه غزه نمی ریزند، ولی به واسطه استمرار محاصره، به نقل از گزارش بازرسان بین المللی و شاهدان عینی، وضعیت فلسطینیان ساکن این منطقه نسبت به سال گذشته که زیر آتش و بمب بودند، به مراتب بدتر است.

تازه ترین گزارش عفو بین الملل حاکی است؛ شرایط زندگی در غزه در حدی اسف بار شده که حتی مردم به آب آشامیدنی دسترسی ندارند. کمبود آب در این منطقه از مرحله بحران عبور کرده است. در چنین شرایطی صهیونیست ها با مصادره منابع آب، نص صریح موافقنامه ۱۹۴۴ اسلو را نقض کرده و در مقابل میانگین مصرف روزانه آب هر فلسطینی که ۷۰ لیتر است، صهیونیستها روزانه حداقل به ۳۰۰ لیتر آب دسترسی دارند!

طبق توافقهای جهانی از جمله کنوانسیون های ژنو، قدرتهای اشغالگر حق تعرض به منابع آبی سرزمین های اشغالی و یا انهدام و محدود کردن دسترسی به آنها را ندارند. با این حال عفو بین الملل در گزارش خود تصریح می کند که «در برخی موارد سربازان اسراییلی برای انهدام مخازن و چاه های آب مورد استفاده فلسطینیان اعزام شده اند.» این گزارش همچنین می افزاید؛ «کمبود آب برای مصرف فلسطینی ها با اختصاص عرضه سخاوتمندانه آب به شهرک های یهودی نشین واقع در کرانه باختری، در حالی تشدید می شود که برخی از یهودی های ساکن این شهرک ها از آب آشامیدنی سالم برای پر کردن استخرهای خود استفاده می کنند.» گفتنی است ۴۵۰ هزار ساکن شهرک های یهودی کرانه باختری بیش از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار فلسطینی ساکن این منطقه آب مصرف می کنند.

اوضاع مواد غذایی، دارویی و امکانات ابتدایی زندگی در غزه نیز در شرایط بحرانی قرار دارد. «ریچارد فالک» گزارشگر ویژه سازمان ملل در ارتباط با وضعیت حقوق بشر در نوار غزه طی یادداشتی که هم اینک روی سایت این سازمان قرار دارد، می نویسد: «اسرائیل به درخواست های دیپلماتیک برای برداشتن محاصره غزه توجهی نخواهد کرد و تنها راه، تحریم اقتصادی تل آویو است.یک میلیون و ۵۰۰هزار فلسطینی ساکن غزه بخاطر تداوم محاصره این منطقه توسط اسرائیل در شرایط وخیم و بسیار دشواری زندگی می کنند. قطعاً اسراییل به زبان و لحن دیپلماسی که او را تشویق به باز کردن گذرگاههای مرزی می کند، پاسخی نخواهد داد.»

وضع زندگی در غزه از مرز بحران گذشته است. آژانس کار و امداد برای پناهندگان فلسطینی در خاور دور که وظیفه امدادرسانی به فلسطینی های بی پناه را برعهده دارد، در توصیف وضعیت زندگی ساکنان غزه و سطح امکانات و خدمات محلی در گزارشی که اوایل دی ماه امسال منتشر کرده، آورده است: «غزه به خاطر بمباران های گسترده اسرائیل به دوره پارینه سنگی (عصر حجر) هم بازنگشته بلکه به دوره «گل و لای» سوق داده شده است. اسرائیل پس از گذشت یک سال از تبدیل کردن غزه به تلی از خاک، همچنان اجازه نداده تا مصالح ساختمانی وارد آن منطقه شود. در نتیجه مردم از سر اجبار با گل و لای برای خود سرپناه می سازند.»

گزارش عفو بین الملل و آژانس کار و امداد در حالی منتشر شده که دو گزارش تکان دهنده دیگر طی ماههای اخیر از وضعیت وخیم فلسطینی ها و جنایات صهیونیستها حکایت می کند. در گزارش اول «گلدستون» گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل تصریح و تأیید کرده که اسرائیل در جنگ غزه مرتکب «جنایات جنگی» شده و در گزارش دوم وزارت بهداشت فلسطینی ها اعلام کرده که به واسطه کاربرد گسترده سلاحهای ممنوعه شیمیایی و رادیواکتیویته توسط رژیم صهیونیستی در جنگ ۲۲ روزه، ۸۰ درصد تولدهای اخیر در غزه ناقص الخلقه بوده که یکی از اثرات ناشی از استفاده ارتش صهیونیستی از بمب های فسفر سفید است.

رژیم اشغالگر، خود به استفاده مکرر و گسترده از فسفر سفید علیه مردم غزه به منظور هدف قرار دادن شهروندان فلسطینی اعتراف کرده است. «کریستین ساینس مانیتور» از «مدز گیلبرت» پزشک نروژی، گزارش می کند که طبق مشاهدات وی اسرائیل بمب های فسفر سفید را برفراز اردوگاههای پناهندگان غیرنظامی به دفعات منفجر کرده است. طبق گفته این پزشک که فرستاده سازمان دیده بان حقوق بشر است، وی قربانیان زیادی را مشاهده کرده که دچار سوختگی شدید شده و پوست بدن و صورتشان کنده شده بود. بمب فسفری یک ترکیب شیمیایی است که ساختمانها را به آتش کشیده و افراد را می سوزاند. از این ماده نباید در مناطقی که دارای جمعیت انسانی است، استفاده شود. این در حالی است که باریکه غزه، متراکم ترین جمعیت جهان را در خود جای داده است.

تمام این جنایات در حالی اتفاق افتاده که طبق کنوانسیون ها، پروتکل ها و توافقنامه هایی که به نوعی «حقوق جنگ» را شامل می شوند، از جمله کنوانسیون ۱۸۹۹ لاهه و قرارداد بین المللی جلوگیری از کشتار جمعی ۱۹۴۸ ژنو، طرفین درگیر مجاز به استفاده از هر گونه سلاحی در جنگ های خود نیستند و به کارگیری سلاح هایی که باعث جراحات شدید می شود مثل بمب اتمی- فسفری- خوشه ای- شیمیایی - میکروبی و... ممنوع شده است. تعرض از مفاد این قراردادها مصداق بارز «جنایات جنگی» بوده و مرتکب آن باید به عنوان جنایتکار جنگی در محاکم قضایی بین المللی و همینطور در کشورهایی که دادگاههای آنها خود را صاحب صلاحیت تشخیص می دهند، محاکمه شوند.

گزارش مجامع و بازرسان بین المللی-خصوصاً گزارش گلدستون- درباره جنگ غزه، موجی از اعتراضات جهانی علیه رژیم صهیونیستی را به دنبال داشته است، به گونه ای که اکنون برخی نهادها و دادگاهها - حتی در اروپا- پیگیر اعلام حکم جنایتکاران جنگی برای سران رژیم صهیونیستی و بازداشت آنها هستند. در انگلیس نیز که غده سرطانی اسرائیل زاده خوی استعماری این کشور است، حکم بازداشت «لیونی» وزیر خارجه سابق صهیونیست ها صادر شد. هر چند این اقدام بعداً لغو شد، اما نشانه ای از دیدگاه منفی جهانی نسبت به رژیم صهیونیستی حتی در میان متحدان این رژیم تلقی می شود.

اکنون موج تنفر جهانی از اسرائیل جنایتکار در تمامی دنیا راه افتاده و روزی نیست که کشورها شاهد تظاهرات علیه سران رژیم صهیونیستی نباشند. با این حال متحد دیرینه و اصلی اسرائیل یعنی آمریکا دنبال بقای این رژیم و تضمین امنیت و برتری آن در خاورمیانه است. واشنگتن درست ۱۱دقیقه پس از آنکه رژیمی به نام «اسرائیل» در سرزمین های اشغالی فلسطین اعلام موجودیت کرد، آن را به رسمیت شناخت! و از آن لحظه تاکنون از هیچ پشتیبانی و حمایتی درباره اسرائیل کوتاهی نکرده است. هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا اخیراً در دیدارهای جداگانه ای با همتایان اردنی و مصری خود از عرب ها و فلسطینی ها درخواست کرده که بدون هیچ قید و شرطی - بازگشت آوارگان، توقف شهرک سازی ها و دیوار حایل- با مقامهای رژیم صهیونیستی گفت وگو کنند.

یکسال از جنگ غزه گذشته و این منطقه همچنان در محاصره و بحران انسانی قرار دارد. مردم غزه، مردمی مقاوم اند؛ مقاومتی که از مرز ۶۰ سالگی خود عبور کرده است. اکنون زنان و مردان و کودکان غزه بیش از ۲ سال و نیم است که در محاصره اقتصادی، غذایی، دارویی و آب به سر می برند. فاجعه انسانی و هولوکاست واقعی در غزه بیداد می کند، اما این مردم تصمیم گرفته اند که «ایستاده بمیرند».

مقامات آمریکایی و اسرائیلی بارها به صراحت اعتراف کرده اند که یکی از اهداف اصلی آنها از برپایی فتنه اخیر در ایران ، مشغول کردن جمهوری اسلامی به مسائل داخلی و پیشگیری از به کارگیری اقتدار بین المللی و منطقه ای ایران در حمایت از فلسطین است. اکنون بار دیگر شعار «نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران»! سران فتنه و حامیان آنها را مورد توجه قرار دهید. آیا آمریکا و اسرائیل حق ندارند از شکست مفتضحانه سران فتنه عصبانی و وحشت زده باشند؟!

حمید امیدی



همچنین مشاهده کنید