یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
بهترین راه و رسم منجمد کردن سبزی ها
همه متخصصان تغذیه معتقدند موادغذایی و به خصوص سبزیها باید تازه مصرف شوند اما در زندگی ماشینی امروزی که بیشتر زنان و مردان شاغل هستند و کمبود وقت، بیشتر موادغذایی، به صورت منجمد نگهداری میشوند تا علاوه بر اینکه بهراحتی در دسترس باشند، مدت زمان کمتری هم صرف طبخ آنها شود...
البته هنگام منجمدکردن موادغذایی، به خصوص سبزیها، باید به نکتههایی که در ادامه به برخی از آنها اشاره کرده ایم، توجه شود:
۱ منجمد (فریز) کردن، از بهترین روشهای نگهداری بعد از تازهخواری است، اما اگر میخواهید سبزیهای منجمدشده کیفیت خوبی داشته باشند، پیش از هر چیز، ابتدا به کیفیت سبزیهایی که میخرید و بعد انتخاب وسایلی که از آنها استفاده میکنید، دقت کنید.
۲ چاقویی که برای خردکردن سبزی به کار میرود، باید کاملا تیز باشد تا باعث آسیب و لهشدن بافت سبزی نشود. هرچه سبزی با چاقو و سایر وسایل تیزتری خرد شود، ارزش غذایی آن بیشتر حفظ خواهد شد.
۳ بهتر است قبل از فریز کردن سبزیها، آنها را چند دقیقه در آب گرم قرار دهید. با این کار، علاوه بر اینکه حجم سبزیها کم میشود و جای کمتری را هم در فریزر خواهند گرفت، عمل آنزیمبری (بلانچینگ) هم انجام میشود که مانع از تغییررنگ سبزیها و تیرهشدن آنها در فرایند انجماد خواهد شد.
۴ شرایط مناسب برای فریز کردن، زمانی فراهم خواهد شد که فریزر، انباشته از موادغذایی نباشد و امکان گردش هوای سرد در اطراف مواد غذایی باشد زیرا نوسانات دمایی باعث میشود موادغذایی و به خصوص سبزیها به خوبی منجمد نشوند و کیفیتشان پایین بیاید.
۵ برای نگهداری سبزیها در فریزر، حتما آنها را در ظروف food Grade (ظروف مخصوص نگهداری موادغذایی) یا کیسه فریزرهایی که روی بستهبندی آن درج شده مناسب فریزکردن است، قرار دهید. استفاده از این ظروف و کیسهها، مانع ورود مواد شیمیایی از ظرف به موادغذایی میشوند و سلامت مصرفکننده را به خطر نمیاندازند. در زیر ظروف food Grade، طرحی از قاشق و چنگال حک شده است.
۶ بهتر است سبزیهای فریزشده را در مدت زمانی کوتاه (یعنی حدود ۲-۱ ماه) در فریزر نگهداری کنید تا علاوه بر اینکه ارزش غذاییشان حفظ شود، هنگام طبخ هم طعم و مزه خود را از دست ندهند.
۷ حتما سبزیها را در حجم کم و بستههای کوچک (یک وعدهای) منجمد کنید؛ مثلا اگر قرار است سبزیپلو را در ۴ وعده مصرف کنید، حتما آن را در ۴ کیسه بستهبندی یا در ۴ ظرف مختلف قرار دهید. متاسفانه یکی از اشتباههای خانمها این است که سبزی را در حجم زیاد بستهبندی و هنگام مصرف، آن را از فریزر خارج میکنند و بعد از مدت زمانی آن را به اندازه دلخواه برمیدارند و باقیمانده را دوباره در فریزر قرار میدهند.
نگاه متخصص بهداشت موادغذایی
دکتر آراسب دباغ مقدم
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست