سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
بهترین راه و رسم منجمد کردن سبزی ها
همه متخصصان تغذیه معتقدند موادغذایی و به خصوص سبزیها باید تازه مصرف شوند اما در زندگی ماشینی امروزی که بیشتر زنان و مردان شاغل هستند و کمبود وقت، بیشتر موادغذایی، به صورت منجمد نگهداری میشوند تا علاوه بر اینکه بهراحتی در دسترس باشند، مدت زمان کمتری هم صرف طبخ آنها شود...
البته هنگام منجمدکردن موادغذایی، به خصوص سبزیها، باید به نکتههایی که در ادامه به برخی از آنها اشاره کرده ایم، توجه شود:
۱ منجمد (فریز) کردن، از بهترین روشهای نگهداری بعد از تازهخواری است، اما اگر میخواهید سبزیهای منجمدشده کیفیت خوبی داشته باشند، پیش از هر چیز، ابتدا به کیفیت سبزیهایی که میخرید و بعد انتخاب وسایلی که از آنها استفاده میکنید، دقت کنید.
۲ چاقویی که برای خردکردن سبزی به کار میرود، باید کاملا تیز باشد تا باعث آسیب و لهشدن بافت سبزی نشود. هرچه سبزی با چاقو و سایر وسایل تیزتری خرد شود، ارزش غذایی آن بیشتر حفظ خواهد شد.
۳ بهتر است قبل از فریز کردن سبزیها، آنها را چند دقیقه در آب گرم قرار دهید. با این کار، علاوه بر اینکه حجم سبزیها کم میشود و جای کمتری را هم در فریزر خواهند گرفت، عمل آنزیمبری (بلانچینگ) هم انجام میشود که مانع از تغییررنگ سبزیها و تیرهشدن آنها در فرایند انجماد خواهد شد.
۴ شرایط مناسب برای فریز کردن، زمانی فراهم خواهد شد که فریزر، انباشته از موادغذایی نباشد و امکان گردش هوای سرد در اطراف مواد غذایی باشد زیرا نوسانات دمایی باعث میشود موادغذایی و به خصوص سبزیها به خوبی منجمد نشوند و کیفیتشان پایین بیاید.
۵ برای نگهداری سبزیها در فریزر، حتما آنها را در ظروف food Grade (ظروف مخصوص نگهداری موادغذایی) یا کیسه فریزرهایی که روی بستهبندی آن درج شده مناسب فریزکردن است، قرار دهید. استفاده از این ظروف و کیسهها، مانع ورود مواد شیمیایی از ظرف به موادغذایی میشوند و سلامت مصرفکننده را به خطر نمیاندازند. در زیر ظروف food Grade، طرحی از قاشق و چنگال حک شده است.
۶ بهتر است سبزیهای فریزشده را در مدت زمانی کوتاه (یعنی حدود ۲-۱ ماه) در فریزر نگهداری کنید تا علاوه بر اینکه ارزش غذاییشان حفظ شود، هنگام طبخ هم طعم و مزه خود را از دست ندهند.
۷ حتما سبزیها را در حجم کم و بستههای کوچک (یک وعدهای) منجمد کنید؛ مثلا اگر قرار است سبزیپلو را در ۴ وعده مصرف کنید، حتما آن را در ۴ کیسه بستهبندی یا در ۴ ظرف مختلف قرار دهید. متاسفانه یکی از اشتباههای خانمها این است که سبزی را در حجم زیاد بستهبندی و هنگام مصرف، آن را از فریزر خارج میکنند و بعد از مدت زمانی آن را به اندازه دلخواه برمیدارند و باقیمانده را دوباره در فریزر قرار میدهند.
نگاه متخصص بهداشت موادغذایی
دکتر آراسب دباغ مقدم
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
سیدابراهیم رئیسی سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور رئیسی سقوط بالگرد رئیسی ایران بالگرد حسین امیرعبداللهیان شهادت رئیسی دولت سیزدهم شهادت سید ابراهیم رئیسی مجلس شورای اسلامی
کنکور هواشناسی تهران امتحانات نهایی تعطیلی مدارس پلیس هلال احمر سیل قوه قضاییه بارش باران سیل مشهد آموزش و پرورش
بورس قیمت خودرو قیمت دلار یارانه قیمت طلا یارانه نقدی خودرو دلار بازار خودرو ایران خودرو حقوق بازنشستگان بازنشستگان
جمهوری اسلامی ایران تلویزیون هنرمندان سینما آیت الله سید ابراهیم رئیسی سینمای ایران شعر لیلا حاتمی زری خوشکام رسانه ملی
کنکور ۱۴۰۳ قرآن تجهیزات پزشکی دانشگاه پیام نور تلسکوپ فضایی هابل
رژیم صهیونیستی اسرائیل ترکیه امیرعبداللهیان روسیه فلسطین غزه آمریکا جنگ غزه چین حماس اوکراین
فوتبال پرسپولیس استقلال لیگ برتر باشگاه پرسپولیس فدراسیون فوتبال لیگ برتر انگلیس لیگ برتر ایران لیورپول بازی تراکتور منچسترسیتی
هوش مصنوعی سامسونگ مایکروسافت گوگل تبلیغات موبایل اپل نمایشگاه ایران هلث اینترنت آیفون
رژیم غذایی بارندگی آلزایمر طول عمر فشار خون استرس افسردگی کاهش وزن