چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

آش سماق ( غذای محلی استان اصفهان )


آش سماق ( غذای محلی استان اصفهان )

● مواد لازم:
▪ آرد برنج یا برنج خرد کرده: دویست گرم
▪ سماق خشک: نیم کیلو
▪ گوشت چرخ‌کرده: ۲۵۰ گرم
▪ سبزی (شامل تره، جعفری، ترخون، گشنیز و کمی نعناع:) یک کیلو
▪ پیاز درشت: یک عدد
▪ روغن: …

مواد لازم:

آرد برنج یا برنج خرد کرده:

دویست گرم

سماق خشک:

نیم کیلو

گوشت چرخ‌کرده:

۲۵۰ گرم

سبزی (شامل تره، جعفری، ترخون، گشنیز و کمی نعناع:

) یک کیلو

پیاز درشت:

یک عدد

روغن:

دویست گرم

طرز تهیه:

اگر آش سماق را با آرد بپزیم، زود پخته می‌‌شود ولی اگر خرده برنج باشد باید اول برنج را بار کنیم. برنج که پخته شد سبزی را که قبلا شسته و خرد کرده‌ایم در آن می‌‌ریزیم. هرچه سبزی ریزتر باشد آش خوشمزه‌تر می‌‌شود. سپس جداگانه گوشت را نمک و فلفل زده و خوب مخلوط کرده و از آنها به اندازه یک گردو درست می‌‌کنیم و سپس در روغن، سرخ کرده و داخل آش می‌‌ریزیم. وقتی که کوفته‌ها پخته شد، سماق را تمیز کرده، می‌‌شوییم‌ و در آب خیس می‌‌کنیم. سماق باید یک ساعتی در آب بماند. سپس آن را از صافی پارچه‌ای رد کرده و فشار می‌‌دهیم و آب سماق را که قرمز خوشرنگی است می‌‌گیریم. آب سماق را در آش ریخته و پیازی را که داشتیم نیز خرد کرده، سرخ می‌‌کنیم و مقداری از آن را در آش ریخته و کمی برای روی آن نگه می‌‌داریم. آش را در ظرف ریخته و روی آن را با نعناع و پیاز داغ تزیین می‌‌کنیم. باید توجه داشته باشیم که اگر این آش را در ظرف آلومینیومی یا لعابی بپزیم بسیار خوشرنگ می‌‌شود.

فروغ خسروی

منبع: مجله خانواده سبز