یکشنبه, ۱۶ دی, ۱۴۰۳ / 5 January, 2025
گرافومتر
گرافومتر همان شکل تقریباً تمام شدهای را داشت که فیلیپ دانفری در ۱۵۹۷ به آن داده بود. این ابزار اساساً از یک نیم دایره مدرج تشکیل شده بود که در قطر آن یک عضاده ثابت و یک عضاده متحرک، که حول مرکز نوسان میکرد، کار گذاشته شده بود.
هر یک از این عضادهها مجهز به دو پرده بود که پرههای دید عضاده متحرک از میان پرههای دید عضاده ثابت میگذشت. این دستگاه بر روی سه پایهای دارای لولای کاسه گرد گذاشته میشد. اختلاف زاویهٔ هر دو نقطهای از سطح زمین را میتوانست به دقت تعیین کند.
گرافومتر میان سالهای سده هفده و نوزده رایجترین وسیله نقشهبرداری بود. در این وسیله که به تعداد زیاد ساخته میشد هرگونه اصلاح لازم برای وسایل دارای دقت زیاد وارد شده بود. که از آنجمله است کاربرد پردههای دید با نخهای عمود بر هم، روشهای میزان کردن و درجهبندی لبهٔ دستگاه ایجاد پخی روی عضاده برای اینکه دقت در قرانت زیاد شود، ساختن و سوار کردن لولاهای پاشنه گرد و سرانجام استفاده از ورنیه کار با حلقه مساحی در قرن ۱۷ عمومیت یافت این وسیله چهار پره دید ثابت داشت که با یکدیگر زاویه ۹۰ درجه تشکیل میدادند و نیز یک عضاده که حول پره دید نوسان داشت [۱۳].
۱۳ ـ تاریخ صنعت و اختراع ـ عبدالله ارگانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست