یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
برخی دیگر از رویدادهای ۴ فوریه
۲۱۱:
«سه وروس Severus» امپراتور روم در ۶۴ سالگی در خاک انگلستان پس از ۱۸ سال حکومت گذشت .او در وصیتنامه خود نوشته بود: روم بدون یک ارتش بسیار نیرومند نمی تواند پایدار بماند ؛ باید رفاه نظامیان تامین شود . به ملل دیگر باید به چشم حقارت نگاه شود!. وی تنها امپراتور روم بود که از پدر و مادر رومی در شمال آفریقا به دنیا آمده بود.
۱۵۵۲:
ادوارد کک coke حامی « کامان لا common law» در امور شخصیه نظیر ازدواج به دنیا آمد. وی مدتی رئیس پارلمان و زمانی هم دادستان کل انگلستان بود.
عقاید او در زمینه «کامن لا = قرار بین خودمان» در دنیای امروز هواداران فراوان پیدا کرده و در حال حاضر بیش از ده درصد ازدواجها در کشورهای صنعتی غرب برپایه «کامان لا» انجام می شود، یعنی طبق شرایط طرفین و نه ثبت عقد نکاح در مراجع رسمی. این نوع ازدواج مشابه متعه است. تشریفات وقتگیر طلاق و تبعات حقوقی آن باعث شده است که در دهه های اخیر گرایش به «کامان لا» بیشتر شود.
۱۹۱۵:
در این روز و درجریان جنگ جهانی اول، دولت آلمان با زیردریایی های خود جزابر بریتانیا را محاصره (بلوکه) کرد و به همه دولتها اعلام داشت: هرکشتی در منطقه محاصره ممکن است هدف قرارگیرد. این دومین محاصره دریایی انگلستان پس از آغاز قرن نوزدهم بود. نخستین محاصره به تصمیم ناپلئون بناپارت (امپراتور وقت فرانسه) انجام شده بود.
۱۹۲۶:
«سایپل» صدر اعظم وقت اتریش ابراز تمایل کرد که اتریش و آلمان کشور واحدی را تشکیل دهند.
۱۹۴۸:
سریلانکا (سیلان) مستعمره انگلستان استقلال به دست آورد.
۱۹۶۲:
ایزوستیا ارگان دولت شوروی نوشت که بیس بال (بازی چوگان ) از ایران به روسیه و از روسیه به انگستان و آمریکا انتقال یافته و درمشرق زمین ریشه گرفته است.
۱۹۸۰:
آیت الله العظمی خمینی حکم ریاست جمهوری ابوالحسن بنی صدر را امضاء کرد. بنی صدر که در انتخابات حائز اکثریت شده بود پس از تنفیذ حکم کار خود را آغاز کرد. طبق اصل ۱۱۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی، امضای حکم رئیس جمهور منتخب از وظایف و اختیارات رهبری است. دکتر بنی صدر قبلا به عنوان نخستین رئیس جمهور در تاریخ ایران سوگند خورده بود. در نخستین انتخابات ریاست جمهوری ایران دریادار دکتر احمد مدنی کرمانی دوم شده بود.
۱۹۹۲:
هوگو رافائل چاوس (چاوز) فریاس، سرهنگ نیروهای ویژه ونزوئلا (کماندو) برضد «کارلوس اندرس پرز» رئیس جمهوری وقت این کشور دست به کودتا زد ولی موفق نشد و به زندان افتاد. وی هفت سال بعد با رای مردم رئیس جمهوری ونزوئلا شده است و می کوشد تا فرضیه خود «دمکراتیک سوسیالیسم» را در این کشور پیاده کند. چاوس که در ۲۸ ژوئیه ۱۹۵۴ به دنیا آمده است یک بومی قاره آمریکا و فردی ضد امپریالیسم است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست