پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

عوامل تاثیرگذار در ابتلا به بیماری‌های قلب و عروق چیست؟


عوامل تاثیرگذار در ابتلا به بیماری‌های قلب و عروق چیست؟

یکی از عوارضی که باعث ابتلا به بیماری‌های قلب و عروق می‌شود، مصرف چربی است. بدن ما نیازمند به جذب بعضی چربی‌هاست که برای ساخت هورمون‌ها و آنزیم‌ها به آنها احتیاج داریم، اما …

یکی از عوارضی که باعث ابتلا به بیماری‌های قلب و عروق می‌شود، مصرف چربی است. بدن ما نیازمند به جذب بعضی چربی‌هاست که برای ساخت هورمون‌ها و آنزیم‌ها به آنها احتیاج داریم، اما منظور از چربی‌های مضر که باید آن را کنار گذاشت ؛ اسیدهای چرب اشباع شده است.

هر نوع چربی که بتوان آن را با نان یا با دستمال از روی مواد غذایی جدا کرد، چربی‌های مضر اشباع شده محسوب می‌شود.

اسیدهای چرب اشباع شده که در روغن‌های حیوانی به وفور وجود دارد و رادیکال‌های آزاد نیز که در چربی‌های مانده حیوانی وجود دارد، برای بدن بسیار مضر است.

همچنین در فرآوردهای سوسیس و کالباس از چربی حیوانی مانده استفاده می‌شود.

اسیدهای چرب اشباع شده موجود در بدن، پلاک‌های چربی را می‌سازند و در دیواره عروق رسوب می‌کنند و عروق حساس مثل عروق کاروتین گردن را درگیر می‌کنند و غیر از تنگی موضعی، خونرسانی را مختل می‌سازد و موجب سکته‌های قلبی و مغزی می‌شود.

بنابراین هنگام خرید روغن توجه کنید که اسیدهای چرب آزاد اشباع شده آن باید زیر ۱۰ درصد باشد، همچنین از مصرف روغن‌های گیاهی مانده خودداری شود.