دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

كاستن طعم‌های اضافی از غذا


اگرچه از زمستان سرد هنوز خبری نیست ولی با پایان فصل گرما همواره میل و اشتیاق به خوردن برخی از مواد غذایی بیشتر می‌شود. انواع سوپ‌ها، آش‌ها و به‌طور كلی غذاهای آبدار و گرم از …

اگرچه از زمستان سرد هنوز خبری نیست ولی با پایان فصل گرما همواره میل و اشتیاق به خوردن برخی از مواد غذایی بیشتر می‌شود. انواع سوپ‌ها، آش‌ها و به‌طور كلی غذاهای آبدار و گرم از این جمله هستند. در این میان گاهی عجله و یا بی دقتی آشپز ممكن است مشكلاتی را در طعم و مزه هر یك از غذاها به وجود آورد. از قدیم گفته‌اند آشپز كه دو تا شد آش یا شور می‌شود یا بی نمك، غافل از آنكه با یك آشپز هم سوپ و آش‌های شور یا بی‌نمك بسیار اتفاق می‌افتند ولی از آنجا كه برای حل هر مشكلی راهكاری وجود دارد برای رفع این طعم‌های اضافی نیز پیشنهادات زیر كارساز خواهند بود:

- در صورتی كه سوپ دست پخت شما شور شد، چندین راه وجود دارد:

۱- سیب‌زمینی خامی را پوست كنده و یا پوست آن را به خوبی شسته و آن را با پوست و با چاقو به قطعات متوسط تبدیل كنید سپس تكه‌ها را در غذای شور بریزید. این كار را با سیب خوراكی نیز می‌توانید انجام دهید.

لازم به ذكر است اضافه كردن هر یك از مواد فوق می‌بایست به هنگام جوشیدن و پخت غذا صورت گیرد. حال پس از گذشت ۱۰ و یا ۱۵ دقیقه می‌توانید تكه‌های سیب‌زمینی و یا سیب درختی را از داخل سوپ و یا آش و یا حتی خوراك آبدار بیرون آورده و غذا را به همراه آنها سرو كنیم.

۲- شما می‌توانید یك قاشق مرباخوری شكر به سوپ اضافه كنید. شیرینی شوری اضافی سوپ و یا آش را خنثی می‌كند.

۳- بعضی‌ها برای همین منظور ریختن سركه را توصیه می‌كنند میزان سركه بستگی به حجم غذا دارد كه این مقدار معمولاً یك قاشق غذاخوری در یك ظرف سوپخوری متوسط پیشنهاد می‌شود. اگر خواستید به این میزان بیفزایید مراقب باشید زیرا ممكن است طعم برخی از این گونه غذاها با ترشی هماهنگی نداشته باشد.

با سوپ یا آش شیرین چه باید كرد؟

حال اگر در دستور پخت سوپ یا آش شما مقداری شكر وجود داشت ولی شما بیشتر از این میزان مورد نیاز به آن اضافه كردید برای جبران شیرینی از نمك و یا سركه استفاده كنید.

• راه‌های كاهش چربی اضافی غذای آبدار:

این تجربه برای همه پیش آمده كه به محض خوردن دو و یا سه قاشق از آش یا سوپ آنقدر احساس سیری كرده‌اند كه گویی یك بشقاب از آن را خورده‌اند. یكی از علت‌های مهم این موضوع چربی بیش از حد و نامتناسب غذا است كه نه تنها برای افراد با چربی خون بالا بسیار مضر است بلكه برای افراد سالم نیز زیان‌آور است. حال اگر شما نیز پس از پخت این قبیل غذاها با چنین مشكلی مواجه شدید، نگران نباشید برای چربی زدایی دو راهكار مهم وجود دارد:

۱- چند برگ درسته و یا به صورت نیمه كاهو را درون سوپ انداخته و پس از گذشت یك دقیقه بیرون آورید. خواهید دید كه مقداری از چربی‌های داخل سوپ به برگ كاهو چسبیده است شما می‌توانید این كار را با برگ‌های جدید چندین بار تكرار كنید.

۲- انداختن چند قطعه یخ به داخل سوپ راهكار دوم است به این ترتیب چربی‌ها به دیواره‌های یخ چسبیده و شما می‌توانید با خارج كردن یخ از داخل سوپ چربی‌ها را نیز بیرون آورید. گاهی انداختن یخ به داخل غذا سبب بسته شدن لایه‌ای بر روی سطح چرب می‌شود كه به این طریق خارج كردن آن نیز راحت‌تر صورت می‌گیرد.

توضیح: توجه داشته باشید این كار را می‌بایست پیش از آب شدن یخ و به محض چسبیدن روغن اضافی به جداره‌های آن انجام دهید. در ضمن كلیه مواردی كه در مورد كاهش چربی اضافی ارائه شد می‌بایست پس از انتقال سوپ از قابلمه به بشقاب سوپخوری انجام گیرد زیرا در حین جوشیدن اضافه كردن هریك از آنها بی‌نتیجه خواهد بود.