شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
مجله ویستا

تأثیر استرس بر مغز


تأثیر استرس بر مغز

امروزه استرس تبدیل به بخش اجتناب ناپذیری از زندگی شده است.ریشه استرس در
عکس العمل‌های غریزی بدن نهفته است که باعث شتحریک مواد شیمیایی در مغز و بدن شده و به بدن کمک می‌کند تا …

امروزه استرس تبدیل به بخش اجتناب ناپذیری از زندگی شده است.ریشه استرس در

عکس العمل‌های غریزی بدن نهفته است که باعث شتحریک مواد شیمیایی در مغز و بدن شده و به بدن کمک می‌کند تا شرایط تهدید کننده را کنترل کند. از علائم فیزیکی استرس شدید می‌توان به تپش قلب، تعرق کف دست،دل پیچه و اضطراب اشاره کرد.اگر چه در صورت پائین بودن سطح استرس، شدت این علائم کمتر است اما بدن در عکس‌العمل خود، همان مواد را ترشح کرده و در سطح سلولی بر بدن تأثیرات منفی خواهد داشت.

علاوه بر این، استرس طولانی مدت و اضطراب و افسردگی با افزایش احتمال آلزایمر و زوال عقل در ارتباط است. تحقیقات نیز نشان می‌دهد قرار داشتن در شرایط پر استرس برای مدت طولانی، رشد نوعی پروتئین عامل بروز آلزایمر را تحریک کرده و باعث کاهش حافظه می‌شود.

همچنین به نظر می‌رسد برخی رفتارهای ناشی از استرس مانند پرخوری، مصرف مواد مخدر، استعمال سیگار و... بر مغز تأثیر گذاربوده و احتمال صدمات مغزی را افزایش می‌دهند. گفته می‌شود انجام تمرینات آرامش بخش برای مدت ۲۰ دقیقه در روز، استرس را تا حد زیادی کاهش داده و باعث افزایش سلامت مغزی می‌شود. علاوه بر این یوگا، مدیتیشن، دعا و مناجات، ژن‌هایی را که توسط استرس فعال شده‌اند فرو می‌نشاند.

همچنین انجام فعالیت فیزیکی به مدت ۳۰ دقیقه در روز و برای مدت پنج روز در هفته، رعایت رژیم غذایی متعادل و سالم، نوشیدن آب به مقدار کافی و بر خورداری از خواب لازم (شش تا هشت ساعت) استرس را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

غزل شگرف