سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
چگونه می توان با همکار حسود کنار آمد
یک پیراهن سفید اتو کشیده از داخل کمدت انتخاب میکنی، یک عطر خوب و ملایم بهخودت میزنی، دستی به موهایت میکشی، یک برقی هم به کفشهایت میاندازی...عالیه! همه چیز مرتب است، به این میگویند یک کارمند خوب. حالا یک لبخند هم به این سمفونی کارمند شسته و رفته اضافه میکنی و کیفت را برمیداری. در شرکت را که باز میکنی با صدای بلند به همه سلام میکنی.چی شد؟ توی ذوقت خورد؟ کسی با روی خوش از شما استقبال نکرد؟ لبخند روی لبهایت خشک میشود. آرام پشت میزت مینشینی. با خودت غرولند میکنی: «میدانم همه شما به من حسادت میکنید.»
● حسودها همه جا هستند!
شما که همه دنیا را سفر نکردهاید و برای همین شاید فکر کنید داستان حسادت و خاله زنک بازیهایی که در بعضی شرکتها وجود دارد و متاسفانه آقایان و خانمها را به یک اندازه درگیر خودش کرده، فقط مخصوص فرهنگ کشوری است که در آن زندگی میکنیم اما حسادت یکی از مشکلات فراگیری است که با جرات میشود گفت در هر محیط کاری و در هر جای دنیا میشود تجربهاش کرد. در سال ۲۰۰۶ در فرانسه، تحقیقی روی ۱۰۰ شرکت انجام شد و نتیجه این بود که ۷۷ درصد کارمندان آن شرکتها نسبت به یکدیگر حسادت را تجربه کردهاند. حالا شما از کدام دسته هستید؟ از آن دسته افرادی که به همکارانتان در محیط کار حسادت میکنید یا برعکس این شما هستید که باعث حساسیت همکاران خود در محیط کارتان شدهاید؟ ما برای هر ۲وضعیتی که ممکن است شما را درگیر خودش کرده باشد، پیشنهاداتی داریم که حتما به شما کمک میکند.
● تو هم موفق میشوی
اگر شما از آن دسته افرادی هستید که به بیماری حسادت دچار شدهاید و برچسب «همکار حسود» روی شما خورده است بهتر است هرچه زودتر خود را از این حس آزاردهنده رها کنید چون حسادت باعث تحلیل شما شده و به واسطه آن نمیتوانید بهخوبی از عهده وظایف خود در محیط کار بربیایید. این جمله را با خود تکرار کنید:« خدا هر آنچه به دیگران داده ۲ برابرش را به من خواهد داد.» با تکرار این جمله و ملکه شدن آن در ذهن، خود را از حس حسادت خالی خواهید کرد. موفقیتها و شادیهای دیگران را با همه وجود بخواهید تا واکنش چنین حس خوبی همه زندگیتان را غرق شادی و برکت کند.
● حسود را درک کن
حتما خیلی اوقات وقتی با خودتان خلوت میکنید و با ذرهبین رفتارهای دیگران را انتقاد میکنید، با خودتان گفتهاید که هرگز در شرایطی قرار نمیگیرید که کار اشتباهی را انجام دهید! اما اشتباه شما این است که تصور میکنید از دیگران جدا هستید و هرگز اشتباه نمیکنید. یادتان باشد که هیچ کس پلید یا بیاخلاق متولد نمیشود و مجموعه شرایطی سخت باعث شکلگیری رفتارهایی آزاردهنده در افراد میشود. قبل از هرچیز همکار خود را درک کنید و بهدنبال علت رفتار او باشید. شاید او در محیط خانوادگیاش آنطور که باید مورد احترام قرار نگرفته یا دچار شکستهای ممتدی در زندگیاش شده است. با درک این موضوع راحتتر میتوانید با او کنار بیایید و رابطهای دوستانه با او شکل دهید.
● سرچشمه را دریاب!
یک ضربالمثل قدیمی میگوید:« آب را باید از سرچشمهاش خورد!» اگر با وجود یک رابطه خوب و دوستانه با همکار حسودتان و دیگر همکاران، همچنان از آزارها و دسیسههای او در امان نیستید بهتر است بهدنبال یک حامی بهتر باشید. ارتباط خود را با رئیس شرکتی که در آن کار میکنید بهتر کنید البته این به معنای چاپلوسی نیست بلکه تلاش کنید تا در کار خود بهترین باشید و مسئولیتهایی که بهعهدهتان محول میشود را بهخوبی انجام دهید. هرگز سعی نکنید آزارهای همکاران حسودتان را برای رئیستان شرح دهید چون ممکن است اوضاع را بدتر کند. در عوض سعی کنید مشکلات کاریتان را به تنهایی حل کنید.
● حواست را جمع کن
قبل از اینکه باعث بهوجود آمدن حسادت بین همکارانتان شوید، رئیس رفتار خودتان باشید و حرفی نزنید که دیگران را با آن تحریک کنید. تنها درمورد موفقیتها و استعدادهای ویژه خود صحبت نکنید بلکه تواناییهای همکارانتان را هم درنظر بگیرید و با آنها در موردش صحبت کنید تا آنها را نسبت بهخودتان علاقهمند کنید. باور کنید، تحسین دیگران همیشه معجزه میکند.
● با دسیسه چه کنیم؟
اگر حسادت همکاران فقط در حد متلک یا نگاههای سرد و بیتوجه باشد، میتوان راحتتر نسبت به آن بیتوجه بود اما وای از آن روزی که حسادت مثل یک پیچک دست و پاگیر روی همه جزئیات کار شما تاثیر بگذارد و همکاران شما بهدنبال راهی برای خالی کردن زیر پای شما باشند. برای اینکه یک سپر دفاعی خوب مقابل چنین همکارانی درست کنید، سعی کنید با دیگر کارمندانی که چنین مشکلی را با آنها ندارید، رابطهای دوستانه و قوی برقرار کنید تا در غیابتان، آنها از شما و موقعیت شما حفاظت کنند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست