سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
WAP ۲ نسل دوم وب بی سیم
نسل اول وب بیسیم درسهایی برای همه داشت. کنسرسیوم WAP فهمید که محتوا از همه چیز مهمتر است.
WAP ۱.۰ (که بر اساس استانداردهای پذیرفته شده بینالمللی طراحی شده بود) برای افراد پرتحرک ابزاری جدی محسوب میشد؛ اما متأسفانه شکست خورد. در مقابل، I-Mode بازیچهای بود برای نوجوانان ژاپنی که هیچ استانداردی هم پشت آن نبود. در میان تعجب همگان، I-Mode موفقیت تجاری بزرگی بود. بعد چه شد؟
نسل اول وب بیسیم درسهایی برای همه داشت. کنسرسیوم WAP فهمید که محتوا از همه چیز مهمتر است. از سوی دیگر، «ان تی تی دوکومو» هم فهمید که سامانه ای اختصاصی و بسته (که فقط برای گوشیهای کوچک طراحی شده باشد) بختی برای جهانی شدن نخواهد داشت.هر دو طرف هم فهمیدند که، برای متقاعد کردن وبگاهها برای حرف زدن به فرمت مورد نظر، باید زبانی باز و محکم و مطابق با استانداردهای جهانی داشته باشید.
هر دو خدمات در آستانه ورود به نسل دوم خود قرار دارند. از آنجا که WAP ۲.۰ زودتر به بازار آمده است، ما هم آن را بررسی خواهیم کرد. WAP ۱.۰ چیزهای خوبی داشت که WAP ۲.۰ آنها را حفظ کرده است. یکی اینکهWAP روی شبکههای مختلف کار می کند. دسته اول از شبکههای سویچینگ مداری استفاده میکرد، ولی میتوانست با سویچینگ بستهای هم کار کند. دسته دوم به احتمال زیاد از سویچینگ بستهای (مثلاً GPRS) استفاده خواهد کرد. دیگر اینکهWAP از دستگاههای متنوعی (از تلفنهای همراه گرفته تا رایانه های کتابی قوی) پشتیبانی میکرد و هنوز هم میکند.
WAP ۲.۰ ویژگیهای جدیدی هم دارد که مهمترین آنها عبارت اند از :
۱) پشتیبانی از نمونه پوش (دادن) در کنار نمونه قدیمی پول (گرفتن).
۲) یکپارچه کردن خدمات تلفنی در برنامههای کاربردی.
۳) پیام رسانی چند رسانهای
۴) داشتن ۲۶۴ علامت تصویری
۵) ارتباط با وسایل ذخیرهسازی
۶) پشتیبانی از افزودنیهای مرورگر
نمونه «پول»(Pull) برای همه شناختهشده است:
مشتری صفحهای را درخواست میکند و آن را میگیرد. نمونه «پوش»(push) یعنی فرستادن (دادن) اطلاعات به مشتری، بدون اینکه درخواست کرده باشد؛ مانند ارسال پیوسته قیمت سهام یا هشدارهای ترافیکی به کاربر.
مدتهاست که صدا و داده در حال یکی شدن است و WAP ۲.۰ به طرق مختلف از آنها پشتیبانی میکند. محبوبیت بیش از حد شاخصهای امواجی در I-Mode کنسرسیوم WAP را تشویق کرد که ۲۶۴ شاخصهای امواجی در WAP ۲.۰ بگنجاند. این شاخصها در زمینههای متنوعی از قبیل حیوانات، وسایل خانگی، لباس، احساسات، غذا، بدن انسان، جنسیت، نقشه، موسیقی، گیاهان، ورزش، وقت، آب و هوا، ابزار وسایط نقلیه، اسلحه، ... طراحی شدهاند. جالب است بدانید که در استاندارد WAP ۲.۰ فقط نام این علایم تصویری تعریف شده و اقدامی برای طراحی شکل آنها به عمل نیامده است؛ چون برخی از آنها (مانند بوسیدن و در آغوش گرفتن) در فرهنگهای مختلف معنای بسیار متفاوتی دارند. این مشکل در I-Mode وجود نداشت؛ چون فقط برای کشور خاصی طراحی شده بود.
پشتیبانی از وسایل ذخیرهسازی بدان معنا نیست که هر تلفن WAP ۲.۰ دیسک سخت (هارد دیسک) بزرگی خواهد داشت؛ حتی Flash ROM نیز نوعی وسیله ذخیرهسازی است. دوربین بیسیم WAP میتواند عکسهای گرفته شده را موقتاً روی Flash ROM ذخیره کند تا زمان فرستادن بهترین آنها به اینترنت فرا برسد؛ و سرانجام مرورگرهای WAP ۲.۰ میتوانند با استفاده از افزودنیها
(in-plug) کاراییهای خود را توسعه دهد. در WAP ۲.۰ ، زبان اسکریپتنویسی نیز پیشبینی شدهاست.
از آنجا که «ان تی تی دوکومو» هم قبول کرده است که از XHTML ساده پشتیبانی کند، با نوشتن صفحات خود به این زبان، میتوانید مطمئن باشید که آنها در اینترنت و دستگاههای بیسیم بخوبی دیده خواهند شد. این تصمیم به جنگ فرمتها (که رشد وب بی سیم را دچار وقفه کرده بود) خاتمه خواهد داد.
شاید بد نباشد چند کلمهای هم درباره XHTML ساده بگوییم. این زبان برای تلفنهای همراه، تلویزیونها، دستگاههای PDA، ماشینهای فروش کالا، فراخوان ها، خودروها، اتاقهای بازی، حتی ساعت در نظر گرفته شده است. به همین سبب، در این ویرایش، از شیوهنامه و اسکریپت یا فریم خبری نیست؛ ولی بیشتر برچسبهای استاندارد وجود دارد. این برچسبها به یازده پیمانه تقسیم شده است که برخی اجباری و برخی دیگر اختیاریاند (تمام این پیمانه ها در XML تعریف شدهاند). این پیمانه ها را همراه با مثالهایی از هر کدام در شکل ۶ ملاحظه میکنید. برای کسب اطلاعات بیشتر، درباره این برچسب ها میتوانید به www.w۳.org مراجعه کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست