جمعه, ۲۸ دی, ۱۴۰۳ / 17 January, 2025
انقلاب کوانتومی اینترنت
یک گروه از محققان در دانشگاه ولز جنوبی در استرالیا، موفق به شکاف کوانتوم شدند که این موفقیت چشمانداز شبکهای متشکل از کامپیوترهای فوق قدرتمند کوانتومی را پدیدار ساخته است. در این شبکه کامپیوترها بهوسیله اینترنت کوانتومی به یکدیگر متصل خواهند شد.
این تیم اولین گروهی از محققان دنیا هستند که موفق شدند به وسیله ترکیب نور و الکتریسیته حالت کوانتومی یک اتم را شناسایی کنند.
این تحقیق، پروژهای بود که از سوی سازمان تکنولوژیهای ارتباطی و محاسباتی کوانتومی استرالیا تعریف شده و در ادامه توسط دانشمندان دانشگاههای ولز جنوبی، ملبورن و ملی استرالیا روی آن کار شده و به سرانجام رسید.
سازمان فناوریهای ارتباطی و محاسباتی کوانتومی استرالیا، سازمانی است که سال ۲۰۱۱ با سرمایه هنگفت شرکایش ـ سازمان تحقیقات نظامی آمریکا، شرکت تحقیقاتی Semiconductor، وزارت دفاع استرالیا و دانشگاههایی که اسامی آنها در بالا آمد ـ فراهم کردند، بهوجود آمد.
پروفسور روگ از استادان دانشگاه ولز جنوبی گفت: این تکنولوژی نشات گرفته از یک عنصر نادر از عناصر زمین است که درون سیلیکون قرار دارد و از آن برای ارتباطات استفاده میشود.
وی همچنین اذعان کرد این دانش بواسطه ترکیب سیستمهای نوری و الکتریکی که هر دو از بهترینها هستند، به وجود آمده است.
وی ادامه داد هنوز خیلی از مردم شک دارند که آیا ما واقعا به چنین تکنولوژی دست یافتهایم، زیرا این موفقیت، انقلابی در تکنولوژی است و این اولین قدم به سوی اینترنت کوانتومی است.
کامپیوترهای کوانتومی نوید افزایش تصاعدی قدرت پردازش را میدهند که در آن واحد پایه پردازش، یک هسته یا الکترون اتم که اصطلاحا یک بیت کوانتوم یا کوبیت شناخته میشود، خواهد بود.
در کامپیوترهای کوانتومی، اطلاعات در درون یک کوبیت ـ یک هسته یا الکترون اتم ـ ذخیره خواهند شد. با توجه به آنچه از خصوصیات کوانتوم ناشی میشود، اسپاین ـ Spin ـ خاموش یا روشن نخواهد بود، بلکه در هر دو حالت قرار خواهد داشت و در این حالت دانشمندان برای استفاده از کوبیت، باید بتوانند حالت این را شناسایی کرده، آن را تغییر داده و مدیریت کنند.
بنابر گفته پروفسور روگ، دانشمندان برای شناسایی حالت اسپاین از ترکیب الکتریسیته و نور استفاده کردند تا بتوانند حالت یک کوبیت را بخوانند.
دکترین، سرپرست نویسندگان تحقیق، اعلام کرد در ادامه تحقیق پروژهای تعریف شد تا با بهرهگیری از توانمندیهای نور و ترکیب اتمها یا کوبیتها، بتوان کامپیوترهای کوانتومی را بهوجود آورد که در این روش بهوسیله اتمهای کوانتوم میتوان در مسافتهای طولانی اطلاعات را سریعتر و سهلتر از روش الکتریکی ارسال کرد. همچنین پروفسور سلارس از دانشگاه ملی استرالیا اعلام کرد که در اینترنت کوانتومی، کامپیوترهای کوانتومی به یکدیگر متصل شده و اطلاعات را به صورت رمزشده با یکدیگر مبادله خواهند کرد که این نوع از تبادل اطلاعات در آینده بخشی محوری از سیستمهای ارتباطی دولتها، سازمانهای نظامی، مالی و پزشکی خواهد شد.
در پایان دکتر جفری از دانشگاه ملبورن اعلام کرد، وی برای ساخت یک دستگاه کوانتومی از القای یون روی اتمهای اربیم در داخل یک ترانزیستور سیلیکونی استاندارد استفاده کرده است.
ایرج نوروزی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست