سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
۱۰ خوردنی آرامبخش و ضد استرس
تغذیه تاثیر چشمگیری بر خلقیات و احساسات انسان میگذارد. برای مثال، هنگامی که مقدار زیادی شکر تصفیهشده (شکر سفید) مصرف میکنید، تا چند ساعت بعد احساس افسردگی و بیحوصلگی میکنید. این افزایش سطح قند خون روی تمرکز فرد تأثیر میگذارد و متعاقب آن در کار و روابط او خلل وارد میکند.
پرهیز از خوردن اینگونه مواد به معنای رسیدن به آخر دنیا نیست، بلکه در عوض با خوردن این مواد مفید و مغذی علاوه بر داشتن اندامی متناسب، از استرس و اضطراب به دور خواهید بود.
● آجیل: از مغزها استفاده کنید
کمبود سلنیوم در بدن باعث اضطراب، افسردگی و خستگی میشود. مغزها سرشار از سلنیوم هستند، لذا مصرف مقداری از انواع آنها به طور روزانه برای کاهش اضطراب و دلآشوبی مفید است (قارچ، ماهی تن و ماهی سالمون نیز حاوی مقادیر مناسبی از سلنیوم است. با این حال، مصرف مغزها را فراموش نکنید.)
● اسفناج: مانند ملوان زبل بخورید!
منیزیم باعث آرامش اعصاب و عضلات میشود. همچنین بدن ما برای جلوگیری از فشارهای عصبی به منیزیم نیاز دارد، لذا کمبود آن منجر به تنشهای عصبی، گرفتگی عضلانی و خستگی میشود.
اسفناج یک موتورخانه منیزیم بوده و به علاوه سرشار از ویتامینهای A ، C و اسیدفولیک و اندکی آهن است. سعی کنید روزانه یک پیمانه اسفناج تازه و خام یا نیمپیمانه اسفناج پخته بخورید، البته ماهی و تخم کدو حلوایی نیز جایگزینهای مناسبی برای اسفناج است.
● ریحان: برای درمان از گیاهان کمک بگیرید
ریحان منبع خوبی از منیزیم است که باعث آرامش اعصاب، شل شدن عضلات و راحتی رگهای خونی میشود. همچنین در ریحان خواص ضدباکتریایی و ضدالتهابی دیده شده که برای بهبود افراد مبتلا به ورم مفاصل (آرتریت روماتوئید) یا التهاب روده مفید است. با مصرف مشتی برگ ریحان به همراه غذا، علاوه بر مزهای دلپذیر، مقدار زیادی آهن، کلسیم، پتاسیم و ویتامین C نیز دریافت خواهید کرد.
برای اینکه طعم و عطر ریحان از بین نرود، میتوان آن را در انتهای پخت به غذا اضافه کرد. گفتنی است که بادرنجبویه و بابونه هم از سبزیهای معروف در رفع استرس و کاهش اضطراب هستند.
● شکلات کاکائویی: تلخهای مفید را فراموش نکنید
تریپتوفان یک اسیدآمینه ضروری برای بدن است که باعث ساخت سروتونین در مغز و در نتیجه تسکین و آرامش میشود.
شکلات تلخ جدا از خواص آنتیاکسیدانی آن، سبب تقویت قلب میشود، لذا به هنگام خرید شکلات دقت کنید تا میزان کاکائوی آن زیاد و شکرش کم باشد.
● جو: از فواید جو بهره ببرید
مجموعه کربوهیدراتهای موجود در بدن سبب افزایش جذب تریپتوفان و در پی آن ساخت سروتونین میشود. جو دارای نشاسته مفید است و در نتیجه باعث تجمع مواد قندی در خون و به دنبال آن شوک انسولینی نمیشود. به علاوه جو منبع خوبی از فیبر محلول است که در پایین آوردن کلسترول خون نقش مهمی دارد. برای داشتن اثر تسکیندهنده، توصیه میشود جو را همراه با مقداری مواد پروتئینی (مانند مغزها یا دانههای مفید) مصرف کنید.
برنج قهوهای، غلات خام و حبوبات نیز منابع خوبی از کربوهیدراتها به شمار میآیند و میتوانند جایگزین مناسبی برای جو باشند.
● لبنیات: به لبنیات «نه» نگویید!
شاید برایتان جالب باشد که بدانید شیر اثر آرامبخشی دارد. فقط کافی است شبهایی را به یاد آورید که مادرتان شیشه شیر گرمی را در دهانتان میگذاشت!
شیر از آنجا که حاوی تریپتوفان است (تریپتوفان در ساخت سروتونین نقش دارد) باعث تسکین و آرامش مغز میشود. سروتونین علاوه بر احساس آرامش، باعث خواب عمیق و راحت هم میشود.
اگر بدن شما قادر به هضم لاکتوز موجود در شیر نیست، از شیرهای بدون لاکتوز استفاده کنید.
● ماهی و میگو: از غذاهای دریایی غافل نشوید
میگو ممکن است ظاهری کوچک داشته باشد، ولی از نظر ارزش غذایی، مادهای کامل به حساب میآید. این موجودات دریایی کوچک منابع بسیار خوبی از تریپتوفان و سلنیوم بوده که برای حفظ آرامش و اعصاب بدن ضروری هستند. همچنین میگو دارای مقادیر مناسبی از اسیدهای چرب امگا ـ ۳ و ویتامینهای D و ۱۲ B میباشد. آبزیان دیگر مانند ماهی هم همان خواص میگو را دارند و از این رو، مصرف ماهی نیز برای رفع استرس و رسیدن به آرامش توصیه میشود.
● بروکلی: مصرف گلهای خوردنی را افزایش دهید
همانطور که میدانید کمبود پتاسیم سبب خستگی عضلات، بیحوصلگی و ضعف، تندمزاجی و اضطراب میشود، اما با مصرف کلم بروکلی میتوانید مقدار مناسبی از پتاسیم لازم را دریافت کنید. به علاوه، بروکلی سرشار از بتاکاروتن و ویتامینهای C و E میباشد که تقویت سیستم ایمنی بدن را به همراه دارد، لذا مصرف آن در چند وعده طی هفته توصیه میشود.
منابع دیگر پتاسیم شامل آواکادو، موز، کلم پیچ، کلم بروکلی، کدوحلوایی، گوجهفرنگی و بادمجان هستند.
● چای: روز را با نوشیدن آغاز کنید
برگهای چای حاوی یک اسیدآمینه ضروری برای بدن است که با تولید امواج مغزی آلفا سبب کاهش استرس و افزایش آرامش میشود. چای سبز نیز که لقب پادشاه گیاهان را به خود اختصاص داده است، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی ـ عروقی و سرطان را کاهش میدهد و از فشار خون بالا جلوگیری میکند.
● کیوی: اوج بگیرید!
مغز برای تبدیل تریپتوفان به سروتونین نیازمند ویتامین C است. در واقع، مغز یک پمپ مخصوص برای ویتامین C دارد و ویتامین C اضافی در خون را به سمت خود میکشد و نگاه میدارد. میوه کیوی منبع خوبی از ویتامین C است که چنین کاربردی دارد و از همین رو، مصرف روزانه آن توصیه میشود.
اگر از کیوی خوشتان نمیآید، میتوانید میوههای دیگر غنی از ویتامین C را جایگزین آن کنید که مهمترین آنها عبارتند از توتفرنگی، پرتقال و گریپفروت.
از: دنیای تغذیه
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست