سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

نگهداری از ادویه


نگهداری از ادویه

یکی از رایج ترین سؤال های خانم ها در مورد ادویه ها, چگونگی نگهداری از این محصولات است

یکی از رایج ترین سؤال های خانم ها در مورد ادویه ها، چگونگی نگهداری از این محصولات است.

بهترین ظرف برای نگهداری ادویه، در درجه اول ظروف های فلزی هستند که در آن ها کاملا بسته می شود. در درجه دوم هم ظروف های شیشه ای رنگی، مانند ظروف شیشه ای قهو ه ای برای نگهداری ادویه ها مناسب هستند.

ادویه های پودر شده اگر به درستی و در شرایطی که عنوان کردیم، نگهداری شوند، می توانند ۱۲ تا ۱۸ماه بدون دغدغه مورد استفاده قرار بگیرند.

البته بهتر است حجم ادویه ای که خریداری می کنید به گونه ای باشد که ظرف مدت یک سال آن را مصرف کنید. معمولا اگر ادویه ها بیشتر از این مدت باقی بمانند و مصرف شوند، دیگر خواص اولیه شان را نخواهند داشت و فقط طعم دهنده غذا هستند.

● ادویه های تقلبی

گاهی سؤال می شود که آیا می توان آلودگی یا تقلب در ادویه های فله ای موجود در بازار را تشخیص داد یا نه؟ پاسخ به این سؤال، منفی است. تشخیص تقلب یا آلودگی در محصولاتی مانند ادویه ها به صورت پودر درآمده اند، کار افراد عادی و خارج از محیط آزمایشگاه ها نیست.

اما افراد باید توجه داشته باشند که اگر قصد خرید فله ای ادویه یا هر خوراکی دیگری را دارند به مغازه ای که می خواهند کالای خود را از آنجا تهیه کنند، توجه خاصی داشته باشند. این محصولات نباید در خارج از محیط مغازه و در معرض گرما، نور آفتاب، آلودگی هوا یا سایر آلودگی های محیطی فرار داشته باشند. خرید برخی از محصولات به صورت فله ای هم هیچ مشکلی را برای افراد ایجاد نمی کند.

مثلا اگر شما حبوبات را به شکل باز تهیه کنید، چون آن ها را پیش از مصرف می شویید، مشکلی برایتان پیش نمی آید. اما چون برخی از محصولات مانند ادویه ها، پیش از مصرف شسته نمی شوند باید توجه بیشتری را هنگام خرید آن ها به خرج داد.

البته بیشتر ادویه های هم پیش از مصرف، در غذا جوشیده و پخته می شوند و آلودگی های احتمالی میکروبی آن ها به این ترتیب از بین می روند اما اگر قرار است ادویه ای را به صورت خام مصرف کنید، حتما انواع معتبر و بهداشتی شان را خریداری کنید.

بنابراین انواع ادویه را در جای خشک و خنک و به دور از آفتاب و در ظروف فلزی یا شیشه ای نگهداری کنید. شیشه با مواد معطر ادویه فعل و انفعال نمی دهد.

اگر می توانید ادویه ها را به شکل اصلی آن ها نگه دارید و در زمان مصرف آسیاب کنید. به این ترتیب، بیشتر، طعم و عطرشان را حفظ می کنند.

ادویه های آسیاب شده تا ۶ماه و دانه های کامل تا یک سال قابلیت نگهداری دارند.

به دلیل آن که اکثر ادویه ها منشأ خاکی دارند و به انواع میکروب های خاک آلوده هستند توصیه می شود از انواع استریل شده آن ها در بسته بندی های بهداشتی استفاده کنید.

برای تقلب در ادویه ها خیلی چیزها را می توانند داخل ادویه کرده و به خورد مردم دهند، لذا اگر برایتان مقدور می باشد سعی کنید ادویه را خودتان در خانه بکوبید.

● نکاتی برای نگهداری بهتر ادویه ها

ایده های زیرکانه و جالبی درباره ذخیره ادویه های مورد علاقه تان وجود دارد که به قرار زیر است:

▪ آن ها را در یک طبقه بگذارید

ادویه هایی که مرتب می خواهید دم دستتان باشد را در یک جا قرار بدهید. برچسب هایی را روی در آن ها بچسبانید تا هنگام استفاده راحت تر نوع آن ها را تشخیص دهید.

▪ محکم آویزان کردن

جا ادویه ای و جاقوطی هایی که به دیوار نصب می شوند، ادویه هایی که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند را به راحتی در دسترس شما قرار می دهند.

▪ جلوی چشم بودن

هنگامی که ادویه ها را داخل قفسه یا کشوهایی که در یک سکو ساخته شده اند قرار می دهید، در یک لحظه همه آن ها آماده استفاده هستند. قفسه های باز این امکان را به آشپز می دهند که بدون نیاز به خواندن برچسب ها، هر آن چیزی که نیاز دارد را در دسترس خود ببینید.

▪ طاقچه روبه رو

خودتان را از دویدن به دنبال جستجوی مواد اولیه در آشپزخانه نجات دهید. یک طاقچه ادویه بالای سرتان می تواند هر چیزی را دم دست شما قرار بدهد.

▪ دسترسی آسان

کشو برای نگهداری ادویه بسیار عالی است. هر زمانی که به آن ها نیاز داشته باشید، آن ها را دم دست قرار می دهد و هر وقت نیاز ندارید، جلوی چشمتان نیست. اگر جا ادویه ها را ایستاده داخل کشو می گذارید یا به صورت خوابیده به هر حال روی آن بر چسب بزنید.

▪ باریک و مستقیم

از فضاهای باریکی مثل بالای سر اجاق گاز، آخر پیشخوان یا طاقچه استفاده کنید. فضای کم باعث می شود ادویه ها پشت یکدیگر پنهان نشوند.

● نتیجه

با دم دست گذاشتن ادویه های مورد علاقه تان، دسترسی آسان به آن ها را فراهم کنید. قوطی ادویه ها را پر کنید و آن ها را در یک سبد بچینید. وقتی ادویه داخل قوطی کمتر می شود، دوباره از ظرف اصلی که آن را در جای دیگری از آشپزخانه نگه می دارید، پر کنید.