جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

عوارض مصرف زیاد شربت ذرت


عوارض مصرف زیاد شربت ذرت

همه ما از خوردن شیرینی لذت می بریم اما خوب است بدانید که در تهیه آن از شربت ذرت استفاده می شود که میزان فروکتوز بالایی دارد.

همه ما از خوردن شیرینی لذت می بریم اما خوب است بدانید که در تهیه آن از شربت ذرت استفاده می شود که میزان فروکتوز بالایی دارد.

میزان فروکتوز و گلوکز در شکر (ساکارز) برابر است اما در شربت ذرت میزان فروکتوز بیشتر است و همین امر باعث شیرینی بیشتر آن می شود. در ادامه مطلب به عوارض مصرف زیاد این شیرینی اشاره می کنیم.

- مصرف زیاد شربت ذرت باعث چاقی و بروز دیابت نوع ۲ می شود.

- احتمال ابتلا به نقرس را افزایش می دهد.

- فروکتوز می تواند نسبت به انسولین مقاومت ایجاد کند.

- باعث افزایش تولید تری گلیسیرید می شود.

- چربی های احشایی را افزایش می دهد.

- احتمال ابتلا به سندروم متابولیک و بیماری کبد چرب افزایش می یابد.

- شربت فروکتوز در پی فرآوری موادی مانند آرد ذرت، آرد گندم و سیب زمینی به دست می آید که در کنار محصولاتی مانند نشاسته و گلوکز، با نام صنعتی HFCS با درجات مختلف تهیه می شود. از این محصول در صنایع شیرینی پزی، غذاهای کنسروی، نوشیدنی های انرژی زا و دسرها استفاده می شود.

HFCS ۹۰ در مواردی استفاده می شود که مقدار کمی شیرین کننده مصرف می شود و با نام «محلول فوق شیرین» شناخته می شود.