پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا

آغاز یک تراژدی


آغاز یک تراژدی

نزدیک به ۱۴۰۰ نفر از مردم فلسطین در جنگ ۲۲روزه غزه شهید شدند. حدود ۵۳۰۰ نفر از آنها مجروح و بیشتر مردم از بعد عاطفی و انسانی با این فاجعه عظیم روبه رو شدند. ولی در این جنگی که از …

نزدیک به ۱۴۰۰ نفر از مردم فلسطین در جنگ ۲۲روزه غزه شهید شدند. حدود ۵۳۰۰ نفر از آنها مجروح و بیشتر مردم از بعد عاطفی و انسانی با این فاجعه عظیم روبه رو شدند. ولی در این جنگی که از روز هفت دی ماه آغاز شده و تا ۲۸ دی ماه ادامه پیدا کرد، آخرین صحنه جنگ میان اسرائیل و اعراب بود؛ جنگی که سال ها است شروع شده و آغاز آن به سال ها پیش بازمی گردد. در حقیقت به دنبال تحکیم سلطه یهودی ها بر فلسطین اشغالی به تدریج گروه ها و سازمان های مبارز فلسطینی اعلام موجودیت کردند. در ۲۸ مه ۱۹۶۴، کنگره فلسطین در شهر قدس تشکیل شد و تاسیس «سازمان آزادیبخش فلسطین» را اعلام کرد. در پی آن نیز ارتش آزادیبخش فلسطین تشکیل شد و مبارزات فلسطینیان شکل جدیدی به خود گرفت. پس از اعلام موجودیت گروه ها و سازمان های عرب کشور های عربی خود را برای نوعی درگیری با اسرائیل آماده کردند.

جنگ شش روزه اعراب و اسرائیل در تاریخ ۱۹۶۷ از سوی رژیم صهیونیستی در حالی شروع شد که کشورهای عربی، خود را از قبل برای نبردی بزرگ با دشمن آماده کرده بودند. نیروهای نظامی کشورهای عربی به طرف مرزهای اسرائیل در حرکت بودند. رادیوهای این کشورها نیز دائم مارش نظامی پخش می کردند و پیروزی های اعراب را به یاد می آورند. مصر و سوریه با هم اعلام همبستگی کردند. نیروهای پاسدار صلح نیز از مناطق مرزی در نوار غزه عقب نشینی کردند. در ۱۵ ماه مه، مجموع این شرایط از جنگی درخشان و موفقیت آمیز برای اعراب حکایت داشت. جوانان شهر بیت المقدس تحقق رویای تصرف خاک آبا و اجداد خود را قریب الوقوع می پنداشتند، اما در ۵ ژوئن قبل از اینکه اعراب هرگونه اقدامی انجام دهند، با حمله غافلگیرانه تانک های رژیم صهیونیستی روبه رو شدند. چهره این شهر دگرگون شد و حالت جنگی به خود گرفت.

پس از مدت کمی نیز به اشغال نیروهای صهیونیستی درآمد. سپس ستون تانک های اسرائیلی راه شان را به سوی جنوب و مرزهای مصر بازکردند و به جلو پیش رفتند. در آن روز رژیم صهیونیستی همزمان با حملات زمینی خود، از طریق هوا نیز به فرودگاه های کشورهای مصر، اردن و سوریه حمله هوایی غافلگیرانه کرد. این جنگ که از زمین و هوا آغاز شده بود، مدت شش روز طول کشید و به جنگ شش روزه اعراب و اسرائیل مشهور شد. اسرائیل طی این جنگ، کرانه غربی رود اردن و نوار غزه و بلندی های جولان در سوریه و صحرای سینا در مصر را اشغال کرد. سازمان ملل متحد طی قطعنامه یی اسرائیل را به عقب نشینی از سرزمین های اشغالی دعوت کرد اما اسرائیل خودداری ورزید. پس از آن رژیم صهیونیستی شهر بیت المقدس را که تحت حاکمیت اردن بود و شهر بیت لحم و ۲۷ روستای عربی دیگر را طبق مصوبه یی که صادر کرد ضمیمه خاک خود کرد.