پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
آغاز یک تراژدی
نزدیک به ۱۴۰۰ نفر از مردم فلسطین در جنگ ۲۲روزه غزه شهید شدند. حدود ۵۳۰۰ نفر از آنها مجروح و بیشتر مردم از بعد عاطفی و انسانی با این فاجعه عظیم روبه رو شدند. ولی در این جنگی که از روز هفت دی ماه آغاز شده و تا ۲۸ دی ماه ادامه پیدا کرد، آخرین صحنه جنگ میان اسرائیل و اعراب بود؛ جنگی که سال ها است شروع شده و آغاز آن به سال ها پیش بازمی گردد. در حقیقت به دنبال تحکیم سلطه یهودی ها بر فلسطین اشغالی به تدریج گروه ها و سازمان های مبارز فلسطینی اعلام موجودیت کردند. در ۲۸ مه ۱۹۶۴، کنگره فلسطین در شهر قدس تشکیل شد و تاسیس «سازمان آزادیبخش فلسطین» را اعلام کرد. در پی آن نیز ارتش آزادیبخش فلسطین تشکیل شد و مبارزات فلسطینیان شکل جدیدی به خود گرفت. پس از اعلام موجودیت گروه ها و سازمان های عرب کشور های عربی خود را برای نوعی درگیری با اسرائیل آماده کردند.
جنگ شش روزه اعراب و اسرائیل در تاریخ ۱۹۶۷ از سوی رژیم صهیونیستی در حالی شروع شد که کشورهای عربی، خود را از قبل برای نبردی بزرگ با دشمن آماده کرده بودند. نیروهای نظامی کشورهای عربی به طرف مرزهای اسرائیل در حرکت بودند. رادیوهای این کشورها نیز دائم مارش نظامی پخش می کردند و پیروزی های اعراب را به یاد می آورند. مصر و سوریه با هم اعلام همبستگی کردند. نیروهای پاسدار صلح نیز از مناطق مرزی در نوار غزه عقب نشینی کردند. در ۱۵ ماه مه، مجموع این شرایط از جنگی درخشان و موفقیت آمیز برای اعراب حکایت داشت. جوانان شهر بیت المقدس تحقق رویای تصرف خاک آبا و اجداد خود را قریب الوقوع می پنداشتند، اما در ۵ ژوئن قبل از اینکه اعراب هرگونه اقدامی انجام دهند، با حمله غافلگیرانه تانک های رژیم صهیونیستی روبه رو شدند. چهره این شهر دگرگون شد و حالت جنگی به خود گرفت.
پس از مدت کمی نیز به اشغال نیروهای صهیونیستی درآمد. سپس ستون تانک های اسرائیلی راه شان را به سوی جنوب و مرزهای مصر بازکردند و به جلو پیش رفتند. در آن روز رژیم صهیونیستی همزمان با حملات زمینی خود، از طریق هوا نیز به فرودگاه های کشورهای مصر، اردن و سوریه حمله هوایی غافلگیرانه کرد. این جنگ که از زمین و هوا آغاز شده بود، مدت شش روز طول کشید و به جنگ شش روزه اعراب و اسرائیل مشهور شد. اسرائیل طی این جنگ، کرانه غربی رود اردن و نوار غزه و بلندی های جولان در سوریه و صحرای سینا در مصر را اشغال کرد. سازمان ملل متحد طی قطعنامه یی اسرائیل را به عقب نشینی از سرزمین های اشغالی دعوت کرد اما اسرائیل خودداری ورزید. پس از آن رژیم صهیونیستی شهر بیت المقدس را که تحت حاکمیت اردن بود و شهر بیت لحم و ۲۷ روستای عربی دیگر را طبق مصوبه یی که صادر کرد ضمیمه خاک خود کرد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست