جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

ویژگی های بی مانند مالک اشتر


ویژگی های بی مانند مالک اشتر

امام علی (ع ) این نامه را به مردم مصر در سال ۳۸ هجری آنگاه که مالک اشتر را به فرمانداری آنان برگزید نوشت :
« از بنده خدا علی امیرمومنان به مردمی که برای خدا به خشم آمدند آن هنگام که …

امام علی (ع ) این نامه را به مردم مصر در سال ۳۸ هجری آنگاه که مالک اشتر را به فرمانداری آنان برگزید نوشت :

« از بنده خدا علی امیرمومنان به مردمی که برای خدا به خشم آمدند آن هنگام که دیگران خدا را در زمین نافرمانی و حق او را نابود کردند پس ستم خیمه خود را بر سر نیک و بد مسافر و حاضر و بر همگان برافراشت نه معروفی ماند که در پناه آن آرامش یابند و نه کسی از زشتی ها نهی می کرد.

پس از ستایش پروردگار من بنده ای از بندگان خدا را به سوی شما فرستادم که در روزهای وحشت نمی خوابد و در لحظه های ترس از دشمن روی نمی گرداند بر بدکاران از شعله های آتش تندتر است او مالک پسر حارث مذحجی (۱ ) است

آنجا که با حق است سخن او را بشنوید و از او اطاعت کنید او شمشیری از شمشیرهای خداست که نه تیزی آن کند می شود و نه ضربت آن بی اثر است . اگر شما را فرمان کوچ کردن داد کوچ کنید و اگر گفت بایستید بایستید که او در پیش روی و عقب نشینی و حمله بدون فرمان من اقدام نمی کند.

مردم مصر! من شما را بر خود برگزیدم که او را برای شما فرستادم زیرا او را خیرخواه شما دیدم و سرسختی او را در برابر دشمنانتان پسندیدم . » (نهج البلاغه نامه ۳۸ )

افشای ماهیت عمروعاص

امیرمومنان (ع ) نامه ذیل را به عمروعاص در سال ۳۹ هجری پس از نبرد صفین نوشت :

« تو دین خود را پیرو دنیای کسی قرار دادی که گمراهی اش آشکار است پرده اش دریده و افراد بزرگوار در همنشینی با او لکه دار و در معاشرت با او به سبک مغزی متهم می گردند.

تو در پی او می روی و چونان سگی گرسنه به دنبال پس مانده شکار شیر هستی به بخشش او نظر دوختی که قسمت های اضافی شکارش را به سوی تو افکند پس دنیا و آخرت خود را تباه کردی درحالی که اگر به حق می پیوستی به خواسته های خود می رسیدی .

اگر خدا مرا بر تو و پسر ابوسفیان مسلط گرداند سزای زشتی های شما را خواهم داد اما اگر قدرت آن را نیافتم و باقی ماندید آنچه در پیش روی دارید برای شما بدتر است » .

پاورقی :

(نهج البلاغه نامه ۳۹ )

۱ ـ مذحج : نام قبیله مالک اشتر است .