دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
گام به گام تا یار غار
یکی از آدمهای مهمی که توی زندگی ما وجود دارد و میتواند در همه چیز زندگی ما تأثیرگذار باشد موجودی است به نام دوست! همه ما داشتن دوست را تجربه کردهایم از همان دوران کودکی تا حالا که برای خودمان خانم یا آقای با شخصیتی شدهایم! و همیشه داشتن یک دوست یار و غار برای همهمان دغدغه بزرگی بوده است و همیشه توی جمعهای مختلف دنبال آدمهایی بودهایم که با آن ها دوست شویم و تنها نمانیم. مکانهای جدید و آدمهای جدید معمولا باعث شده است که ما دنبال دوستان جدیدی باشیم تا در آن احساس غربت نکنیم اما پیدا کردن دوست همیشه و برای همه راحت و آسوده نیست، برای همین خیلیها تا بزرگ سالی یک عدد دوست هم ندارند، چه برسد به چند تا دوست! و به همین دلیل احساس ناراحتی میکنند و نیاز دارند با اطرافیانشان ارتباط برقرار کنند و با آنها دوست شوند. ارتباطات جدید و دوستان جدید نیازمند داشتن مهارت دوست یابی در محیطهای جدید است. میشود با تنهایی خداحافظی کرد اما اگر مهارت این را داشته باشیم که دوست داشته باشیم.
● خداحافظ تنهایی!
دوستان همیشه برای ما مهم بودهاند برای همین با بعضیها صمیمی شدهایم و با بعضیهای دیگر فقط رابطه دوستی و خوشحالی داشتهایم. وقتی با دوستانمان هستیم احساس خوبی داریم. این دوست که میگویند همیشه به این خاطر در زندگی ما مهم بوده است که میتوانسته باعث موفقیت یا عدم موفقیت ما بشود یعنی قابلیت این را دارد که ما را به خوشبختی برساند یا بدبختمان کند! به همین دلیل همه دائم در مورد جامعه دوستانمان به ما تذکر میدهند که مواظب باشید با چه کسی طرح دوستی میریزید و با چه کسانی مینشینید و بر میخیزید! شاید دلیل این که ما با خیلی از آدم ها که درست نمیشناسیم طرح دوستی میریزیم این است که احساس تنهایی میکنیم، یعنی آدمهایی که توانایی دوست شدن با اطرافیانشان را ندارند آسیب بزرگی میبینند! این جور آدمها چون توانایی ایجاد ارتباط دوستی با کسی را ندارند به هر آدمی به عنوان دوست راضی میشوند و هر کسی به آنها روی خوش نشان دهد با او دوستی میکنند، برخلاف بعضیها که با عالم و آدم دوستی میکنند این افراد در یک جمع جدید و در یک شرایط تازه نمیتوانند با اطرافیانشان ارتباط برقرار کنند به همین دلیل همیشه حتی میان ۱۰۰ نفر آدم تنها هستند و با یک نفر هم رابطه دوستانه ندارند مگر اینکه کسی آنها را به دوستی دعوت کند. البته این افراد نه اینکه نخواهند دوستی داشته باشند برعکس خیلی دلشان میخواهد اما توانایی دوستیابی ندارند، اگر شما هم جزو آن دسته آدمهایی هستید که احساس تنهایی میکنید باید مهارت دوستیابی را یاد بگیرید و برای پیدا کردن چند دوست خوب این چند گام را بردارید تا موفق شوید:
● گام اول
▪ برداشت اول برداشت سرنوشتساز
اولین ملاقات و اولین رویارویی با افراد جدید اهمیت زیادی در ارتباطات بعدی ما دارد یعنی رفتار، گفتار و حرکات شما در اولین دیدار اهمیت زیادی در برداشت دیگران نسبت به شما دارد و میتواند اثرات منفی یا مثبتی در ذهن آنها به جا بگذارد. تصور کنید در اولین روز دانشگاه شما سر کلاس سوتی بدهید مثلا کیفتان از دستتان پرت شود روی پای یک نفر آن وقت نوع حرکت شما در برداشتن کیف، عذرخواهی کردن و عکس العملی که در این موقعیت نشان میدهید میتواند برداشتهای متفاوتی در ذهن همکلاسیهای جدیدتان ایجاد کند. آنها میتوانند شما را یک فرد دست و پا چلفتی یا یک فرد مؤدب و یا یک آدم سر به هوا و یا یک دانشجوی با ابهت تصور کنند و بهخاطر داشته باشند.
● گام دوم
▪ رفتارهای کلیدی و طلایی
اینکه شما در برخورد خود در یک محیط جدید چگونه صحبت میکنید و از چه کلماتی استفاده میکنید تأثیر زیادی در نگاه افراد به شما دارد. یعنی شما وقتی با دیگران برخورد میکنید به آنها نگاه میکنید، لبخند میزنید، صحبت میکنید یا نه سکوت میکنید و... نوع عکس العملهای شما در ارتباطهای جدید میتواند در ایجاد رابطه دوستی اثر بخش باشد.
● گام سوم
▪ با سؤال شروع کنید
اگر شما میخواهید یک رابطه دوستی را ایجاد کنید، یکی از روشها در اولین برخوردها سؤال کردن است. بهتر است در اولین دیدارها سریع پسرخاله نشوید و سؤالات شخصی نپرسید سؤالاتی که بله- خیر دارد را هم نپرسید، چون جواب کوتاهشان باعث میشود ارتباط اولیه هم کوتاه باشد وقتی طرف مقابلتان دارد جواب سؤال شما را میدهد به حرفهای او فکر کنید نه به صحبتهایی که در سر دارید چون توجه شما به صحبتهای او را کم میکند و نشان میدهد که شما حواستان نیست.
● گام چهارم
▪ پرحرفی نکنید
قبلا هم گفتیم اصلا خوب نیست همان ابتدا احساس صمیمیتتان گل کند و شروع کنید به توضیح دادن تاریخچه زندگی خود و اجدادتان! کمی حرفهایی که میزنید را بودجه بندی کنید و همه آنها را توی یک ساعت و پشت سر هم نگویید. در هنگام صحبتهای دو طرفه توی حرف دیگران نپرید و صحبت آنها را قطع نکنید، وقتی از شما سؤال میشود مفصل و چند جلدی جواب ندهید! دائم موضوع صحبت را عوض نکنید و کمی هم به طرف مقابلتان توجه کنید.
● گام پنجم
▪ طرف مقابلتان را هم ببینید
وقتی با یک نفر وارد صحبت و گفتوگو میشوید سرتان را نیندازید پایین و شروع کنید به حرف زدن یا برای خودتان تندتند حرف به هم نبافید در حین صحبت اگر کمی به طرف مقابلتان نگاه کنید اتفاق خوبی میافتد یعنی به حالتهای چهره، رفتارها و حرکاتی که از خودش در برابر صحبتهای شما نشان میدهد توجه کنید تا حداقل متوجه شوید طرف علاقهای به حرفهای شما دارد یا نه اگر دیدید بیحوصله و با خستگی نگاهتان میکند از خودتان کمی شعور به خرج دهید و صحبت را کوتاه کنید.
● گام ششم
▪ خودتان را وارد بازی کنید
وقتی عدهای دارند درباره موضوعی صحبت میکنند و شما تمایل دارید که با آنها وارد گفتوگو شوید و البته دوستی را شروع کنید خودتان را وارد بازی کنید یعنی خیلی مؤدبانه با رفتار و گفتارتان نشان دهید که دوست دارید با آنها دوست شوید نگاه مشتاقانه، تبسم، حرکات میمیک صورت و... میتواند نشان دهد که شما مشتاق هستید.
● گام هفتم
▪ تعادل داشته باشید
قرار نیست همان ابتدای آشنایی آتش بزنید به ریشه خودتان و همه زندگیتان را بریزید روی دایره! بهتر است در افشاسازی خود تعادل به خرج دهید و سعی کنید همانقدر که از خودتان اطلاعات میدهید از طرف مقابلتان هم اطلاعات بگیرید بعد از مدتی از آشنایی معمولی میتوانید رابطه عمیق و دوستانهای داشته باشید. فقط کافی است از هول حلیم توی دیگ نیفتید.
● گام هشتم
▪ افسرده نشوید
یادتان باشد همه ارتباطات به دوستی تبدیل نمیشود و موفقیت آمیز نیست و ممکن است برای همیشه قطع شود. در این صورت احساس طرد شدن را در خود کنترل کنید و بپذیرید که قطع شدن یک رابطه به معنی بد بودن شما نیست، ممکن است شما آدمها نیازها و خواستهها و علائق شما شبیه هم نبوده باشد و نتوانید به علائق هم احترام بگذارید و آن را برآورده کنید پس قطع شدن هر رابطهای را به خودتان نگیرید.
نویسنده: وجیهه محمدپور مقدم
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست