جمعه, ۱۵ تیر, ۱۴۰۳ / 5 July, 2024
مجله ویستا

با میوه و سبزیجات سلامتی خود را تضمین کنید


با میوه و سبزیجات سلامتی خود را تضمین کنید

یافته‌های جدید محققان نشان می‌دهد در نظرگرفتن برنامه غذایی که غنی از میوه‌ها و سبزیجات تازه باشد می‌تواند احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی ـ عروقی، فشار خون بالا و بعضی سرطان‌ها …

یافته‌های جدید محققان نشان می‌دهد در نظرگرفتن برنامه غذایی که غنی از میوه‌ها و سبزیجات تازه باشد می‌تواند احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی ـ عروقی، فشار خون بالا و بعضی سرطان‌ها را کاهش دهد. فکر می‌کنید بهترین میوه‌ها و سبزیجات در این فصل چیست؟

به گفته متخصصان تغذیه، توت فرنگی، آناناس، اسفناج، کلم بروکلی و سبزیجاتی که برگ‌های سبز دارند و در این فصل سال در بسیاری از مناطق در دسترس است بهترین گزینه برای یک برنامه غذایی سالم است. یک برنامه غذایی که سرشار از میوه، سبزیجات، غلات و حبوبات باشد تضمین‌کننده سلامت شما در برابر ابتلا به بیماری‌های سرطانی است. اگر در انتخاب از میان انواع مختلف میوه‌ها و سبزیجات، گروهی را انتخاب کنید که تنها متعلق به همان فصل باشد، می‌توانید سلامت بدنتان را در بلند مدت تضمین کنید و از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها مصون بمانید.

یک فنجان توت فرنگی حاوی ۴۶ کالری انرژی است و احتمال ابتلا به سرطان‌های سینه، پوست، مثانه، مری و ریه را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد. هنگام خرید، توت فرنگی‌هایی را انتخاب کنید که قرمز رنگ بوده و بافت آنها سفت و محکم است و کلاهک سبز رنگ میوه روی آن وجود دارد.

یک فنجان آناناس نیز حاوی ۸۲ کالری انرژی است. این میوه فاقد هر گونه چربی و سرشار از ویتامین C است. در انتخاب آناناس باید دقت داشته باشید و میوه‌ای را انتخاب کنید که هیچ نقطه تیره رنگی روی پوست آن وجود نداشته باشد.

یک فنجان اسفناج ۷ کالری انرژی به بدن می‌رساند. اسفناج حاوی فیبر و آنتی‌اکسیدان‌هایی است که از بدن در برابر ابتلا به سرطان‌های دهان و حنجره محافظت می‌کند. برگ‌های ترد و سبز که اثری از آسیب حشرات در سطح آنها یافت نمی‌شود بهترین گزینه است.

یک فنجان کلم بروکلی خرد شده که بدون افزودن نمک یا روغن پخته شده باشد ۳۰ کالری انرژی به بدن می‌رساند. کلم بروکلی نیز سرشار از فیبر و آنتی‌اکسیدان‌هاست و می‌تواند سد نفوذناپذیری در برابر ابتلا به بعضی از انواع سرطان‌ها ایجاد کند. در انتخاب کلم بروکلی باید دقت کافی داشته باشید و آنهایی را انتخاب کنید که بی‌بو، سفت و محکم و گلچه‌های آن به رنگ سبز مایل به آبی است. به طور کلی سبزیجاتی که برگ‌های سبز دارند می‌تواند گزینه مناسبی برای بهبود وضعیت سلامت بدن باشد و تنها نکته‌ای که در انتخاب این گروه از سبزیجات باید به دقت مورد توجه قرار گیرد این است که حتما باید برگ‌های تازه و ترد که هیچ اثری از تغییر رنگ یا آسیب‌دیدگی در آن یافت نمی‌شود را انتخاب کنید.

پرنیان قربانپور

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی