یکشنبه, ۲۶ اسفند, ۱۴۰۳ / 16 March, 2025
چای سیاه با بهترین عطر و طعم

پائیز با خود چای را به خانهها میآورد. هر چقدر که روزها کوتاه میشوند، مردم بیشتر به نوشیدن چای تمایل پیدا میکنند. چای یکی از ارزانترین و محبوبترین نوشیدنیها است که متداولترین نوع آن چای سیاه است.
هر کدام از انواع چای سیاه رنگهای مختلفی را در فنجان از خود به جا میگذارند، از قرمز متمایل به قهوهای گرفته تا نارنجی درخشان و مسلما هر کدام از این انواع عطر و طعم متفاوتی دارند. برخی قویتر و کمی تلخ هستند و برخی دیگر ته مزهای شیرین و عطر گل دارند. چای مناطق آسام، سیلان و دارجیلینگ در هند از محبوبترین انواع چای سیاه هستند.
مشهورترین مناطق کاشت چای
آسام واقع در شمال هند بزرگترین منطقه کاشت چای جهان است که چای آن طعمی قوی دارد اما در مقابل رنگ آن روشنتر و طعم آن نیز ملایمتر است. چای سیلان در سریلانکا کاشت میشود. سیلان نام سابق سریلانکا است.
چای دارجیلینگ هم از دیگر چایهای مشهور جهان است که در هند کاشت میشود و نام خود را از منطقهای در کشور هند به نام دارجیلینگ گرفته است. این منطقه بین دو کشور نپال و بوتان قرار دارد.
چای در این منطقه در سه مرحله برداشت میشود. چای برداشتشده در مرحله نخست طعم تازهای دارد و بسیار معطر است. اما محصول برداشت دوم قویترین طعم را دارد که به آن برداشت تابستانی هم میگویند. برداشت سوم با طعم ملایم و رنگ روشن، شباهت زیادی به برداشت نخست دارد.
چای تلخ مزه آرامشبخش است
برای بدست آوردن عطر و طعم ایدهآل چای سیاه باید به چند نکته توجه کرد. مهمترین نکته این است که چای باید خوب دم بکشد. یکی دیگر از این نکات، استفاده از آب به اصطلاح "نرم" است تا چای تلخ مزه نشود. آب مورد استفاده حاوی آهک را باید چندین بار جوشاند تا سختی آب کمتر شود.
همچنین هنگام دم کردن باید به مقدار چای خشکی که داخل آب جوشیده ریخته میشود، توجه کرد.
"فرانک اشتوسل" کارشناس انواع چای توصیه میکند که برای آماده کردن یک لیتر چای، تنها لازم است که ۱۲ گرم برگ خشک چای استفاده شود. او همچنین به کسانی که چای تلخ دوست ندارند پیشنهاد میدهد که پروسه دم کشیدن چای را کوتاهتر کنند. البته او به این نکته هم اشاره میکند که چای تلخ در عین حال آرامشبخش هست. در صورتی که اگر چای تنها برای مدتی کوتاه دم بکشد، تحریککننده اعصاب است.
زمان مناسب برای دم کشیدن چای بستگی به اندازه برگهای خشک چای نیز دارد. به طور مثال هنگامی که تکه برگهای خشک بسیار کوچک باشند، آب جوشیده زودتر رنگ و بوی چای را به خود میگیرد.
دویچه وله
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست