پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
خانه ابدی تهرانی ها کجاست
![خانه ابدی تهرانی ها کجاست](/web/imgs/16/151/zlub21.jpeg)
در تهران، آرامگاه و گورستان های متعددی وجود دارد و گورستان اصلی و شناخته شده این استان، بهشت زهرا است. بهشت زهرا به قدری بزرگ است که با ورود به آن گویا وارد شهر مرده ها شده اید. خیابانبندی و بلوک و پلاک و ... انسان های دفن شده در آنجا برای خودشان نشانی درست و دقیقی دارند و خانه شان را می توان به راحتی پیدا کرد. اما گورستان های دیگری هم در تهران هستند که یا در کنار امامزاده ها واقع شده اند، یا مخصوص قشر خاصی از مردم همچون هنرمندان هستند. برای آشنایی با آنها با ما همراه باشید.
گورستان بهشت زهرا تهران
بهشت زهرا بزرگ ترین گورستان دایر شهر تهران است که گنجینه ها و یادگارهای گرانبها و جاودان تاریخ معاصر، به ویژه انقلاب اسلامی را در خود جای داده است. گورستان بهشت زهرا شهدای انقلاب اسلامی از جمله شهدای روز تاریخی ۱۷ شهریور، شهدای دفتر حزب جمهوری اسلامی، شهدای هشت سال جنگ تحمیلی، مقبره آیت الله طالقانی و دیگر شهدای انقلاب اسلامی را در خود جای داده است. مرقدامام خمینی(ره) نیز در جوار این گورستان ارزش تاریخی آن را در حد یک زیارتگاه ملی افزایش داده است.
گورستان ظهیرالدوله تهران
گورستان ظهیرالدوله، در انتهای خیابان دربند در باغی مصفا به مساحت ۳ هزار متر مربع واقع شده است. این گورستان مدفن بسیاری از هنرمندان، شاعران و نویسندگان معاصر ایران، چون رهی معیری، ایرج میرزا، فروغ فرخزاد و بسیاری دیگر از هنرمندان است که وابسته به انجمن اخوت می باشد. این محل به ظهیرالدوله تعلق داشته است. ظهیرالدوله به علت علاقه به درویش خان که موسس انجمن اخوت بوده، این باغ را به انجمن هدیه کرد. ساعات بازدید از این گورستان همه روزه غیر از پنجشنبه ها و جمعه ها از ۹ صبح تا ۵ بعد از ظهر می باشد.
«اگر به خانه من آمدی برای من ای مهربان چراغ بیاور
و یک دریچه که از آن
به ازدحام کوچه خوشبخت بنگرم.» فروغ فرخزاد
گورستان دولت تهران
مساحت گورستان دولت ۲ هزار متر مربع است. این گورستان در خیابان دولت (قلهک) قرار گرفته و وابسته به سفارت انگلیس است. تاریخ آخرین دفن در این گورستان به ۴۵ سال پیش برمی گردد و در حال حاضر یادبودی از جنگ جهانی دوم است.
سایر گورستان های تهران
برخی از گورستان های اقلیت های مذهبی و اقوام دیگر عبارتند از: ارامنه، کلیمیان، هندوها، مسیحیان (وابسته به سفارت انگلیس) آشوری ها و همچنین گورستان روس ها در زمینی به مساحت یک هکتار در خیابان وثوق و گورستان ارامنه و فرانسوی ها و ایتالیایی ها در زمینی به مساحت سه هکتار در همان خیابان قرار دارد.
مقبره های دیلمی و سلجوقی ری
مقبره های دیلمی و سلجوقی یا کوه نقاره خانه که مربوط به دوران سلجوقی است از یادگارهای تاریخی شهرری بوده و با شماره ۲۰۳ به ثبت رسیده است.
مجموعه گورستان های مسیحیان
در زمین های سلیمانیه و دولاب تهران، مقابر و گورهای مربوط به مسیحیان ارامنه، روس، یونانی، فرانسوی و لهستانی جای دارد. در گورستان ارامنه سنگ قبرهایی از ۱۵۰ سال پیش به جای مانده است. در گورستان لهستانی ها قبور برخی سربازان کشته شده جنگ جهانی دوم به چشم می خورد.
گورستان روس و یونان با مقبره زیبای شاهزاده گرجی ارتودکس مذهب، در مساحتی حدود ۸۰۰۰ متر مربع، مقبره سرباز گمنام جنگ جهانی دوم را با ستاره ای سرخ بر فراز آن، در دل خود جای داده است. در گورستان کاتولیک ها و آشوریان، کتیبه های طولی و عرضی در اشکال گوناگون مشاهده می شود.
از دیگر گورستان های قدیمی می توان از گورستان بی بی زبیده ، امامزاده عبدالله ، امامزاده علی اکبر ، امامزاده اسماعیل و ... نام برد.
امامزاده پنج تن(ع)
بر فراز تپههایی در شرق تهران و کوهپایههای شمال شرقی در خیابان شهید فرشادی، آنجا که آبادی شمسآباد تمام میشود و خانهها و باغهای منطقه خوش آب و هوای لویزان آغاز میشود، بقعهای قرار دارد که به امامزادگان پنج تن لویزان شهرت یافته است. گورستانی نیز در کنار بنای امامزاده قرار دارد.
امامزاده اسماعیل ابن موسی ابن جعفر (ع)
امامزاده اسماعیل از پسران امام موسی بنجعفر (ع) است و از نظر شجرهنامه، اصالت، اعتبار و صحت دارد. این آرامگاه در شمال بزرگراه آیتالله صدر و جنوب چیذر واقع شده و از خیابان پاشاظهری نیز به آن دسترسی هست. گورستانی نیز در کنار بنای امامزاده قرار دارد.
امامزاده صالح (ع) تجریش
امامزاده صالح نام آرامگاهی در محله تجریش تهران است.این آرامگاه را منسوب به صالح پسر امام موسی کاظم (ع) میدانند.
بقعه متبرکه امامزادگان سید ابراهیم و سید اسماعیل (ع)
این بقعه مطهر که معروف به امامزاده قلعه شیخ است، در قسمت شرقی بخش کهریزک در محله قلعه شیخ و در امتداد خیابانی که به طرف آسایشگاه معلولین کهریزک میرود واقع شده و اطراف آن قبرستان عمومی محل قرار دارد.
امامزاده زید ابن علی (ع)
امامزاده زید (ع) با کنیه ابوالحسن (ع) از نوادگان امام زینالعابدین (ع) است. بقعه و بارگاه ایشان در محله صادقیه (نعمت آباد)، جاده ساوه قرار دارد که در میان گورستان عمومی واقع شده است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست