چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

چارهء ویندوز بدون سی دی


چارهء ویندوز بدون سی دی

وقتی اقدام به خرید کامپیوتر مخصوصا از شرکتهای معروف میکنید, معمولا بشما کامپیوتری با ویندوز نصب شده داده میشود که فاقد سی دی ویندوز, همراه کامپیوتر میباشد

وقتی اقدام به خرید کامپیوتر مخصوصا از شرکتهای معروف میکنید، معمولا بشما کامپیوتری با ویندوز نصب شده داده میشود که فاقد سی.دی ویندوز، همراه کامپیوتر میباشد. با وجود اینکه شما پول برای ویندوز داده اید اما عملا آنرا فقط روی هارد دیسک کامپیوتر دارید و اگر اتفاقی بیافتد نمیتوانید آنرا دوباره نصب نمائید. سایت کامتونت به آدرس www.ComeToNet.com در این مطلب بشما یاد میدهد که چگونه برای چنین کامپیوتری اقدام به تهیه سی دی ویندوز بنمائید.

متاسفانه فروشندگان دلواپس دیتای شما نیستند و همان دیسکهای بازیاب را بشما میدهند و از اصل سی دی ویندوز خبری نیست. اگر به چنین کامپیوترهایی برخوردید که فاقد سی دی ویندوز بود اما ویندوز XP در آن نصب شده بود به روش ساده زیر میتوانید از روی آن یک سی دی ویندوز برای خود درست کنید تا در روز مبادا بتوانید از آن استفاده نمائید.

اکثر کامپیوترهای صاحب نام مانند Dell و Gateway هرچند دارای ویندوز XP نصب شده هستند اما فاقد سی دی ویندوز میباشند. در این بین کامپیوترهای لپ تاپ هم مستثنی نیستند و همین مشکل را دارند.

مایکروسافت میگوید که هر کامپیوتر آماده شده با ویندوز باید راهی برای بازیابی ویندوز در اختیار یوزر قرار دهد. در این راه تعداد زیادی از کامپیوترها با سی دی Restore ویندوز XP فروخته میشوند که در نهایت میتواند هارد دیسک کامپیوتر شما را به حالت ایتدایی در کارخانه درآورد که بدین ترتیب تمام دیتای کامپیوتر شما پاک خواهد شد.

ابتدا باید در کامپیوتر، درایو با قابلیت نوشتن روی سی دی داشته باشید تا بتوانید چنین سی دی را درست کنید. سپس در هارددیسک کامپیوتر به دنبال فلدری بنام i۳۸۶ بگردید که احتمالا در دیرکتوری اصلی یا root درایو C یا C:\Windows وجود دارد. شاید سیستم شما دارای چند فلدر i۳۸۶ باشد. در چنین صورتی بدنبال نمونه ای بگردید که دارای تعداد بیشتری فایل بوده که اکثر آنها دارای علامت _ در انتهای پسوند یا extension نامشان هستند. در ضمن باید فایلهای اجرایی با پسوند exe مانند expand.exe و regedit.exe و winnt۳۲.exe هم موجود باشد.

این فلدر را در سی دی کپی کرده و آنرا جای امنی بگذارید که برایتان قابل دسترس باشد. حال در مواقع ضروری که ویندوز کامپیوتر دچار مشکل شد میتوانید از این سی دی برای نصب مجدد ویندوز استفاده کنید.

یادتان باشد که Product Key به تعدا ۲۵ حرف برای نصب ویندوز را هم حتما یادداشت کنید زیرا هنگام نصب ویندوز بدان احتیاج خواهید داشت. این عدد را میتوانید در پشت کامپیوترتان یا در کف نوت بوکتان یا در همان دوروبرها بیابید. شاید این عدد در کتابچه های همراه کامپیوتر آمده باشد.

اما این دیسک، قابل راه اندازی یا بعبارتی bootable نیست و شما نیاز به یک نمونه از این نوع دیسک دارید تا پروسه نصب را آغاز کند. برنامه رایگان ایجاد سی دی راه انداز Bart که میتواند از سی دی ویندوز یا فلدر i۳۸۶ برایتان سی دی راه انداز بسازد را میتوانید از آدرس www.nu۲.nu/pebuilder دانلود کنید.

دیالوگ باکس اصلی برنامه BartPE را باز کرده و فلدر یا درایو شامل فلدر i۳۸۶ را انتخاب کنبد. توجه کنید که خود فلدر را انتخاب نکنید. انتخاب Create ISO image را علامت زده و روی Burn to CD کلیک کنید. سپس درایو CD-RW را از منوی Device انتخاب نمائید. اگر برنامه PE Builder درایو سی دی شما را پشتیبانی نکرد، روی فایل iso ایجاد شده با PE Builder دابل کلیک کنید تا برنامه اصلی نوشتن روی سی دی کامپیوترتان فعال شود. آنگاه از آن استفاده کرده و فایل را روی سی دی بنویسید.

اگر ویندوز کامپیوتر دچار مشکل شد، برای نصب دوباره ویندوز روی کامپیوترتان، آنرا با سی دی ایجاد شده با BartPE راه اندازی کنید و Go و Programs و A۴۳ File Management Utility را انتخاب نمائید. به روی فلدر i۳۸۶ هارددرایو بروید (از فلدر i۳۸۶ روی سی دی استفاده نکنید). روی winnt۳۲.exe دابل کلیک کنید تا عمل نصب شروع شود. وقتی برنامه نصب تمام شد، کامپیوتر را راه اندازی مجدد یا reboot کرده و سی دی را خارج کنید و از منوی ظاهر شده انتخاب Microsoft Windows XP Setup را انتخاب نمائید. عمل نصب از جایی که قطع شده بود پیگیری میشود.