سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
برداشت آخر ایتالیا فرانسه
۶۱، ۶۲، ۶۳ و سرانجام شصت و چهارمین و آخرین بازی جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان از راه رسید. دیدار پایانی جام هجدهم نقطه پایانی و ایستگاه آخر هجدهمین دوره بزرگترین رخداد ورزشی فوتبال در جهان خواهد بود. رخدادی كه در یك كشور اروپایی میان دو تیم از قاره سبز به وقوع خواهد پیوست: فرانسه ایتالیا.
امشب در دیدار پایانی جام جهانی به قضاوت اوراسیو الیسوندو داور آرژانتینی (آقای داور بازی افتتاحیه!) میان تیمهای ایتالیا و فرانسه در ورزشگاه تاریخی المپیك برلین برگزار خواهد شد تا با انجام آن پرونده جام هجدهم برای همیشه بسته شود.
●● پیشینه قهرمانی
● ایتالیا:
لاجوردیپوشان در حالی پای به این فینال میگذارند كه پیش از این هم در چند دوره پیشین جامهای جهانی توانسته بودند به این مهم دست یابند. دستاورد ایتالیاییها از پنج دوره حضورشان در دیدارهای پایانی جام جهانی سه قهرمانی و دو مقام نایب قهرمانی این رقابتها بوده است.
آخرین قهرمانی ایتالیا به شش دوره قبل در سال ۱۹۸۲ و در كشور اسپانیا برمیگردد. یعنی درست بیست و چهار سال پیش. «آتزوریها» در دیدار نهایی آن دوره از رقابتها با شكست سه بر یك آلمان غربی توانستند برای سومین بار جام قهرمانی را به خانه ببرند. ایتالیا پیش از این دو بار دیگر در سالهای ۱۹۳۴ و ۱۹۳۸ قهرمانی جهان را جشن گرفته بود. این تیم در سال ۱۹۳۴ و در دومین دوره برگزاری رقابتهای جام جهانی كه میزبانی آن را نیز بر عهده داشت؛ توانست با شكست چك اسلواكی برای نخستین بار قهرمان جهان شود. چهار سال بعد یعنی در سال ۱۹۳۸ و در فرانسه دومین قهرمانی ایتالیا در جامهای جهانی رقم خورد.
ایتالیا در دیدار پایانی آن دوره با پیروزی بر مجارستان قهرمان سومین دوره جام جهانی شد؛ اما، دو نایب قهرمانی ایتالیا از دیگر دستاوردهای پانزده دوره حضور این تیم در جامهای جهانی است و جالب آنكه در هر دوی این نایب قهرمانیها به دست برزیل رقم خورده است. ایتالیا دیدارهای پایانی جامهای جهانی ۱۹۷۰ مكزیك و ۱۹۹۴ امریكا را به برزیل واگذار كرد تا با حسرت كسب جام به خانه بازگردد.
ایتالیا با قهرمانی در جام جهانی ۱۹۷۰ میتوانست جام ژول ریمه را برای همیشه به خانه ببرد؛ اما، این افتخار نصیب برزیل و پله شد.
مربیگری ایتالیا را در دو قهرمانی نخستش ویتوریو پوتسو بر عهده داشت؛ اما، ایتالیا یك بار هم در سال ۱۹۹۰ در رقابتهایی كه میزبانیاش را خود به عهده داشت، میتوانست فینالیست رقابتها باشد؛ اما، در آن دوره در مرحله نیمه نهایی مغلوب آرژانتین كارلوس بیلاردو، مارادونا و كانیگیا شدند و در نهایت به مقام سومی رضایت دادند. ایتالیا در اروپا هم یك بار قهرمان جام ملتهای این قاره شده است.
● فرانسه:
«خروسها» از یازده بار حضورشان در مرحله نهایی جامهای جهانی تنها یك بار در سال ۱۹۹۸ و در خانه توانستند قهرمانی جهان را جشن بگیرند. این كشور كه دو بار در سالهای ۱۹۳۸ و ۱۹۹۸ میزبان جام جهانی بوده است از سه بار حضور خود در مرحله نیمه نهایی رقابتها تنها یك بار در سال ۹۸ قهرمان جهان شد و اكنون میرود تا با بازیكنانی این قهرمانی را تكرار كند كه در فرانسه نیز تعدادی از آنها حضور داشتند. آنها دو بار در اروپا قهرمانی جام ملتها را به دست آوردهاند كه آخرین آنها به سال ۲۰۰۰ برمیگردد.
●● مسیر طی شده
● ایتالیا:
غنا نخستین حریف مردان مارچلو لیپی در جام جهانی بود كه با دو گل از حریفش شكست خورد. ضعیفترین بازی ایتالیا در جام جهانی آلمان در دومین بازی این تیم برابر امریكا رقم خورد. چراكه ایتالیای ده نفره نتوانست امریكای نه نفره را شكست دهد و با یك تساوی دو تیم میدان بازی را ترك كردند. اما ایتالیا كه بیم حذفش از جام جهانی میرفت با پیروزی در آخرین دیدار گروهی برابر لشكر آسیب دیده چك توانست با هفت امتیاز و به عنوان سرگروه گروه E پای به مرحله بعد این رقابتها بگذارد.
حریف ایتالیا در مرحله یك هشتم نهایی استرالیاییها بودند. ایتالیا كانگوروها را در پنالتی مشكوك دقیقه سوم وقتهای تلف شده بازی از پای درآورد تا باز هم به ادامه رقابتها بیندیشد. اوكراین تازه وارد به جام جهانی هم در مرحله یك چهارم نهایی با سه گل برابر ایتالیای پرتجربه سر تعظیم فرود آورد تا جایگاه تجربه در جامهای جهانی مشخص شود.
آلمان میزبان حریف مرحله نیمه نهایی لاجوردیپوشان بود. میزبان سرمست از شكست آرژانتین در حالی كه در پایان وقتهای اضافی بازی به ضربههای پنالتی و تكرار پیروزی در این ضربهها برابر ایتالیا میاندیشید در نهایت با گلهای دقیقه۱۱۹ و ۱۲۱ فابیو گروسو و آلساندرو دل پیرو و در عین حیرت و ناباوری تماشا كرد كه چطور این كشور چكمهیی شكل نقشه جغرافیا در خانه آنها به دیدار پایانی راه یافت و میزبان را در حسرت حضور در فینال جای گذاشت.
● فرانسه:
گویا روند ناكامیهای خروسها كه از جام جهانی ۲۰۰۲ كره و ژاپن شروع شده بود به این جام نیز كشیده شد. خروسها كه پس از گلزنی امانوئل پتی در جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه دیگر نتوانستند در جام جهانی ۲۰۰۲ گلزنی كنند در بازی نخست خود در آلمان هم دچار همان سرنوشت شده بودند.
سویس و كرهجنوبی دو تیمی بودند كه در دو بازی نخست مرحله گروهی موفق به متوقف كردن فرانسه و گرفتن امتیاز از زیدان و هم تیمیهایش شده بودند. فرانسه كه با دو امتیاز از دو بازی نخست گروهی در آستانه حذف از رقابتها و بازگشت به خانه بود به دیدار توگو رفت. البته این در حالی بود كه آنها زینالدین زیدان كاپیتان خود را به دلیل دو كارته بودن در اختیار نداشتند؛ اما، دو گل نیمه دوم ویرا و آنری به نجات مردان دومنك آمد تا خروسها به هر زحمتی كه بود به عنوان تیم دوم گروه G به سلامت از مرحله گروهی عبور كنند؛ اما، از اینجای جام به بعد از آن فرانسه پیر و بدشانس خبری نبود.
غول خفته بیدار شد. آنها در مرحله یك هشتم نهایی اسپانیای مدعی را با سه گل در هم كوبیدند. زیدان برزیل را در مرحله یك چهارم نهایی دوباره همانند دیدار پایانی جام جهانی ۹۸ مقهور قدرت خود ساخت و تك گل آنری داغ جام را به دل رونالدو و رونالدینیو گذاشت. فرانسه در نیمه نهایی هم همانند آنچه كه در یورو ۲۰۰۰ بر سر پرتغال آورده بود این تیم را كنار زد تا در میان بهت و حیرت همگان مدعی نخست حذف از مرحله گروهی خود را در فینال برابر ایتالیا حاضر ببیند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست