دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

طرز تنظیم روابط با همسر جدید


طرز تنظیم روابط با همسر جدید

در هفته‌های قبل با هم در مورد ازدواج مجدد و تشکیل یک خانواده جدید صحبت کردیم. صحبت‌های ما به اینجا رسید که اگر به هر دلیلی همسر خود را از دست داده‌اید و دارای فرزند هستید؛ تا هنوز …

در هفته‌های قبل با هم در مورد ازدواج مجدد و تشکیل یک خانواده جدید صحبت کردیم. صحبت‌های ما به اینجا رسید که اگر به هر دلیلی همسر خود را از دست داده‌اید و دارای فرزند هستید؛ تا هنوز فرزند شما کوچک است، فرد مورد نظرتان را شناسایی و برای ازدواج با او اقدام نمایید؛ چون بچه‌ها هر چه کوچک‌تر باشند، راحت‌تر می‌توانند والد جدید را بپذیرند و شما به عنوان والد او راحت‌تر می‌توانید با فراگیری یک‌سری مهارت‌ها به شیوه‌ای رفتار کنید که فرزندتان کمترین آسیب را از ازدواج مجدد شما ببیند. همان‌طور که قبلا هم اشاره کردم یکی از دغدغه‌های بچه‌های طلاق یا بچه‌هایی که در اثر مرگ یکی از والدین خود را از دست داده‌اند، این است که مبادا حادثه‌ای رخ دهد و والد دیگرشان را هم از دست بدهند و مجبور شوند با پدربزرگ و مادربزرگ یا دیگر اعضای خانواده زندگی کنند. قرارمان این شد که این هفته به برخی از نکات ظریف دیگر در رابطه با خانواده جدیدی که تشکیل داده‌اید و متشکل از خود شما، فرزندتان و همسر جدید شما و یا احتمالا فرزند اوست، اشاره کنیم...

برخی از شما فکر می‌کنید در نام‌ها، یک معجزه نهفته است و اگر بتوانید فرزندتان را مجبور کنید به خانم شما «مادر» بگوید و یا همسرتان را «پدر» خطاب کند، موفق شده‌اید که رابطه صحیحی را بین آنها شکل دهید؛ درحالی که حس و عشق بین آدم‌هاست که نام را از درون خود متبلور می‌کند و هرگز از دل نام، احساس و علاقه بیرون نمی‌ریزد. پس شما که قرار است با هم ازدواج کنید قبل از ازدواج و حتی قبل از اینکه فرزند همسرتان را ببینید، باید با یک مشاور راجع به چگونگی رفتار کردن با یکدیگر صحبت کنید. من یک نکته بسیار اساسی را خلاصه‌وار مطرح می‌کنم و آن اینکه شما باید بدانید هرگونه رابطه شما از فیلتر یک موجود زنده (همان فرزندتان) خواهد گذشت. پس باید شما به عنوان پدر، یاد بگیرید که اگر قرار است یک هدیه برای همسرتان بگیرید، حتما باید همراه با دختر یا پسرکوچولوی خودتان بروید و از او بخواهید در انتخاب هدیه کمک‌تان کند و از او تشکر کنید. سپس به او بگویید که مثلا: «آن هدیه‌ای که برای مامانت خریدی را به او بده.» بهتر است تا مدت‌ها احساسات خودتان را از کانال ارتباطی فرزندتان به یکدیگر منتقل کنید تا او بتواند حس کند که با شما غریبه نیست و آن خانم یا آقای تازه‌وارد اصلا قصد ندارد که پدر یا مادرش را از او بگیرد. اگر شما به تنهایی بروید و برای فرزندتان یک هدیه و برای همسرتان یک هدیه بگیرید، یقین بدانید اولین بذر دشمنی را در دل این بچه کاشته‌اید. شما مادر عزیز نیز باید بدانید که اگر به فرض مثال، برای همسرتان میوه آماده می‌کنید، از فرزندتان بخواهید این میوه را به پدرش بدهد. گاهی اوقات ممکن است با حالتی پرخاشگرانه بگویید که «یعنی چه؟! ما حق نداریم یک کادو برای هم بخریم؟!» جواب این است که بله، تا اطلاع ثانوی باید اوضاع چنین باشد تا این رابطه شکل بگیرد وگرنه رابطه هنوز شکل‌نگرفته، خراب خواهد شد.

دکتر بدری‌سادات بهرامی

مشاوره خانواده و مدرس دانشگاه