سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
تعریف خشونت و تبعیض علیه زنان طبق اعلامیه 1993 سازمان ملل متحد
در اعلامیه ای که در کنوانسیون 1979 سازمان ملل به تصویب رسید مشخصا ماده ای در رابطه با خشونت وجود نداشت و تنها به برابری شرایط کار زنان و زندگی زناشویی و انحلال آن اشاره می شد .
اما در سال 1993 کمیته ی مقام زنان که زیر نظر کمیته حقوق بشر قرار داشت اعلامیه ای را به تصویب سازمان ملل متحد رساند در این اعلامیه خشونت علیه زنان بطور روشن اعلام شد ، مفاد این اعلامیه بار ها تکرار واکثر کشور های جهان حتی ایران نیز آن را امضا کرد و روز 25 نوامبر نیز به عنوان روز جهانی خشونت علیه زنان اعلام گردید .
این اعلامیه ، خشونت علیه زنان را اینگونه تعریف می کند :
هرگونه عمل خشونت آمیز مبتنی بر خشونت علیه زنان به واسطه جنس (gender) که باعث بروز صدمات و آسیب های جسمی ، جنسی و روانی ورنج و آزار و تهدید علیه آن ها شود که منجر به محرومیت زنان در اجتماع گردد ، خشونت تلقی می شود .
مصادیق این خشونت عبارت است از :
خشونت جنسی ، جسمی و روانی در خانواده (domestic violence ) که در خانه صورت می گیرد و زنان به خاطر ضعف مسائل فرهنگی کشور ها آن را اعلام نمی کنند ، به همین علت بالاترین آمار خشونت علیه زنان نیز محسوب می شود اعم از کتک زدن ، سوء استفاده جنسی از کودکان دختر – خشونت مربوط به جهیزیه ( هند – بنگلادش ) خشونت های زناشویی وتجاوز – ختنه زنان ( در بعضی از استان ها و قبایل ایران چون کردستان وخوزستان که نه قوانین منع کننده و نه قوانین تایید کننده برای آن وجود ندارد در حالیکه مثلا در آمریکا ختنه زنان 5 سال زندان برای عامل ختنه در نظر گرفته شده است ). تدفین زن پس از مرگ شوهر ( در بعضی قبایل هند ) خشونت های مربوط به استثمار و بهره کشی از زنان ( حاملگی اجباری – بهره کشی جنسی از زنان در صربستان ) عقیم کردن اجباری ( جنگ جهانی اول اسیران زنان چینی توسط ژاپنی ها) .
خشونت های جسمی : کتک زدن – سوزاندن بدن – شکنجه – اسید پاشی و غیره
خشونت های جنسی : از کوچکترین سوء استفاده جنسی چون متلک و ناسزا گفتن، نگاه نامناسب گرفته تا بالاترین سو ء استفاده ، که تجاوز است .
خشونت های روانی : بی اعتنایی ، توهین ، تحقیر ، محدودیت زنان در محیط های خانه و اجتماع و سوء استفاده در محل کار و موسسات آموزشی و. . .
خشونت جسمی ، جنسی و روانی توسط دولت ها که به طور سیستماتیک توسط دولت ها ، جنگ ها و مناقشات مسلحانه صورت می گیرد و یا تصویب قوانین و تایید رفتار های خشن نسبت به زنان .
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست